Η νέα γενιάς πλατφόρμα μάχης Armata έχει τη δυνατότητα μεταφοράς οποιουδήποτε ειδικού εξοπλισμού και όπλων, είπε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Uralvagonzavod και υπεύθυνος για την παραγωγή ειδικών οχημάτων Βιτσεσλάβ Χαλίτοβ.

«Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε αποστολή, επειδή έχουμε δημιουργήσει μία παγκόσμια πλατφόρμα σε διάφορες διαμορφώσεις, με σχέδια που έχουν τον κινητήρα πίσω, στη μέση και εμπρός. Αυτό επιτρέπει την ενσωμάτωση στο σκάφος οποιουδήποτε ειδικού εξοπλισμού ή οπλισμού,» είπε ο Χαλίτοβ.

Επι του παρόντος είναι σε εξέλιξη η εργασία για την μετατροπή της πλατφόρμας σε οποιοδήποτε όχημα επισκευών περισυλλογής.

«Το Armata δημιουργήθηκε ως η αρχική πλατφόρμα για ένα μεγάλο εύρος οχημάτων. Οι μελλοντικές διαμορφώσεις θα εξαρτηθούν από τον εκάστοτε πελάτη,» είπε ο Χαλίτοβ.

Το σύστημα ελέγχου και πληροφοριών του άρματος που βασίζεται στην πλατφόρμα Armata έχει την δυνατότητα προειδοποίησης του πληρώματος για τα μελλοντικά προβλήματα, έσπευσε να πει ο Χαλίτοβ.

«Το σύστημα ελέγχου και πληροφοριών του οχήματος διαχειρίζεται έγκαιρες προειδοποιήσεις σχετικά με τα προβλήματα που επίκεινται. Πριν, το πλήρωμα έπρεπε να περιμένει για την εμφάνιση ενός προβλήματος. Τώρα ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος διαχειρίζεται έγκαιρα μηνύματα,» είπε ο Χαλίτοβ, προσθέτοντας πως το Armata είναι ανθεκτικό σε πολλά ανθρώπινα λάθη.

Η λειτουργία τηλεχειρισμού είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του άρματος μάχης.

«Έχουμε κατοχυρώσει μία ευκαιρία για ρομποτικές λύσεις,» είπε ο Χαλίτοβ. «Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη, όμως, αυτή η ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την ύπαρξη τεχνητής νοημοσύνης, αρκετά ισχυρή ώστε να εισέλθει σε κατάσταση μάχης και να κάνει την σωστή απόφαση προερχόμενη από αυτή. Σε αυτό το σημείο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον άνθρωπο.»

Αν χρειαστεί, το πλήρωμα του Armata θα μπορεί να ελέγξει το πυροβόλο χειροκίνητα από το εσωτερικό της προστατευόμενης κάψουλας, είπε ο Χαλίτοβ.

«Στην εξέλιξη του Armata κινηθήκαμε βάσει της αρχής του διπλού πλεονασμού σχετικά με κάθε διαδικασία. Για παράδειγμα το σύστημα ελέγχου πυρός διαθέτει μια χειροκίνητη επιλογή ελέγχου και βολής,» είπε.

Ο πύργος του Armata είναι μη επανδρωμένος. Το πλήρωμα είναι μέσα σε μια θωρακισμένη κάψουλα και είναι απομονωμένο από τα πυρομαχικά και τα καύσιμα.
«Στην περίπτωση άμεσης προσβολής οι πιθανότητες επιβίωσης του πληρώματος είναι πολύ υψηλές,» είπε ο Χαλίτοβ.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα του μη επανδρωμένου πύργου είναι πως το άρμα είναι συνολικά περισσότερο βιώσιμο.

Η επίδειξη του άρματος Armata στην διεθνή έκθεση Russia Arms Expro – 2015 στο Νίζνι Ταγκίλ θα είναι ανοιχτή μόνο για ελάχιστους εκλεκτούς, είπε ο Χαλίτοβ.

«Ελπίζουμε ότι το υπουργείο Άμυνας θα εισακούσει με προσοχή το αίτημα μας και θα επιτρέψει να παρουσιάσουμε το Armata στην διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικού υλικού Russia Arms Expo -2015. Όμως ακόμη κι αν συμβεί, η επίδειξη θα είναι μυστική. Το όχημα είναι ακόμη απόρρητο,» είπε ο Χαλίτοβ.

Πρόσθεσε πως θα ήταν λάθος να παρουσιαστεί το Armata τόσο νωρίς, ακόμη περισσότερο, να παρουσιαστεί στους Δυτικούς συμμετέχοντες που είναι βέβαιο ότι θα προσκληθούν στην έκθεση.

Το Armata είναι μια βαριά ενιαία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για μία σειρά τεθωρακισμένων οχημάτων, δίπλα στην μεσαία κλάσης Boomerang και Kurganets, όπως επίσης και την ελαφριά Typhoon. Τα Armata και άλλα θωρακισμένα όχημα που βασίζονται πάνω σε αυτή την πλατφόρμα εμφανίστηκαν στην στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μάιου 2015 στην Κόκκινη Πλατεία παράλληλα με άλλους τύπου μελλοντικού στρατιωτικού υλικού.

Απόδοση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

One Response

  1. tsimuha2

    «Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε αποστολή, επειδή έχουμε δημιουργήσει μία παγκόσμια πλατφόρμα σε διάφορες διαμορφώσεις, με σχέδια που έχουν τον κινητήρα πίσω, στη μέση και εμπρός.

    Kαντε και μια διαμορφωση με τον κινητηρα εκτος;

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: