Οι καλύτεροι διοικητές επιμερίζουν τη διοίκηση τους με τους υπόλοιπους και οι καλύτεροι ταγματάρχες καταμερίζουν τις εξουσίες τους με τους υφιστάμενους τους. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου, αλλά το να επιμερίζεσαι την εξουσία σου είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ανάθεση εργασιών.

Ο διαμοιρασμός της εξουσίας σου δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους σου να λάβουν αποφάσεις, να αξιοποιήσουν τους πόρους και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους.

Ως ένας ανώτερος αξιωματικός αυτό θα τριπλασιάσει την απόδοση της μονάδας σου.

Για να ξεκινήσεις να κάνεις αυτά τα τρία πράγματα: Περιέγραψε με σαφήνεια τις εξουσίες των υφισταμένων σου, σιγουρέψου ότι τα Στοιχεία Πληροφοριών Φίλιων Δυνάμεων (FFIR) και οι Απαιτούμενες Πληροφορίες Προτεραιότητας (PIR) είναι κατανοητές, και επιβράβευσε αυτούς που τις εκτέλεσαν σύμφωνα με τις παραμέτρους που έθεσες.

Αυτή θα είναι μια μαθησιακή διαδικασία για εσένα και τους υφιστάμενους σου ώστε να διατηρηθεί ένας ανοιχτός διάλογος και να αποφευχθεί ο εκνευρισμός.

Αν μοιράζεσαι την εξουσία εσύ και η ομάδα σου θα είστε πιο αποτελεσματικοί.
Χρησιμοποίησε τις ακόλουθες ερωτήσεις για να βοηθήσεις την ομάδα σου να παραμείνει στην σωστή πορεία.
Ερωτήσεις προς την ομάδα σου:

  • Πως μπορώ να σας διευκολύνω και να κάνω την εργασία σας ευκολότερη;
  • Ποια πληροφορία δεν σας παρέχω;
  • Πως μπορείτε να δεχθείτε καλύτερα τις πληροφορίες;
  • Ποια απόφαση μπορεί να ληφθεί στο επίπεδο σας που επί του παρόντος δεν σας την παραχωρώ;
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις καθημερινές εργασίες σας;

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: