Πρώτη παρουσίαση του σχεδίου φρεγάτας “Type 31”

Στη Διεθνή Ναυτική Αμυντική Έκθεση και Διάσκεψη Ντόχα (“DIMDEX 2018”) που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, η εταιρεία “BAE Systems” παρουσίασε για πρώτη φορά την προτεινόμενη σχεδίαση για το διαγωνισμό της φρεγάτας “Type 31e” του Ηνωμένου Βασιλείου. Η “BAE Systems” ένωσε τη σχεδίαση του πολεμικού πλοίου και την εμπειρία της μηχανικής ικανότητας και τα οπλικά σύστημα μαζί με την “Cammell Laird”, το ναυπηγική εταιρεία εμπορικών πλοίων, σε μια συμφωνία ομάδας για την υποβολή της υποψηφιότητας στην σύμβαση για την παράδοση της “Type 31e”, την προσαρμοζόμενη γενικής χρήσης φρεγάτα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενα βασικό μέρος του προγράμματος της “Type 31e” ειναι η διαμόρφωση της νέας φρεγάτας και του συστήματος διαχείρισης μάχης ώστε να ειναι πιο ελκυστικό στους δυνητικούς διεθνείς πελάτες.

Η σχεδίαση αυτού του εξαιρετικά ικανού -πολλαπλών αποστολών- πλοίου της “BAE Systems” επιδεικνύει την ευελιξία του πλοίου στην κάλυψη όλων των πολεμικών ρόλων. Χρησιμοποιώντας ένα ευέλικτο χώρο αποστολής που μπορεί να επαναδιαμορφωθεί μεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις αστυνόμευσης, αρωγής σε περίπτωση καταστροφών, ναυτικής αποτροπής, αντιμετώπισης της πειρατείας και κοινής ομάδας δράσης.

Η “Type 31e” μπορεί να στεγάσει ενα ελικόπτερο “Wildcat”

Με προτεινόμενη ανωτάτη ταχύτητα περίπου είκοσι πέντε (25) κόμβων και αυτονομία περισσότερων από εφτά χιλιάδων πεντακοσίων ναυτικών μιλίων (7500), η σχεδίαση της “BAE Systems” ειναι εξοπλισμένη με κάποια από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά οπλικά συστήματα που ειναι διαθέσιμα, και προορίζεται για να επιχειρεί σε διεθνή ύδατα, συμπεριλαμβανομένου του Περσικού Κόλπου. Μπορεί να επιχειρεί είτε ανεξάρτητα για σημαντικά χρονικά διαστήματα είτε στο πλαίσιο μιας κοινής ομάδας, προσφέροντας τεράστια αξία στην συγκέντρωση των συμμαχικών ναυτικών χωρών.

O χώρος αποστολής της “Type 31e” (απεικονίζεται εδώ) ειναι παρόμοιος στον σχεδιασμό με αυτόν που σχεδίασε η “BAE Systems” για το “Type 26”

Η σχεδίαση της “Type-31e” που προτείνεται για το βασιλικό ναυτικό του Ηνωμένου Βασίλειου θα διαθέτει επίσης ένα ενισχυμένο σύστημα μάχης της “BAE Systems”. Κατασκευαζόμενο πάνω στο γενεαλογικό δέντρο των συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί σε όλον τον στόλο του βασιλικού ναυτικού το συγκεκριμένο σύστημα μάχης θα προσθέσει ενισχυμένα στοιχεία μέσω της ανοιχτής, ασφαλούς, ευέλικτης και διευρυμένης αρχιτεκτονικής του, εξασφαλίζοντας οτι μπορεί να αναβαθμιστεί καθώς θα εξελίσσονται οι νέες τεχνολογίες, προσαρμοζόμενο στις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές.

Ο διευθυντής προγράμματος “Type 31e” της “BAE Systems”, Ανγκους Χολτ, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε τη δική μας σχεδίαση της “Type 31e” στην “DIMDEX”, την πρώτη ευκαιρία για τα διεθνή μας ακροατήρια ώστε να δουν αυτό το εξαιρετικά ικανό πλοίο. Η δική μας σχεδίαση της “Type 31e” κατασκευάζεται πάνω στη δοκιμασμένη σχεδίαση και ποιότητα των πλοίων μας, συμπεριλαμβανομένων του “Type 45”, των περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης και των σκαφών “Khareef” που παραδόθηκαν στο βασιλικό ναυτικό του Ομάν. Βασίζεται επίσης πάνω στην ανεκτίμητη εμπειρία των πλοίων “Type 26” του προγράμματος “Global Combat Ship”, παρέχοντας μας την εμπιστοσύνη οτι μπορούμε να προσφέρουμε ένα εξαιρετικά προηγμένο πλοίο που μπορεί να αναπτυχθεί για διάφορους σκοπούς σε όλον τον κόσμο”.

Στην “DIMDEX, η “Type 31e” παρουσιάστηκε εξοπλισμένη με ένα κύριο ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλ., 12Χ συστήματα κάθετης εκτόξευσης (“VLS”) για τον “Sea Ceptor”, 8X αντιπλοϊκούς πυραυλους “Harpoon”, “VLS” Mk 41, 2X βάσεις δευτερεύων πυροβολικού και ένα “CIWS Phalanx”. Η διαμόρφωση προσαρμόζεται ιδιαιτέρως εύκολα και εξαρτάται στις απαιτήσεις του πελάτη.

Σύμφωνα με την “BAE Systems”, το “Type 31e” θα ειναι ένα εξαιρετικά ικανό -πολλαπλών αποστολών- πολεμικό πλοίο, σχεδιασμένο να παρέχει απ’το πλήρες φάσμα των πολεμικών επιχειρήσεων και σύνθετων πολεμικών αποστολών ως την ναυτική ασφάλεια και την ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ευέλικτος χώρος αποστολής σημάνει ότι αυτά τα πλοία μπορούν να προσαρμοστούν για την υποστήριξη διαφορετικών αποστολών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Βασικές προδιαγραφές της “Type 31e”:

Εκτόπισμα: 3677 τόνοι.
Ταχύτητα: 25+ κόμβοι.
Αυτονομία: πάνω από 7500 ναυτικά μίλια.
Μήκος: 117 μέτρα.
Ακτίνα (πλάτος): 14,6 μέτρα.
Πλήρωμα: 98 (μεταβλητό ανάλογα με τις απαιτήσεις).
Κατάλυμα: 138 κλίνες.

Η “BAE Systems” παρουσίασε την “Type 31e” κατά την “DIMDEX 2018” σε μια διαδραστική οθόνη

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NavyReocognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

8 Απαντήσεις

 1. Να, ορίστε λοιπόν. Τα Αγγλικά πλοία είναι πιο άσχημα από τα «δικά μας» Γαλλικά (αν τα πάρουμε ποτέ). 🙂

  1. Μαλλον αναφέρεσαι στην κλασική μορφή τής πλώρης αγαπητέ…😉

   Οπως και να έχει βρίσκω οτι για το μέγεθος τού σκάφους τα οπλικά συστήματα δεν επαρκούν …

  2. Το συγκεκρομένο θυμίζει τα OPV της River Class και σίγουρα δείχνει ασχημόπαπο… Οι εγγλέζικου DNA Super Vita της VT (Vosper) -που ευτυχώς έχουμε ως FAS- είναι πανέμορφες και με αξιόλογο οπλισμό. Οι Type 26 για το RN είναι ομοίως “well balanced vessels” και με “sleek design”.

  3. @ Theognostos
   Αφήστε που έχουν και μια άσχημη «τρύπα» στην μέση :-). Συμφωνώ μαζί σας οτι ο εξοπλισμός είναι μάλλον λίγος, όπως στις Fremm. Από την άλλη, κάτι θα ξέρουν και βάζουν όλοι τα ίδια, αν και κάπου είδα οτι ο οπλισμός είναι κομμάτι του «πελάτη».
   @ hjpatsis
   E άμα οι super vita είναι Ελληνικές, τότε γίνονται και αυτές πανέμορφες. Ξέρετε το λαικό : Της κουκουβάγιας τα παιδιά…

  1. @ Κυριακος
   αχαχαχα να εισαι καλα!!

   ναι η τρυπα απο μονη της ειναι στελθ!! εφοσον δεν υπαρχει κατασκευη αχαχαχα…

   επιπλεον εδω ειναι και το μυστικο….επισης χρησιμευει οταν ερχεται κτυπημα απο πυραυλο ειπφανειας το πλοιο γυριζει με ειδικο ελιγμο ωστε ο πυραυλος περναει μεσα του και συνεχιζει την πορεια του εφοσον δεν υπαρχει τιποτα εκει απλα αερας θαλασσινος…ειναι ειδικη σχεδιαση …..ΝΟΤ!!!! αχαχαχα

   1. Φοβερό. πως δεν το σκέφτηκα. Αν μπορούσαμε να κάνουμε και μία τρύπα να κινείται κατά μήκος της υπερκατασκευής και των εξάλων. Τότε θα είχαμε το απόλυτο αντιπυραυλικό. Theognoste είσαι γεννημένος σχεδιαστής.

 2. Στελθ πλοια μεγέθους φρεγάτας… Είναι αστείο από μόνο του τη στιγμή που τα σύγχρονα ραντάρ μπορούν να εντοπίσουν σνόρκελ υποβρυχίου σε μεγάλες αποστάσεις και με φουρτουνιασμένη θάλασσα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.