Η ρωσική “ODK-Saturn” της “United Engine Corporation” (UEC) και η γαλλική εταιρεία “Αεροπορικοί Κινητήρες Safran” υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο για την σχεδίαση της τροποποίησης “SaM146” για να αντικαταστήσει τον κινητήρα των αμφίβιων αεροσκαφών “Be-200”, δήλωσε η “UEC”.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της “UEC” Αλεκσαντερ Αρτιουκχοφ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Αεροπορικοί Κινητήρες Safran” Ολιβερ Αντριές υπό την παρουσία του Ρώσου υπουργού βιομηχανίας και εμπορίου Ντενις Μαντουροφ.

“Οι εταιρείες συμφωνήσαν στον εκσυχρονισμό ο οποίος διαβλέπει σοβαρά στην τελειοποίηση του λογισμικού στο αυτοματοποιημένο ψηφιακού συστήματος ελέγχου, την λειτουργική έκδοση του κινητήρα “SaM416” για να ενσωματωθεί στο αεροσκάφος “Be-200” και την περαιτέρω πιστοποίηση της έκδοσης με τον νέο κινητήρα. Ένας τριετής οδικός χάρτης έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει τρία πρωτότυπα που προορίζονται για δοκιμές και πιστοποίηση”, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Μαζί με τους γάλλους συνεργάτες μας σχεδιάσαμε έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για την παραγωγή της νέας επιλογής “SaM416” ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις του “Be-200”, δήλωσε ο Αρτιουκχοφ. Ο Αντριές δήλωσε η συμφωνία σημαίνει πως η “Safran” σχεδιάζει να ενισχύσει της εικοσαετή συνεργασία με την ρωσική αεροπορική βιομηχανία.

Το “Beriev Be-200 Altair” ειναι ένα αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου σχεδιασμένο απο την αεροπορική εταιρεία “Beriev” και κατασκευασμένο από την “Irkut”. Το πολλαπλού ρόλου “Be-200” μπορεί να διαμορφωθεί ως ένα αμφίβιο αεροσκάφος ρίψης νερού κατάσβεσης πυρκαγιών ή ως ένα επιβατικό αεροσκάφος, η συμπιεσμένη και κλιματιζόμενη καμπίνα του επιτρέπει την μεταφορά μέχρι 72 επιβατών.

Το “Be-200” μπορεί επίσης να εξοπλιστεί για ειδικές αποστολές. Τέσσερις ανασυρόμενες σέσουλες (αντλίες) νερού, δύο μπροστά και δύο πίσω στην άτρακτο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συλλέξουν συνολικά δώδεκα τόνους νερού μέσα σε δεκατέσσερα δευτερόλεπτα. Είναι εξοπλισμένο με δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής “Progress D-436TP”, με 7500 χιλιόγραμμα δύναμης (kgf) (16,534 lbf) o κάθε ένας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “airrecognition.com” για την Προέλαση.

14 Σχόλια

 1. Μίκης Ζέζας

  Ξέρει κάποιος να μας πει πως η Γαλλία καταφέρνει να κάνει συμφωνίες με τη Ρωσία και να μην εφαρμόζει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ?

  Απάντηση
  • KONSTANTINOS

   Με τον ίδιο τροπο που κάνουν συμφωνίες και επενδύσεις και οι Γερμανοί. Αυτους δεν τους αγγίζει κανένας. Η Τοταl κάνει business στην αρκτική με ρωσικές εταιρίες που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων, η Mercedes και οχι μονο ανοίγει εργοστάσια, η Siemens κάνει τις δουλειές της σαν να μην τρέχει τίποτα και το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες οπως Airbus κλπ. Όλοι οι νόμοι ειναι ίδιοι για όλους αλλά δεν ειναι όλοι ίδιοι απέναντι στους νόμους, και ο νοών νοείτο…

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Σωστά, ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι οι ΗΠΑ χρησημοποιούν (και θα συνεχίσουν) ρωσικούς κινητήρες η και πυραύλους για τα διαστημικά προγράμματα στην NASA, αλλά ακόμα και για τις στρατιωτικές εφαρμογές στην USAF.
    Αυτό απο μόνο του είναι που θα έπρεπε να προκαλεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την ελαστικότητα που υπάρχει στο θέμα των «κυρώσεων» με πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

    Παρακάτω μερικές αναφορές για να μιλάμε και με στοιχεία.

    «Why Does the U.S. Use Russian Rockets to Launch Its Satellites?

    Sixteen years ago, amid a post-Cold War glow, U.S. defense contractors began using a cheap and efficient Russian engine to launch American military rockets into space.

    Now, with Vladimir Putin’s authoritarian regime opposing American interests in Syria, Crimea and across the globe, the use of Russian technology to launch secret spy satellites and other sensitive payloads is increasingly viewed as a security and geopolitical liability. Defense officials say there is no ready replacement available, however.»

    Russian RD-180 Rocket Engine for Atlas V Launch Vehicle

    https://www.nasa.gov/pdf/427652main_PMC_2010_Pech_Russian.pdf

    Russia to continue delivering rocket engines to U.S. through 2025

    RD-180 engines are used for Atlas carrier rockets
    The deliveries of Russian rocket engines to the United States will continue through 2024-2025, CEO of the United Rocket and Space Corporation Yuri Vlasov said on April 14.
    «Today we understand well that we’ll continue delivering American and European astronauts to the ISS [the International Space Station] in the next few years. And we understand well that the delivery of Russian rocket engines [RD-180] for Atlas carrier rockets will be inevitable somewhere until 2024-2025, in our mind, although we have a contract till 2018,» the CEO said at a session of the State Duma’s expert council for the rocket and space industry.
    The agreement between Moscow and Washington stipulating the delivery of 101 RD-180 rocket engines to the United States and estimated at about $1 billion was signed in 1997. The U.S. Congress earlier imposed a ban on the use of these engines after 2019 amid deteriorating relations with Russia but later lifted it when it became clear that the United States would be unable to develop engines of its own in the coming years.

    https://www.rbth.com/news/2017/04/14/russia-to-continue-delivering-rocket-engines-to-us-through-2025_742929

 2. Theognostos

  Μήπως όμως γίνει όπως και με τα Μιστραλ….οπου πλήρωσε η Ρωσία και τελικά πήρε ….ενα τιποτα..κατέληξε στην Αίγυπτο…και η Ρωσία ακόμη να κατασκευάσει κάτι παρόμοιο…

  Έπειτα ισως η συμφωνία να δείχνει και την αδυναμια της Ρωσίας σε αυτη την τεχνολογία…δεν προλαβαίνει για ολα ουτε εχει την οικονομικη δυνατότητα το άρθρο δεν δείχνει ιχνος οτι η Γαλλία προτίθεται να αγοράσει αυτά τα αεροσκάφη (εξαιρετικων επιδόσεων η Ελλας επρεπε να έχει αρκετα απο αυτα για αερογραμμες στις ακραιες νήσους συν αλλες αποστολές) εκτος του οτι η Σαφραν έχει ιστορια αρκετών χρόνων στην υπόθεση..

  Απάντηση
  • Σπυρίδωνας

   Προσωπικά έχω την εντύπωση πως οι κινήσεις αυτές της Ρωσίας είναι αποτελούν περισσότερο εξωτερική πολιτική παρά εξοπλιστικά προγράμματα. Η Ρωσία προσπαθεί να σπάσει το μέτωπο κυρώσεων της Δύσης υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη μόνο να χάσει έχει, και δείχνει ότι προτιμά να αντιμετωπίζεται ως εμπορικός εταίρος και όχι ως εχθρός, όπως δηλαδή το ανανεωμένο ψυχροπολεμικό αφήγημα των ΗΠΑ προσπαθεί να την παρουσιάζει. Δεν νομίζω πως ούτε τα Mistral, ούτε οι κινητήρες για ένα Be-200 αποτελούν κάτι που η Ρωσία δεν έχει τις υποδομές, την τεχνογνωσία και τις πρώτες ύλες να αναπτύξει και να κατασκευάσει από μόνη της. Το να επιλέγει να ξοδεύει χρήματα σε αμυντικές συνεργασίες με άλλες χώρες μπορεί να αναγνωσθεί και ως μια απτή χειρονομία εξωστρέφειας και καλών προθέσεων.

   Απάντηση
 3. PROMAXOS

  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φορέα αεροπυρόσβεσης και τακτικών μεταφορών (με ικανότητα επιχείρησης από υδατοδρόμια), καθώς και ναυτικής επιτήρησης/ανθυποβρυχιακού πολέμου.
  Η «δυτικοποιημένη» έκδοση θα ήταν μια πολύ καλή λύση για τον όποιον φορέα αεροπυρόσβεσης και μεταφοράς ασθενών (αλλά και συνδρομή σε SAR), είτε αυτός θα είναι η ΠΑ ή ένας νέος δημόσιος φορέας πολιτικής προστασίας (για να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια), αλλά και για το ΛΣ και την Ναυτική Αεροπορία.

  Απάντηση
  • Gunslinger32

   Φαίνεται όντως εξαιρετικό.
   Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου και σωστές, αλλά ποιός απο τους υπεύθυνους ακούει η το αντιλαμβάνεται.
   Στην Ελλάδα όταν δεν αρέσει κάτι για ιδεολογικούς η πολιτικούς λόγους, αρχίζουν να ψάχνουν δικαιολογίες και να ψελλίζουν για να το απορρίψουν, επειδή αρκετοί έχουν μείνει στο μυαλό πολιτικά πίσω, σε εποχές που έχουν περάσει πρίν απο σχεδόν 30 χρόνια. Εννοείται ότι δεν ενοχλούνται απο τα έξυπνα τηλέφωνα που χρησημοποιούν τα οποία παράγονται στην κομμουνιστική Κίνα, η τα ρούχα που φοράνε τα οποία παράγονται στην γείτονα χώρα και πολλά αλλά που έρχονται απο χώρες με σοσιαλιστικό πολιτικό σύστημα η παρελθόν. Η Ελληνική πραγματικότητα και ο ορισμός της υποκρισίας. Αλλά δεν βαριέσαι όσο ο φραπές προέρχεται απο την «δύση» όλα είναι εντάξει. 😉

   Απάντηση
  • Spirit

   Τίποτα εξαιρετικό δεν έχει το Be-200 για την αεροπυρόσβεση στο ελληνικό ανάγλυφο, ασφαλώς 2-3 αεροσκάφη δεν θα μας χάλαγαν σε στρατηγικό ρόλο, αλλά δεν αξίζει να δημιουργήσει κανείς υποδομές για τόσα λίγα αεροσκάφη. Ίσως η ενοικίαση 2 αεροσκαφών για 90-100 μέρες να είναι πιο συμφέρουσα λύση.
   Για την Ελλάδα τα Erickson S-64 είναι η καλύτερη λύση, αν συνδυαστούν με με pod μεταφοράς φορτίων, εχουν και αυτά τα μειονεκτήματα τους ως μέσο, αλλά είναι έχουν τρομερά ποιοτικά χαρακτηριστικά στον τομέα της αεροπυρόσβεσης.

   Απάντηση
 4. tsimuha

  From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)

  ( ειπα θα το σταματησω αλλα αφου τα GIDIA ξαναρχισαν δεν εχω αλλη επιλογη)

  Στο σαλονι του Le Bourget η Taganrog Aviation Scientific-Technical Complex (TANTK) και η χιλιανη εταιρεια Asesorias SVR Ltda υπεγραψαν συμφωνια για την αγορα δυο ακομη Be-200ES.

  https://www.aex.ru/news/2019/6/18/198606/

  Αιντε αρχιGIDI δειξε μας ποσο μεγαλα τα εχες …..τα κερατα.

  Απάντηση
 5. tsimuha

  «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”
  Στανη “O ΦΑΙΔΩΝ” μονο σε εμας θα βρειτε τα εξαιρετικα GIDIA ρατσας PAVLIDIS, τιμαι φιλικαι”\

  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

  TΡΕΞΤΕ GIDIA TΡEΞTE.

  7 Αυγουστου 1961, το Beriev M-10 θετει ρεκορ ταχυτητας για υδροπλανα ( στην κλαση του) με 912χλ/ωρα, το οποιο δεν εχει σπασει ακομη.

  View post on imgur.com

  Απάντηση
 6. tsimuha

  «From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”

  “Στάνη ο ΦΑΙΔΩΝ” 30 συναπτά έτη στην εκτροφή GIDAS

  Μετά από πολυετείς μελέτες σας παρουσιάζουμε το νέο μας προϊόν

  “GIDIA χωρίς ΚΑΚΑΛΑ”,

  Μετά τα απλά GIDIA, μετά τα poustroGIDIA ράτσας pavlidis ένα
  νέο προϊόν είναι έτοιμο να κατακτήσει την αγορά.

  “Tα ΑΚΑΚΑΛΑ GIDIA”, θα νιώσετε μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στον ουρανίσκο σας

  Προσοχή στις απομιμήσεις, μόνο τα γνήσια “ΑΚΑΚΑΛΑ GIDIA” φέρουν με έντονο πράσινο
  χρώμα την σφραγίδα “Στανη ο ΦΑΙΔΩΝ”

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  4 Σεπτεμβριου 1972, πρωτη πτηση για το αμφιβιο Р.Л.Бартини ВВА-14, χειριστες ο Ю.М.Куприянов και ο Л.Ф.Кузнецов

  http://авиару.рф/aviamuseum/aviatsiya/sssr/eksperimentalnye-samolety/eksperimentalnyj-samolet-amfibiya-s-vvp-vva-14/

  Απάντηση
 7. tsimuha

  «In Russia, for the first time in the world with the help of additive technologies, a blank for a large aircraft engine assembly was printed.

  For the first time, the outer ring of the latest PD-14 aircraft engine was printed on the original Russian equipment at St. Petersburg State Marine Technical University using original Russian equipment. The dimensions of the workpiece are more than 2 meters (!) In diameter. These are record settings for 3D printing using additive technology and an extremely cost-effective engine technology solution.»

  http://tehnoomsk.ru/node/3760

  Απάντηση
 8. tsimuha

  View post on imgur.com

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .

  To Μεξικο ενδιαφερεται για ην αγορα τριων αεροσκαφων ΒΕ-200.

  https://www.interfax.ru/world/685162

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: