Πρώτη πτήση για το αναβαθμισμένο Jaguar “Darin II” της Ινδίας

[dropcap size=small]Η[/dropcap] εταιρεία Hinduistan Aeronautics limited (HAL) την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποίησε με επιτυχία την παρθενική πτήση του μαχητικού αεροσκάφους, με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά πτήσης, Jaguar “Darin II” .

Ο συνολικός σχεδιασμός από τη σύλληψη των απαιτήσεων του συστήματος, την ετοιμασία προδιαγραφών, software, hardware, ηλεκτρονικου – μηχανολογικόυ σχεδιασμού και ανάπτυξης έχει γίνει στην εγχώρια αγορά στο Κέντρο Έρευνας, Σχεδιασμού, Αποστολής και Μάχης (MCSRDC) της ΗΑL και οι δοκιμές τροποποίησης του αεροσκάφους έγιναν στο Τμήμα Γενικών Επισκευών. Η συντήρηση του στόλου θα γίνεται επίσης από την HAL.

H αναβάθμιση ενσωματώνει τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συμπεριλαμβανομένων: υπολογιστή αποστολής (MC), όργανα κινητήρα και πτήσης (EFIS), Ψηφιακό Σύστημα Έγγραφης Εικόνας (SSDVRS), Σύστημα Εγγραφής Δεδομένων Πτήσης (SSFDR) και επιπλέον λειτουργίες στο αδρανειακό παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (INGPS), τον αυτόματο πιλότο, το ρανταρ και το δέκτη προειδοποίησης ρανταρ RWR. Η αναβάθμιση καλύπτει τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

Η Ινδία πρόκειται να αναβαθμίσει 100 μαχητικά από το στόλο της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), με μια σύμβαση που υπογράφηκε με την HAL για την αναβάθμιση του αεροσκαφών από την αρχική εκδοσή με την ονομασία Darin-1. Επίσης, υπογράφηκε σύμβαση με τις Ηνωμένες Πολιτείες των Αμερικής (ΗΠΑ), για την τοποθέτηση νέων κινητήρων στο στόλο των Jaguar τα οποία θα εξοπλιστούν με τον κινητήρα ώθησης διπλής ροής της Honeywell F125IN 43.8 kilo Newton (KN).

Το κόστος της αναβάθμισης των Jaguar, τα οποία εισήλθαν σε υπηρεσία το 1979, έχει αρχικώς υπολογιστεί ότι θα κοστίσει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αναμένεται η αναβάθμιση όλων των αεροσκαφών να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.