Ρωσία: Εκπαιδευτική εκτόξευση του υπερηχητικού “KH-47M2 Kinzhal” από “MiG-31”

Ένα αεριωθούμενο αναχαίτισης “MiG-31” πραγματοποίησε την πρώτη εκπαιδευτική εκτόξευση του αερο-βαλλιστικού υπερηχητικού πυραύλου “KH-47M2 Kinzhal” και ο πύραυλος χτύπησε έναν στόχο μέσα σε πεδίο βολής, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

“Το πλήρωμα ενός αεροσκάφους MiG-31 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου υψηλής ακριβείας “KH-47M2 Kinzhal” μέσα σε προκαθορισμένη περιοχή”, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το “MiG-31” αναχώρησε από ένα αεροδρόμιο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας μέσα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αεροπορικής πτήσης. “Η εκτόξευση ήταν δίχως προβλήματα, ο υπερηχητικός πύραυλος χτύπησε τον προκαθορισμένο στόχο στην περιοχή δοκιμών”, πρόσθεσε το υπουργείο.

“Τα χαρακτηριστικά απόδοσης και οι ενδείξεις των χρόνων του υψηλής ακριβείας αεροπορικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος “KH-47M2 Kinzhal” επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του υπερηχητικού πυραύλου”, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Στα μέσα του αεροπορικού συστήματος “Kinzhal” περιλαμβάνονταν το αναχαιτιστικό αεριωθούμενο και ο σύγχρονος υπερηχητικός πύραυλος που πραγματοποίησε διακόσιες πενήντα (250) πτήσεις από την αρχή του 2018, δήλωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

“Τα πλήρωμα του αεροπορικού συστήματος των εκπαιδευτικών αεροπορικών συναγερμών ολοκλήρωσαν μέχρι διακόσιες πενήντα εξόδους από την αρχή του έτους ως σήμερα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Το ιπτάμενο προσωπικό εκπαιδεύτηκε πλήρως κατά την ημέρα και την νύχτα σε διάφορες καιρικές συνθήκες”, ανέφερε το υπουργείο.

Το σύστημα “Kinzhal” προορίζεται για την καταστροφή πλωτών στόχων και επιφανείας. Το σύστημα “KH-47M2 Kinzhal ” αναπτύχθηκε πάνω στο αναβαθμισμένο αναχαιτιστικό αεριωθούμενο “MiG-31”. Είναι εξοπλισμένο με υψηλής ακριβείας αερο-βαλλιστικούς πυραυλους που υποστηρίζουν προσβολές ως και δυο χιλιάδες (2000) χιλιόμετρα χωρίς να εισέλθει στην ζώνη της εχθρικής αεράμυνας.

Το σύστημα, λόγω των, υψηλής απόδοσης, χαρακτηριστικών πτήσης του αεριωθούμενου “MiG-31” και του υπερηχητικού πυραύλου με την μικρή υπογραφή ραντάρ και την υψηλή ευελιξία δε διαθέτει αντίστοιχους πυραυλους σε ολόκληρη την υφήλιο.

Η πρώτη αεροπορική μονάδα εξοπλισμένη με το σύστημα “KH-47M2 Kinzhal” ξεκίνησε τις εκπαιδευτικές πτήσεις την 1η Δεκεμβρίου του 2017 για να αποκτήσει τις θεμελιώδεις γνώσεις της επιχειρησιακής χρήσης του πυραύλου.

To μήκος του “KH-47M2 Kinzhal” ειναι περίπου τρία μέτρα, εξωτερικά ξεχωρίζει από την εισαγωγή του αυλοαεριωθητή που φαίνεται στην βάση του -παρόμοια διαμόρφωση χρησιμοποιείται και στους τελευταίους στρατηγικούς πυραυλους “KH-101”. Η ταχύτητα του νέου πυραύλου ξεπερνά τα 4 Mach. Ένας από τους φορείς του νέου όπλου θα ειναι και το μαχητικό “Su-57”.

Κατά την πτήση, ο πύραυλος “KH-47M2 Kinzhal” καλύπτεται τελείως από ενα σύννεφο πλάσματος, το σύννεφο απορροφάει τις ακτίνες των ραδιοσυχνοτήτων και καθιστά τον πύραυλο αόρατο στα ραντάρ. Αλλά το πλάσμα παρεμβάλει και τον έλεγχο του ίδιου του πυραύλου, το οποίο καθιστά το εν λόγω έργο πολύ δύσκολο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, πτέραρχο Σεργκέι Σουροβίκιν, η κεντρική μονάδα προώθησης που ειναι τοποθετημένη στο ρωσικό “KH-47M2 Kinzhal” επιταχύνει την κεφαλή σε υπερηχητικές ταχύτητες μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “TASS.Com” και “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.