Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του εξοπλισμού διαβίωσης πιλότου των μαχητικών T-50

Το νεο εκτοξευόμενο κάθισμα πιλότου K-36D-5 που θα χρησιμοποιεί το T-50 και το σύστημα εκτόξευσης KS-2010 για μικρά πολιτικά αεροσκάφη. (Vitaly V. Kuzmin)

H ρωσική βιομηχανία έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής NPP Zvezda ολοκλήρωσε την παραγωγή και τις κρατικές δοκιμές του εξοπλισμού διαβίωσης πιλότου των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς T-50 μετέδωσε η κυβερνητική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta επικαλούμενη την υπηρεσία τύπου της εταιρείας United Aircraft Corporation (UAC).

Σύμφωνα με τον διευθυντή – γενικό σχεδιαστή της NPP Zvezda, Σεργκει Ποζντνιάκωφ, η δοκιμή της πολλαπλών χρήσεων κάσκας προστασίας ZSh-10, της μάσκας οξυγόνου KM-36M, της αντί-G στολής PPK-7, της στολής εξισορρόπησης πίεσης VKK-17 και του συστήματος οξυγόνου KS-50 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ακόμη, το εκτοξευόμενο κάθισμα K-36D-5 έχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νέος εξοπλισμός επιτρέπει την διάσωση της ζωής του πιλότου σε περίπτωση αποσυμπίεσης του πιλοτηρίου έως το υψόμετρο των 20 χιλιομέτρων. Η νέα κάσκα προστασίας είναι κατά 360 γραμμάρια ελαφρύτερη σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο χάρις στη χρήση του νέου συνθετικού υλικού organoplastic. Η κάσκα θα είναι διασυνδεδεμένη με διάφορα όργανα που βρίσκονται στο πιλοτήριο προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος εργασίας του χειριστή.

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος T-50 διαθέτει δεκατέσσερις σταθμούς όπλων. Πρόκειται να αντικαταστήσει το μαχητικό Su-27. Ο πρωταρχικός στόχος του νέου μαχητικού είναι η εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής. Θα είναι οπλισμένο με αποτελεσματικά μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους αέρος-αέρος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.