Οι φρεγάτες Project 22350 (κλάση Ναύαρχος Γκορσκόφ) θα είναι οι πρώτες που θα δεχθούν τους αεριοστρόβιλους κινητήρες που κατασκευάζονται από την ρωσική βιομηχανία Saturn ώστε να αντικαταστήσουν τους ουκρανικής κατασκευής κινητήρες, ανέφερε ο πρόεδρος της ρωσικής Ηνωμένης Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αλεξέι Ρακχμάνοφ σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

“Οι εργασίες στους αεριοστρόβιλους κινητήρες διενεργούνται εντός χρονοδιαγράμματος. Η φρεγάτα Project 22350 θα είναι η πρώτη που θα δεχθεί τους κινητήρες που κατασκευάστηκαν από τη βιομηχανία Saturn. Θα ακολουθήσουν οι κορβέτες και τα Δυναμικώς Υποστηριζόμενα Σκάφη (DSC). Έως τα μέσα του 2018, οι κινητήρες του τύπου θα τοποθετηθούν στην φρεγάτα Project 11356”, ειπε ο Ρακχμάνωοφ.

Νωρίτερα, η Ουκρανία αρνήθηκε να παραδώσει τους αεριοστρόβιλους κινητήρες στην Ρωσία αν και η Μόσχα τους είχε ήδη αποπληρώσει. Οι κινητήρες είχαν προγραμματιστεί να τοποθετηθούν στις φρεγάτες Project 22350 και Project 11356. Ως αποτέλεσμα, η κατασκευή αριθμού πολεμικών πλοίων να αναβληθεί.

Η φρεγάτα Project 22350 εκτοπίζει 4500 τόνους και εχει ταχύτητα 29 κόμβων. Η φρεγάτα είναι οπλισμένη με τους πυραύλους Oniks (ΝΑΤΟϊκή ονομασία: SS-N-26 Strobile) και Kalibr (SS-N-27 Sizzler) και το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Poliment-Redut.

©navyrecognition.com | Ο αεριοστρόβιλος κινητήρας M90F για τις φρεγάτες Project 22350 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την “Ένωση Έρευνας και Παραγωγής” JSC Saturn.

©navyrecognition.com | Ο αεριοστρόβιλος κινητήρας M90F για τις φρεγάτες Project 22350 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την “Ένωση Έρευνας και Παραγωγής” JSC Saturn.

Η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας Project 22350 Ναύαρχος Γκορσκόφ ξεκίνησε στις αρχές του 2006 και καθελκύστηκε το Φθινόπωρο του 2010. Το πλοίο άρχισε τις δοκιμές τον Νοέμβριο του 2014 και επρόκειτο να παραδοθεί στο Ρωσικό Ναυτικό στα τέλη του 2016 αλλά αυτό αναβλήθηκε. Η δεύτερη φρεγάτα Project 22350 Ναύαρχος Κασατόνοφ εισήλθε στο νερό το 2014. Η τρίτη φρεγάτα Ναύαρχος Γκολοβκό αναμένεται να καθελκυστεί το 2017.

Τα πρώτα δύο πλοία της κλάσης έχουν αεριοστρόβιλους κινητήρες της ουκρανικής Zorya-Mashproekt. Μετά την κρίση της Ουκρανίας το 2014, το Κίεβο αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ρωσία με στρατιωτική τεχνολογία και έκτοτε η NPO Saturn άρχισε να σχεδιάζει νέους κινητήρες. Ωστόσο, η τρίτη φρεγάτα Project 22350 Ναύαρχος Γκολοβκό είναι το πρώτο πλοίο που θα δεχθεί τους ρωσικής κατασκευής αεριοστροβιλους.

Απόδοση/Μετάφραση από το navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: