Π. Καμμένος: Εξετάζουμε τη μίσθωση στρατοπέδων για γήπεδα paintball

Ο Καμμένος θα μετατρέψει παλιά στρατόπεδα σε γήπεδα paintball (radiourgiesnet.pblogs.gr)

Τη μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα “Δημοκρατική της Ρόδου”.

Αναφερόμενος στη νέα εμπλοκή που σημειώθηκε στην αξιοποίηση του Γκόλφ Αφάντου υποστήριξε ότι δεν είχε οποιαδήποτε παρέμβαση στο ζήτημα, για το οποίο ενημερώθηκε και ο ίδιος από τον Τύπο και ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, να επιληφθεί προσωπικά και να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση του ζητηθεί από τους επενδυτές, για την διευθέτηση του θέματος που έχει ανακύψει.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί για να προχωρήσει η επένδυση επισημαίνοντας ότι ήδη το Υπουργείο Αμύνης, επί των ημερών του, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη περιοχών της χώρας μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του.

Σχεδιάζει, όπως επεσήμανε, να παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, το νησί Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.

Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως είπε, υφίσταται εξάλλου σχετική επενδυτική πρόταση από επενδυτές του Άμπου Ντάμπι, για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων 22.000 θέσεων, προϋπολογισμού δαπάνης 3,6 δισ. ευρώ.

Άλλη πρόταση υφίσταται από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.

Ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου Γκόλφ.

Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στη “Δημοκρατική”, αναφέρθηκε και σε ακόμη μια επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των “Οχυρών” στην Πέρδικα της Αίγινας. Εκεί, όπως εξήγησε, προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, που σκοπεύει να την αξιοποιήσει μετατρέποντας την σε θεματικό πάρκο.

Τόνισε επίσης ότι εξετάζεται η μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball.

“Eίναι σαφές ότι το Υπουργείο Άμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας. Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής στην επένδυση του Γκολφ Αφάντου”, τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο ο κ. Καμμένος, δήλωσε ότι στα σχέδιά του είναι η άμεση αξιοποίηση του πεδίου βολής της Κατταβιάς από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του κ. Καμμένου, είναι σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κατασκευή κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στην περιοχή.

“Η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητεί πλέον εναλλακτικές περιοχές για να αναπτυχθεί και ήδη υπήρξαν συνομιλίες με επενδυτές για τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στη χώρα μας”, δήλωσε ο κ. Καμμένος, που εξήγησε ότι το πεδίο βολής της Κατταβιάς ενδείκνυται για την συγκεκριμένη επένδυση λόγω μεγέθους και τοποθεσίας.

“Δύναται να κατασκευαστεί λιμάνι, που θα υποδέχεται μόνο κρουαζιερόπλοια και ταυτόχρονα ένα αεροδρόμιο το οποίο θα υποδέχεται μόνο charter με επιβάτες για τα κρουαζιερόπλοια αυτά. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί το αεροδρόμιο “Διαγόρας” και ταυτόχρονα θα υπάρξει αξιοποίηση της περιοχής αφού στις προθέσεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός resort στο οποίο θα λειτουργούν και καταστήματα duty free”.

Ασφαλτοστρώσεις αναλαμβάνουν οι “ΜΟΜΑ”

Ο κ. Καμμένος, ανέφερε επίσης, ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, προχωρεί στην αξιοποίηση μηχανημάτων ασφαλτόστρωσης ιδιοκτησίας του τελευταίου, που παραμένουν σε ακινησία, προκειμένου να γίνουν έργα ασφαλτοστρώσεων αρχικά στη Ρόδο και εν συνεχεία στα υπόλοιπα νησιά, μέσω των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (ΜΟΜΑ), που ανασυγκρότησε το Υπουργείο και τώρα μετονομάστηκε σε “ΔΙΔΕΡΓΩΝ”.

Οι ΜΟΜΑ είναι κατασκευαστικές μονάδες διοικητικά  και αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων. Το προσωπικό τους αποτελείται από αξιωματικούς και οπλίτες του  Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, θα δοθούν κατά χρήση τα μηχανήματα ασφαλτοστρώσεων που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου στη ΜΟΜΑ και ταυτόχρονα θα γίνει η προμήθεια ακόμη ενός, προϋπολογισμού δαπάνης 200.000 ευρώ.

Προγραμματίζεται αρχικώς η ασφαλτόστρωση δύο κεντρικών οδών στο νησί της Ρόδου. Το έργο των ασφαλτοστρώσεων θα συνεχιστεί στο νησί και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Πηγή: capital.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

 1. « έχει ήδη δώσει εντολή στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, να επιληφθεί προσωπικά και να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση του ζητηθεί από τους επενδυτές»
  Να τους κεράσει και κανένα φοντάν τους επενδυτές ὁ Α/ΓΕΣ,κύριε υπουργέ;
  Να τους δώσει και κανένα ΝΗ90 να μετακινούνται;
  Αλλά,τί θα κερδίσει ὁ Στρατός ἄν προχωρήσει ἡ επένδυση;
  Καύσιμα κια ανταλλακτικά για την ΜΟΜΑ για να χτίσει το γήπεδο γκόλφ;
  Και γενικώς,μήπως θα δοθούν όλα έναντι πινακίου φακής,εποχή που είναι,και θα ήταν καλύτερα να περιμένουν για αργώτερα οἱ μπίζνες;

  1. 🙂
   ΑΧΕΡΩΝΤΑ σε βρίσκω κάπως αρνητικό στις επενδύσεις. Δημιουργείς αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον 🙂

   1. Ναί μωρέ,έχουν δημιουργήσει τέτοιο επενδυτικό αμόκ τα παλληκάρια,και έρχεται ὁ κάθε Αχέρων και χαλάει την μπίζνα…
    Σοβαρά όμως,ότι προλάβουμε να σώσουμε από τις «επενδύσεις» της μνημονιακής εποχής,για να υπάρχει κάτι να αξιοποιηθεί μεταμνημονιακώς(αισιοδοξία στο κόκκινο,ἔ;)

 2. Όσα πρώην ή νυν στρατόπεδα δοθούν για γήπεδα paintball, προτείνεται να λέγονται “καμμένα γήπεδα paintball”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.