Πρώτη μαζική παράδοση Gripen E στις Αεροπορίες Βραζιλίας και Σουηδίας

Την Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2021, έλαβε χώρα συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την Βραζιλία και την Σουηδία για την παρουσίαση των έξι πρώτων αεροσκαφών Gripen E μαζικής παραγωγής, τα οποία έφυγαν από το εργοστάσιο και εισήλθαν στην φάση της παράδοσης. Οι εκπρόσωποι και των δύο χωρών είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν για τις κοινές δραστηριότητες που θα είναι ωφέλιμες για το πρόγραμμα Gripen.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι: Πτέραρχος Κάρλος ντε Αλμέιντα Μπαπτίστα Τζούνιορ, Αρχηγός της Αεροπορίας Βραζιλίας, Αντιπτέραρχος Καρλ Γιόχαν Έντστρομ, Αρχηγός της Αεροπορίας της Σουηδίας, Μάϊκλ Γιόχανσον, Διευθυντής και Διευθύνων, Σύμβουλος της Saab και ο Τζόνας Χέλμ, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα επιχειρηματικότητας Αεροναυτικής στην Saab.

«Αυτές οι παραδόσεις αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ενίσχυσης των ικανοτήτων μας στην προάσπιση της Σουηδίας. Το JAS 39 Gripen θα αυξήσει τις αμυντικές ικανότητες της Σουηδίας και μας επιτρέπει να χτίσουμε μια ισχυρότερη και τακτικά ανώτερη Αεροπορία για κάθε κατάσταση», δήλωσε ο Αντιπτέραρχος Καρλ Γιόχαν Έντστρομ, Αρχηγός της σουηδικής Αεροπορίας.

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε την εκπλήρωση ενός ακόμη βήματος στη διαδικασία παράδοσης του αεροσκάφους F-39E Gripen, το οποίο θα οδηγήσει στην εξέλιξη των επιχειρησιακών ικανοτήτων της βραζιλιάνικής Αεροπορίας. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο για την Βραζιλία και έχει θεμελιώδης σημασία για την ανάπτυξη της βάσης της αμυντικής βιομηχανίας μας», δήλωσε ο Πτέραρχος Κάρλος ντε Αλμέιντα Μπαπτίστα Τζούνιορ, Αρχηγός της βραζιλιάνικής Αεροπορίας.

«Η εκκίνηση της φάσης μαζικών παραδόσεων με αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη για την Αεροπορία της Βραζιλίας και δύο για την Αεροπορία της Σουηδίας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για το πρόγραμμα Gripen. Δείχνει ότι διαθέτουμε ένα ώριμο προϊόν και εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις», δήλωσε ο Μάϊκλ Γιόχανσον, Διευθυντής και Διευθύνων, Σύμβουλος της Saab. «Όλα αυτά ήταν εφικτά χάρις στους έξυπνους τρόπους εργασίας μας, τις καινοτόμες παραγωγικές τεχνολογίες και την στενή συνεργασία με τους πελάτες μας», πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψη στην Saab, παρουσιάστηκαν στους αξιωματούχους εφτά αεροσκάφη μαζικής παραγωγής και δοκιμών, που επίσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον νέο εξομοιωτή αποστολής Gripen και να δουν μια αεροπορική επίδειξη με βραζιλιάνικά και σουηδικά αεροσκάφη Gripen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.