Πρώτη δημόσια εμφάνιση του μεσαίου άρματος Kaplan MT κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της ημέρας των εθνικών ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας. Τουρκία και Ινδονησία ξεκίνησαν το σχέδιο για την εξέλιξη του μεσαίου άρματος το 2014. Η μελέτη γενικής σύλληψης του Kaplan MT ολοκληρώθηκε και αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τριμερών υπηρεσιών και φόρουμ 2016 Indo Defence που διεξήχθη στην Ινδονησία από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2016.

Το πρώτο πρωτότυπο του μεσαίου άρματος Kaplan MT, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Τουρκία από τον κατασκευαστή τεθωρακισμένων οχημάτων της Ινδονησίας PT Pindad και την τουρκική εταιρεία FNSS, εξήχθη τον Σεπτέμβριο στην Ινδονησία. Το Kaplan MT αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στο αίτημα των ινδονησιακών ενόπλων δυνάμεων για ένα νέο μεσαίο άρμα.

Το πρώτο πρωτότυπο του μεσαίου άρματος Kaplan MT παρουσιάστηκε κατά την IDEF, την τουρκική αμυντική έκθεση τον Μάιο του 2017. Το όχημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη απο την εταιρεία FNSS απο την Τουρκία και την ινδονησιακή βιομηχανία PT Pindad.

To Kaplan MT είναι εξοπλισμένο με έναν βελγικό πύργο δύο ατόμων CMI Cockerill® 3105 που είναι οπλισμένος με το πυροβόλο υψηλής πίεσης Cockeril των 105 χιλιοστών και προηγμένο μηχανισμό αυτόματης γέμισης. Χάρη σε αυτόν τον πύργο, το Kaplan MT εχει μεγάλη ισχύ πυρός, παρά το σχετικό χαμηλό βάρος του.

Το συγκρότημα ισχύος του οχήματος είναι εξοπλισμένο με ένα πακέτο ψυκτικής ισχύος και δεξαμενές καυσίμου. Το πακέτο ψύξης ψύχεται από έναν υδραυλικό ανεμιστήρα που ελέγχεται από ένα έξυπνο λογισμικό για βέλτιστη εξαγωγή ροπής και οικονομίας καυσίμου, και δύο ξεχωριστές δεξαμενές καυσίμου που παρέχουν ελαχίστη επιχειρησιακή αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Μια βοηθητική μονάδα ισχύος (APU) παρέχει στον πύργο ισχύ όταν ο κινητήρας του οχήματος δεν λειτουργεί και κατά συνεπεία και το σύστημα φόρτισης συσσωρευτών. Το προηγμένο σύστημα παρακολούθησης συσσωρευτών είναι επίσης εγκαταστημένο για την βέλτιστη διαχείριση ισχύος και τις δυνατότητες αθόρυβης παρακολούθησης.

Το Kaplan MT παρέχει βαλλιστική και αντιναρκική προστασία επιπέδου 4 της συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4569 από πυροβολισμούς μικρών όπλων και διατρητικών βλημάτων 14,5 χιλ. σε πεδίο 360º, θραυσμάτων βλημάτων 155 χιλ. σε 30 μέτρα και εκρήξεις ναρκών βάρους 10 κιλών TNT κάτω από την ερπύστρια και το πάτωμα. Μπορεί να εφοδιαστεί με επιπρόσθετη θωράκιση για να αυξηθεί η προστασία του στο επίπεδο 5 της STANAG 4569 από τα διατρητικά πυρομαχικά αποσπώμενου κελύφους – τροχιοδείκτη (APDS-T) των 25 χιλ.

Σύντομο βίντεο με όλα τα οχήματα του ινδονησιακού στρατού ξηράς που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση κατά τις δοκιμαστικές διελεύσεις.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Με κύριο όπλο το πυροβόλο των 105 χιλιοστών, φαίνεται σαν μια ερπυστριοφόρα έκδοση του αμερικανικού Stryker M1128 MGS, με την διάφορα ότι δεν φέρει επιπλέον πολυβόλο cal. 50 όπως το αμερικανικό όχημα.

    Σε ότι αφορά την σχεδίαση απο τους Τούρκους/Ινδονήσιους, φαίνεται να περιορίζεται στο σχέδιο του σκάφους και σε μερικά υποσυστήματα, εφόσον ο πύργος μαζί με το κύριο όπλο προέρχονται απο Ευρώπη(Βέλγιο), όπως και ο κινητήρας(Γερμανία?) για τον οποίο δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες στις αναφορές για το όχημα, αλλά και για το ΣΕΠ που προέρχεται ίσως επίσης απο τους γερμανούς, με τους οποίους υπάρχει συνεργασία.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: