Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να υπογράψουν σύμβαση για την παράδοση των αντιαρματικών συστημάτων Khrizantema-S

Φωτογραφία του ρωσικού εξολοθρευτή αρμάτων Khrizantema-S στην δοκιμαστική διέλευση της Παρέλασης της Νίκης στην Μόσχα. (Vitaly V. Kuzmin)

Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) πρόκειται να υπογράψουν σύμβαση για την παράδοση των ρωσικών αυτοκινούμενων αντιαρματικών συστημάτων Khrizantema-S, οι προ-συμβατικές εργασίες είναι υπο εξέλιξη, συμφώνα με τον επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρείας η οποία κατασκευάζει τα όπλα.

«Γιατί το Khrizantema-S προσέλκυσε την προσοχή των συναδέλφων μας στα ΗΑΕ; Είναι το μοναδικό αντιαρματικό σύστημα στον κόσμο με ικανότητα να εντοπίζει στόχους χωρίς οπτική ορατότητα και καταστρέφει άρματα οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων μοντέλων με δυναμική θωράκιση,» εξήγησε ο Βάλερι Κασίν, ο επικεφαλής σχεδιαστής του γραφείου σχεδιασμού και παραγωγής οργάνων Κόλομνα. Το Γραφείο που εδρεύει κοντά στην Μόσχα, ανέπτυξε και κατασκεύασε το σύστημα.

Ο εξολοθρευτής αρμάτων Khrizantema ΒΜΡ-3 (Ρωσική ονομασία 9P157-2) εχει αναπτυχθεί υπό την ηγεσία του Γραφείου Μηχανικής και Σχεδιασμού KBM στην Μόσχα και το 1996 γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη του. Ο εξολοθρευτής αρμάτων μάχης KBM Khrizantema BMP-3 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στην Μόσχα στα τέλη του 1999 και εκείνη την εποχή παρέμεινε στο στάδιο του πρωτοτύπου.

Ο Khrizantema 9M123 είναι ένας ρωσικός αντιαρματικός πύραυλος. Ο πύραυλος 9M123 (νατοϊκή κωδικοποίηση AT-15 Springer) είναι υπερηχητικός, ίπταται με μέση ταχύτητα 400 μέτρων το δευτερόλεπτο ή Mach 1,2 και έχει δραστικό βεληνεκές από 400 έως 6000 μέτρα.

Η πρόωση του γίνεται από μονό κινητήρα στερεού καυσίμου με δύο εξαγωγές καυσαερίων εκατέρωθεν του πυραύλου.

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι τρεις εξολοθρευτές αρμάτων μάχης 9P157-2 είναι σε θέση να εμπλακούν με 14 επιτιθέμενα άρματα και να καταστρέψουν τουλάχιστον το εξήντα της εκατό της επιτιθέμενης δύναμης. Το διπλής καθοδήγησης σύστημα διασφαλίζει την προστασία από τα ηλεκτρονικά αντίμετρα και την επιχειρησιακή χρησιμοποίηση σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες, ημέρα ή νύχτα.

Φωτογραφία του ρωσικού εξολοθρευτή αρμάτων Khrizantema-S στην δοκιμαστική διέλευση της Παρέλασης της Νίκης στην Μόσχα. (Vitaly V. Kuzmin)

Απόδοση απο το sputniknews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.