Τα πληρώματα των παράκτιων πυραυλικών συγκροτημάτων 3K60 Bal και R300P Bastion εκπαιδεύθηκαν, στη Βαλτική θάλασσα, πάνω στην καταστροφή μίας ομάδας εχθρικών πολεμικών πλοίων κοντά στην ακτή του Καλίνινγκραντ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του στόλου Ρόμαν Μαρτόφ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 άνδρες, οι στρατιώτες του σχηματισμού παράκτιων αντιπλοϊκών πυραύλων της Βαλτικής ναυτικής βάσης κινήθηκε με το πολεμικό υλικό στις θέσεις βολής όπου ανέπτυξαν τα συγκροτήματα Bal και Bastion ώστε να προσβάλλουν τα πολεμικά πλοία του προσομειωμένου αντιπάλου και να υπερασπιστούν την ακτή της περιφέρειας Καλίνινγκραντ. Ο ρόλος των πολεμικών πλοίων προσομοιώθηκε απο τις κορβέτες σχεδίου 20380 του Στόλου Βαλτικής.

Μετά την ανάπτυξη των συγκροτημάτων, “κλείδωσαν” πάνω στους στόχους και εκτέλεσαν προσομοιωμενη εκτόξευση των υποηχητικών αντιπλοϊκών Kh-35 και των υπερηχητικών πυραύλων P-800 Onix.

Ο υπερηχητικός πύραυλος P-800 Onix έχει ταχύτητα πλεύσης 750 μέτρων ανά δευτερόλεπτο σε μεγάλα υψόμετρα (άνω των 14000 μέτρων) και 680 μέτρα ανά δευτερόλεπτο σε χαμηλά υψόμετρα (10-20 μέτρα). Το βεληνεκές βολής εξαρτάται από την πορεία της πτήσης. Κατά τη διάρκεια της πτήσης σε προφίλ υψόμετρο “χαμηλό-υψηλό-χαμηλό” (εκτόξευσή-τομέας πλεύσης-τομέας τερματισμού – TASS) το μέγιστό βεληνεκές βολής αποτελείται από 300 χιλιόμετρα ενώ το προφίλ υψόμετρο “χαμηλό-χαμηλό-χαμηλό” έχει μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.
Ο P-800 είναι οπλισμένος με μια πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας θραυσμάτων διάτρησης 200 κιλών οπλισμένη με πυροκροτητή καθυστέρησης ενεργείας ο οποίος εκρηγνύεται εντός του επιτιθέμενου πολεμικού πλοίου.

Φωτογραφία αρχείου: Ο εκτοξευτής 3K55 Bastion (ονομασία αναφοράς NATO: SSC-5 Stooge) σε θέση βολής.

Φωτογραφία αρχείου: Ο εκτοξευτής 3K55 Bastion (ονομασία αναφοράς NATO: SSC-5 Stooge) σε θέση βολής.

Η στόχευση κατά το μέσο της πτήσης παρέχεται από ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με ραδιοψόμετρο παλμού και στο τέλος του τμήματος των 40 χιλιομέτρων από ερευνητή ενεργού ραντάρ. Ο προστατευόμενος από παρεμβολές ερευνητής μπορεί να επιλέξει στόχους εντός μιας ομάδας πολεμικών πλοίων και να επιλέξει την προτεραιότητα προς προσβολή. Ο τελικός τομέας της πτήσης πραγματοποιείται σε υψόμετρο 10-20 μέτρων. Ο πύραυλος μπορεί να ελιχθεί για να διαφύγει από τα αμυντικά όπλα των πολεμικών πλοίων κατά το τέλος της πτήσης.

Ο υποηχητικός πύραυλος Kh-35 (3M42) του συγκροτήματος Bal έχει ταχύτητα πλεύσης 270 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και βεληνεκές βολής 120 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή ο Bal είναι οπλισμένος με τους εκσυγχρονισμένους πυραύλους Kh-35U (3M24U) με βεληνεκές έως 260 χιλιόμετρα. Το υψόμετρο και το τμήμα της πτήσης είναι 10-15 μέτρα και το τελικό τμήμα τα 1,5 μέτρα. Η στόχευση στο τμήμα πλεύσης παρέχεται από σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με ένα ραδιουψόμετρο παλμού και στο τελικό στάδιο από ερευνητή ενεργού ραντάρ. Επίσης ο Kh-35U είναι εφοδιασμένος με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Η υψηλής εκρηκτικότητας θραυσμάτων διατρητική πολεμική κεφαλή ζυγίζει 145 κιλά.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

13 Σχόλια

 1. tsimuha

  Συστηματα παρακτιας αμυνας του Βιετναμ, αριστερα το ρωσικο συστημα Bastion και δεξια οι ισραηλινοι εκτοξευτες ρουκετων EXTRA και ACCULAR.

  View post on imgur.com

  Απάντηση
 2. tsimuha

  To ρωσικο υπουργειο αμυνας δεν επετρεψε την αγορα του πυραυλικου συστηματος Bal απο τις ενοπλες δυναμεις του Αζερμπαιτσαν, καθως αυτο θα ηταν απειλη για τα ρωσικα πλοια του στολισκου της Κασπιας ακομη και για την εξαγωγικη του εκδοση.

  https://www.kommersant.ru/doc/3820453

  Απάντηση
 3. tsimuha

  Η 520th Rocket and Artillery Brigade στην Kamchatka με βολες

  БРК «Редут», БРК «Рубеж» και БРК «Бастион»,

  Απάντηση
 4. tsimuha

  «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)

  ΦΑΙΔΩΝΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ GIDIA ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕΣ»

  Η εταιρεια АО «Тайфун»

  http://www.typhoon-jsc.ru/index.php/production-and-services/special-purpose/monolith-b

  κατασκευασε το εκατοστο ρανταρ «Монолит-Б», το «Монолит-Б» μπορει να ανιχνευει επιφανειακους και εναεριους στοχους.
  Αποτελει μερος των συστηματων παρακτιας αμυνας «Бастион» και «Бал».

  https://sdelanounas.ru/blogs/121574/

  Απάντηση
 5. tsimuha

  Στο ναυτικο σαλονι της Αγιας Πετρουπολης παρουσιαστηκε το συστημα παρακτιας αμυνας BAL επανω σε πλαισιο ΚΑΜΑΖ, τοσο για τον εκτοξευτη με πυραυλους Χ-35 (τετραπλος τωρα αντι για οκταπλος) οσο και για το ρανταρ «Монолит-Б».

  http://gangjinwang88.com/twitter_/MuxelAero

  Απάντηση
 6. tsimuha

  «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”
  Στανη “O ΦΑΙΔΩΝ” μονο σε εμας θα βρειτε τα εξαιρετικα GIDIA ρατσας PAVLIDIS, τιμαι φιλικαι”

  Η ονομασια του συστηματος ειναι «Rubezh-ME» και αποτελει οικονομικη εκδοση του συστηματος «Бал»

  https://riafan.ru/1194631-novyi-beregovoi-raketnyi-rubezh-predstavlen-na-mvms-2019?fbclid=IwAR3Dg0qOi7eix1o21nZfxt3ZKwD-HHF_zz9qpAwQ8kuTK4J5lePhuVbsE58

  Απάντηση
 7. tsimuha

  «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”
  Στανη “O ΦΑΙΔΩΝ” μονο σε εμας θα βρειτε τα εξαιρετικα GIDIA ρατσας PAVLIDIS, τιμαι φιλικαι”

  Nεα εκδοση του πυραυλου X-35, η Χ-35U με διπλασιασμο της εμβελειας απο 130 σε 260χλμ.

  https://topwar.ru/160051-pkr-h-35u-s-uvelichennoj-vdvoe-dalnostju-poleta-omorjachat.html

  Απάντηση
 8. tsimuha

  «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”

  “Στάνη ο ΦΑΙΔΩΝ” 30 συναπτά έτη στην εκτροφή GIDAS

  Μετά από πολυετείς μελέτες σας παρουσιάζουμε το νέο μας προϊόν

  “GIDIA χωρίς ΚΑΚΑΛΑ”,

  Μετά τα απλά GIDIA, μετά τα poustroGIDIA ράτσας pavlidis ένα
  νέο προϊόν είναι έτοιμο να κατακτήσει την αγορά.

  “Tα ΑΚΑΚΑΛΑ GIDIA”, θα νιώσετε μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στον ουρανίσκο σας

  Προσοχή στις απομιμήσεις, μόνο τα γνήσια “ΑΚΑΚΑΛΑ GIDIA” φέρουν με έντονο πράσινο
  χρώμα την σφραγίδα “Στανη ο ΦΑΙΔΩΝ”

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Συστηματα επακτιας αμυνας Bastion των ενοπλων δυναμεων του Βιετναμ

  Απάντηση
 9. tsimuha

  Η «НПО машиностроения» ανεπτυξε μια εκδοση του πυραυλου «Оникс» με εμβελεια 800χλμ.
  Οι δοκιμες του νεου πυραυλου «Оникс-М» θα αρχισουν μεσα στους επομενους μηνες

  https://flotprom.ru/2019/%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F50/

  ΥΓ, Δουκα εχω βαλει μια ειδηση δυο φορες σε αυτο το θεμα «Ενδεχομένως βρεθήκαν τα υπολείμματα Σοβιετικού πιλότου στο Βιετνάμ» και δεν την βλεπω γιατι; (σου εστειλα και μηνυμα )

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: