Βολή πυροβόλου Μ198 του Στρατού των ΗΠΑ (U.S. Army)

Ο Βασιλικός Στρατός της Ταϊλάνδης πρόσθεσε στο οπλοστάσιο του πυροβόλα Μ-198 με ενισχυμένες δυνατότητες, με αξία 850 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Την 21η Νοεμβρίου ανακοίνωση του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης (RTA) είπε πως το Κέντρο Πυροβολικού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει αποστείλει 54 πυροβόλα Μ198 στη Ταϊλάνδη. Τα πυροβόλα στοίχησαν περίπου 850 εκατ. δολ.

Τα πυροβόλα Μ198 αποκτήθηκαν με σκοπό να αντικαταστήσουν τα πυροβόλα Μ-114 Α1 διαμετρήματος 155 χιλιοστών τα οποία χρησιμοποιεί ο RTA από το 1960. Το 2009 Ανώτατοι Αξιωματικοί του RTA μετέβησαν στις ΗΠΑ για να αγοράσουν πυροβόλα Μ198 τα οποία ήταν σε κατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης και δεν χρησιμοποιούνταν. Η αγορά του συστημάτων έγινε μέσο ενός συμβολαίου Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS).

Το πυροβόλο Μ198 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και διαθέτει σωλήνα των 155 χιλιοστών με μήκος σωλήνα 39 διαμετρημάτων. Έχει βάρος περίπου 7 τόνους, και έχει 9 άτομα πλήρωμα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: