Ρωσία: Εντός του 2018 η ανατολική στρατιωτική περιφέρεια θα παραλάβει τα Α/Τ οχήματα “Khrisantema-S”

© ArmyRecognition.Com | Το αυτοκινούμενο σύστημα αντιαρματικού πυραύλου “Khrisantema-S”
© ArmyRecognition.Com | Το αυτοκινούμενο σύστημα αντιαρματικού πυραύλου “Khrisantema-S”

Τα αυτοκινούμενα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων “Khrisantema-S” θα εισέλθουν φέτος σε υπηρεσία με μια μονάδα πυροβολικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Μπουργιατία, δήλωσε η περιφέρεια. Το 2018 ο σχηματισμός πυροβολικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που ειναι ανεπτυγμένος στην Μπουργιατία πρόκειται να παραλάβει μια παρτίδα αυτοκινούμενων αντιαρματικών πυραύλων “Khrisantema-S”, όπως ανακοινώθηκε.

Ο αρχι-σχεδιαστής του Γραφείου κατασκευής μηχανημάτων (“KBM”), Βάλερι Κασίν, δήλωσε νωρίτερα ότι το αυτοκινούμενο “Khrisantema-S” πρόκειται να αναβαθμιστεί συμφωνά με τη διαθέσιμη εμπειρία. Το “KBM” δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS” ότι ολοκλήρωσε τους έλεγχους αποδοχής του συγκροτήματος αναβαθμισμένου οχήματος μάχης “Khrisantema-S” το οποίο ειναι εξοπλισμένο με ένα λευκορωσικής κατασκευής θερμικό σκοπευτικό.

Το νέο θερμικό σκοπευτικό που σχεδιάστηκε από την εταιρεία “Peleng” στο Μινσκ της Λευκορωσίας, παρουσίασε μεγάλη αξιοπιστία και ακρίβεια κατά την σκόπευση σε σχέση με τις προηγούμενες συσκευές. Νωρίτερα το “Khrisantema-S” χρησιμοποιούσε ένα ουκρανικής κατασκευής θερμικό σκοπευτικό.

“Λόγω του επιπρόσθετου συστήματος λέιζερ για την σκόπευση του αντιαρματικού πυραύλου ο χειριστής μπορεί να πραγματοποιήσει μια ομοβροντία σε δύο διαφορετικούς στόχους την κάθε φορά χρησιμοποιώντας διάφορους διαύλους σκόπευσης”, ανέφερε η περιφέρεια.

Το “Khrisantema-S” προορίζεται για την καταστροφή των σύγχρονων και δυνητικών αρμάτων μάχης οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων αυτών με εκρηκτική-ενεργή θωράκιση. Διαθέτει το δικό του ραδιοσταθμό για τον εντοπισμό και παρακολούθηση στόχων και τον έλεγχο της σκόπευσης του πυραύλου. Η παρακολούθηση ελέγχεται αυτόματα χωρίς την επέμβαση του χειριστή.

Το “Khrisantema-S” έχει ως σκοπό την καταστροφή των σύγχρονων και μελλοντικών αρμάτων μάχης συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που προστατεύονται από ενεργή θωράκιση. Ο πύραυλος “9M123” ειναι υπερηχητικός, ίπταται με μέση ταχύτητα τετρακοσίων (400) μέτρων ανά δευτερόλεπτο ή 1,2 “Mach” και έχει βεληνεκές μεταξύ των τετρακοσίων (400) και έξι χιλιάδων (6000) μέτρων. Το “Khrizantema” ειναι μοναδικό ανάμεσα στους ρωσικούς καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους καθώς, αναλόγως με την έκδοση του πυραύλου, μπορεί να καθοδηγηθεί με λέιζερ ή ραντάρ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.