Πύραυλοι TOW 2A RF εκτοξεύθηκαν με επιτυχία από ελικόπτερο AH-1W Cobra

Ελικόπτερο εξοπλισμένο με φορείς TOW. (army-technology.com)

Με μία πρώτη του είδους βολή, τον Δεκέμβριο του 2014 η βιομηχανία Raytheon εκτόξευσε ασύρματα καθοδηγούμενους, εκπαιδευτικούς πυραύλους TOW 2A RF από ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-1W Cobra κατά τη διάρκεια άσκησης.

H Raytheon εργαζόμενη από κοινού με την Διοίκηση Ναυτικών Αεροπορικών Συστημάτων (Naval Air Systems Command) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), εκτόξευσαν δύο εκπαιδευτικούς πυραύλους TOW 2A RF σε αποστάσεις που ξεπερνούσαν τα 2600 μέτρα. Οι δύο δοκιμές πιστοποίησαν την ικανότητα του πυραύλου να εκτοξεύεται από αιωρούμενο αεροσκάφος και από ένα αεροσκάφος το οποίο ελίσσεται προς τον εχθρό.

Και οι δύο πύραυλοι χτύπησαν τους στόχους με διαφορά εκατοστών από το αρχικό σημείο σκόπευσης.

«Οι καθοδηγούμενοι με καλώδιο πύραυλοι TOW εκτοξεύονται από ελικόπτερα εδώ και πολλά χρόνια,» είπε η Μισέλ Λοχμέηερ, η αντιπρόεδρος των Χερσαίων Συστημάτων μάχης της Raytheon.«Αυτές οι βολές επέδειξαν τη δυνατότητα εκτόξευσης μέσω ραδιοσυχνοτήτων από πλατφόρμες που χρησιμοποιούσαν ενσύρματους TOW, χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων».

Ο πύραυλος TOW 2A RF έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατός με όλα τα συστήματα εκτόξευσης TOW χωρίς κάποια αλλαγή στις ενέργειες του πυροβολητή. Καθώς ο TOW RF εκτοξεύεται συνήθως από επίγειες πλατφόρμες, δεν είχε ποτέ, έως τώρα, εκτοξευτεί από μία εναέρια πλατφόρμα.

«Το εναέριο TOW πάντα ήταν ένα αναπόσπαστο μέρος των επιχειρήσεων συνδυασμένων όπλων όπως οι επιχειρήσεις παράκτιας άμυνας,» είπε η Λοχμέηερ. «Οι συγκεκριμένες βολές επέδειξαν ότι το TOW 2A RF είναι πλήρως αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση σύγχρονων εχθρικών στόχων και θα είναι ένα ζωτικό στοιχείο για το οπλοστάσιο μίας χώρας στο προσεχές μέλλον.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.