Νωρίτερα, η TsNIITochMash, το γραφείο μελετών που του ανατέθηκε η δημιουργία του αερομεταφερόμενου συστήματος πυροβολικού επόμενης γενιάς για τον ρωσικό Στρατό, υποσχέθηκε οτι το 2019 θα ειναι έτοιμο για δοκιμές με τις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις και τους Πεζοναύτες.

Το ινστιτούτο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) κατασκευής μηχανημάτων ακριβείας (TsNIITochMash) αποδέσμευσε την πρώτη διαθέσιμη στο κοινό φωτογραφία του Lotus, του νέου αυτοκινούμενου ερπυστριοφόρου συστήματος πυροβολικού. Η εικόνα, που εμφανίζεται στο εταιρικό ημερολόγιο 2019 του γραφείου μελετών, έγινε διαθέσιμη στο διαδίκτυο μέσω του λογαριασμού του γραφείου στο Instagram.

H εικόνα συνοδεύονταν από τη δήλωση του Ντμιτρι Μελίκχοβ, αρχιμηχανικού υπευθύνου για το έργο Lotus, ο οποίος εξήγησε πως κατά την σχεδίαση του έργου, “το λουλούδι Λωτός ήταν ένα είδος έμπνευσης για εμάς. Κατά παρέκκλιση της εξωτερικής ευθραυστότητας του, αναπτύσσεται στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ειναι ο τέλειος συνδυασμός ομορφιάς, χάρης και αφθαρσίας.”

Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό, το αερομεταφερόμενο σύστημα πυροβολικού Lotus διαθέτει “αυξημένα βαλλιστικά χαρακτηριστικά και αποτελεσματικά πυρομαχικά που ειναι σχεδιασμένο σε συμφωνία με την αρχή του “χρυσής τομής”, π.χ. όχι μόνο βέλτιστο βάρος και διαστάσεις, άλλα επίσης και μια ευχάριστη μορφή.

Το Lotus αναμένεται να αντικαταστήσει το Nona-S, ένα χαμηλού βάρους, αερομεταφερόμενο όλμο 120 χιλιοστών, μια Σοβιετική σχεδίαση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1981 η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητα της εναντίον των Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν. Νωρίτερα, οι σχεδιαστές εξήγησαν οτι το έργο Lotus αποσκοπεί την επιπρόσθετη ενίσχυση της ισχύος πυρός και της κινητικότητας του κινητού πυροβολικού που χρησιμοποιείται απο τις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις.

View this post on Instagram

АО "ЦНИИТОЧМАШ" публикует собственный календарь на 2019 год В календарь АО "ЦНИИТОЧМАШ" вошли как уже зарекомендовавшие себя образцы вооружения, так и перспективные разработки, например, плавающее авиадесантируемое самоходное артиллерийское орудие "Лотос" Календарь будет интересен не только специалистам и сотрудникам предприятия, но и всем, кто интересуется развитием стрелкового и артиллерийского вооружения. Помимо описания основных образцов продукции, календарь содержит интересные истории и факты, описывающие процесс их разработки или эксплуатации, которые рассказывают сотрудники ЦНИИТОЧМАШа. В частности, многие слышали о пистолете СР1 «Гюрза», но мало кто знает какое впечатление оставил он у американских коллег после демонстрации своей мощи. Также очень интересной оказалась история создания САО "Лотос", при разработке которого разработчики отдела № 25 впервые применили принцип "золотого сечения". Ознакомиться с календарем АО "ЦНИИТОЧМАШ" можно в галерее. #cniitm #цнииточмаш #календарь #аоцнииточмаш #календарь2019 #лотос #нона-с #СР-1М #НОНА-М1 #2Б-23 #апс #ратник #ср-3м #ср.2мп #печенег #вал #календарь_2019

A post shared by АО ЦНИИТОЧМАШ (@cniitm) on

Σύμφωνα με το Ζβέζντα (Αστέρι), το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι του ρωσικού υπουργείου άμυνας, το Lotus διαθέτει μέγιστο βεληνεκές 13 χιλιομέτρων, ρυθμό βολής 6-8 βολών ανά λεπτό, μπορεί να μετακινηθεί από και προς τις θέσεις βολής μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, και διαθέτει νέα πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας. Το ευκίνητο σύστημα πιστεύεται οτι ζυγίζει 18 τόνους, εχει ανωτάτη ταχύτητα 70 χλμ ανά ώρα και διαθέτει πλήρωμα τεσσάρων.

Νωρίτερα, μεταδόθηκε οτι το σύστημα θα προετοιμαστεί για τις κρατικές δοκιμές εντός του τρέχοντος έτους. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παραγωγή των νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων θα αρχίσει το 2020.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknes.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunner

    Πολύ ενδιαφέρον. Το σκάφος του οχήματος είναι το ίδιο με αυτό του Sprut-SDM1, αν χρησιμοποιούν μη επανδρωμένο πύργο με αυτόματο γεμιστή στο πρότυπο του 2S35.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: