Ρωσία: Εν δράσει το νέο σύστημα στρώσης ναρκών Zemledeliye

Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η Ρωσία, τελικά, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης με αληθινά πυρά, αποδέσμευσε φωτογραφίες του νέου συστήματος στρώσης ναρκών με την ονομασία ISDM Zemledeliye.

Το νέο σύστημα ναρκοθέτησης παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικών ασκήσεων των δυνάμεων του Μηχανικού της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στο πεδίο ασκήσεων Μουλίνο στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Το ISDM Zemledeliye είναι ένα νέο σύστημα στρώσης διασπειρόμενων ναρκών που τοποθετεί νάρκες με την χρήση επίγειων οχημάτων.

Το νέο όχημα σχεδιάστηκε για να επιτρέπει ή αποτρέπει την κίνηση των εχθρικών δυνάμεων με την στρώση εκρηκτικών επίγειων πυρομαχικών σε μεγάλα τμήματα εδάφους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ArmyRecognition.Com, το Zemledeliye εκτοξεύει ρουκέτες στέρεου καυσίμου που μεταφέρουν διαφόρους τύπους επίγειων ναρκών.

Το σύστημα οριοθετεί περιοχές με νάρκες επί ενός ηλεκτρονικού χάρτη και μεταδίδει στοιχεία στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας. Η στρώση ναρκών δια τηλεχειρισμού διαθέτει σειρά πλεονεκτημάτων καθώς διαθέτει μεγάλη ταχύτητα στρώσεως ναρκών στα πολυσύνθετα περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με γνωστά στοιχεία, το όχημα μάχης ICDM διαθέτει σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων 50 σωλήνων αποτελούμενο από δύο ομάδες σωλήνων των πέντε σειρών. Κάθε σωλήνας μπορεί να εκτοξεύσει μια ρουκέτα 122 χλστ που μεταφέρει νάρκες διαφόρων τύπων. Όλες οι λειτουργίες εκτόξευσης ελέγχονται από το εσωτερικό της καμπίνας προσωπικού με την χρήση ηλεκτρονικού αυτόματου συστήματος εκτόξευσης. Το σύστημα θεωρείται ένας διανομέας ναρκών που λειτουργεί όπως οι από αέρος απορριπτόμενες βόμβες διασποράς.

 

Πηγή: defence-blog.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.