Τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35S των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS) θα διαθέτουν την ικανότητα να καταστρέψουν ναυτικούς στόχους διαφόρων κατηγοριών, όπως επίσης και επίγεια αντικείμενα, χάρις στον αντιπλοϊκό πύραυλο (ASM) Kh-35U. Ο ASM εντάχθηκε επισήμως στην συλλογή όπλων του Su-35S μετά από την ολοκλήρωση των δοκιμών. Ωστόσο, τα μαχητικά αεροσκάφη θα ειναι πολυλειτουργικές πλατφόρμες, ικανές να ολοκληρώσουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια.

Ο Kh-35U αναπτύχθηκε από τη βιομηχανία JSC Tactical Missiles Corporation (KTRV). Είναι ο πρώτος πλήρως ενοποιημένος πύραυλος ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μονάδες επιφανείας, συστήματα επάκτιας άμυνας και εναέριες πλατφόρμες.

Το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ) δήλωσε στην εφημερίδα Ιζβέστια οτι η απόφαση για την ένταξη του στην συλλογή όπλων του Su-35S πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το λογισμικό και κατασκευαστικά στοιχεία των πυραύλων και των νέων μαχητικών τροποποιήθηκαν κατά τι διάρκεια των εργασιών. Οδήγησαν στην πλήρη συμβατότητα του Kh-35U και του Su-35S.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της επιτροπής αμυντικής επιστήμης των ενόπλων δυνάμεων -υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Ίγκορ Μακούσεφ δήλωσε οτι το Su-35S ολοκλήρωνε τις αποστολές κάλυψης των δυνάμεων αεροπορικών κρούσεων κατά την αξιολόγηση του στην Συρία. Το αεροσκάφος χρησιμοποίησε καθοδηγούμενες βόμβες και πυραυλους αέρος-επιφανείας.

Συμφωνά με την εφημερίδα Ιζβέστια, ο πύραυλος Kh-35UEh έχει βάρος 550 κιλών, συμπεριλαμβανόμενης της πολεμικής κεφαλής των 145 κιλών. Ο πύραυλος διαθέτει ταχύτητα πτήσης 300 μέτρων το δευτερόλεπτο και βεληνεκές 260 χιλιομέτρων. Επί του παρόντος, ο Kh-35UEh μπορεί να μεταφερθεί από αρκετούς τύπους μονάδων επιφανείας, τα μαχητικά αεροσκάφη Su-24M, Su-30SM, MiG-29K/KUB, Su-35S και Tu-142 και τα ελικόπτερα Ka-52K. Ο πύραυλος έχει ενσωματωθεί επίσης και στα συστήματα επάκτιας άμυνας Bal-Eh.

“Η ανάπτυξη των ενοποιημένων τύπων όπλων επιτρέπει την βελτιστοποίηση του κόστους μέσω της ειδικής κατασκευής ενός μοναδικού πυραύλου για διάφορους φορείς. Ο πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μαχητικά αεριωθούμενα αεροσκάφη MiG-29K/KUB και τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K”, δήλωσε στην Ιζβέστια ο επικεφαλής σχεδιαστής του συγκροτήματος πυραύλων Νικολάι Βασιλιέγεφ.

Σύμφωνα με τον Βαντίμ Κοζιούλιν, έναν εμπειρογνώμονα, το Su-35S εκτιμάται ως το πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, ειναι το μεταβατικό μαχητικό αεριωθούμενο πριν την παραλαβή του νέου Su-57 από τον στρατό. Το Su-35S και το αεροσκάφος τεχνολογίας αιχμής έχουν παρόμοιες οθόνες πιλοτηρίου και κινητήρα με βελτιωμένη ώση, ενισχυμένη χρήση πόρων και ψηφιακό σύστημα ελέγχου. Ως αποτέλεσμα, το μαχητικό διαθέτει αυξημένη ταχύτητα, ικανότητα ελιγμών και ωφέλιμο φορτίο. Το Su-35S μπορεί να μεταφέρει ως 8 τόνους φορτίου μάχης, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια.

“Το Su-35S θα μπορεί να καταστρέψει στόχους σχεδόν όλου του φάσματος, από μονάδες επιφάνειας ως τις οχυρωματικές τοποθεσίες στην εχθρική περιοχή, με την ίδια αποτελεσματικότητα, εξαιτίας της εισαγωγής του ενοποιημένου πυραύλου κρουζ στη συλλογή του οπλισμού. Ο παθητικός ερευνητής που επιτρέπει την πτήση κάτω από τα ραντάρ και την καταστροφή ενός επισημασμένου στόχου ειναι το κυριότερο πλεονέκτημα του πυραύλου Kh-35U”, δήλωσε ο Κοζιούλιν.

Επι του παρόντος, οι αεροδιαστημικές δυνάμεις της Ρωσίας διαθέτουν σχεδόν 60 μαχητικά αεριωθούμενα Su-35S. Στις αρχές Ιανουαρίου, 2016, τέσσερα νέα αεροσκάφη εκστράτευσαν στην αεροπορική βάση Χμεϊμιμ. Το Su-35S ειναι εφοδιασμένο με κινητήρες διανυσματικής ώσης, εξελιγμένο ραντάρ και έναν εξελιγμένο σταθμό ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού. Το μαχητικό μπορεί να προσβάλει τόσο εναέριους (συμπεριλαμβανόμενων των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και F-22) όσο και χερσαίους στόχους την ημέρα και την νύχτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μετέδωσε η εφημερίδα Ιζβέστια.

Απόδοση/Μετάφραση από το AirRecognition.Com για την Προέλαση.

10 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Ωραίοι και Ρώσοι πάντως, δίνουν Su-35 στην Κίνα και Su-30 στους Ινδούς(στους δεύτερους προσφέρουν και μια μεγάλη αναβάθμιση για όλο τον στόλο). ?

  Απάντηση
  • Gunner

   To ίδιο ισχύει και για τους Ευρωπαίους που εκμεταλλεύονται την Ελληνοτουρκική διαμάχη.

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Όπως και οι ΗΠΑ, οι οποίες κερδίζουν επίσης σημαντικά ποσά απο την ψυχροπολεμική κατάσταση που επικρατεί. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν μια σημαντική(ίσως την μεγαλύτερη) μερίδα, εφόσον το πιο ακριβό όπλο είναι η ΠΑ, και επειδή τα περισσότερα μαχητικά του στόλου είναι αμερικάνικα.

 2. tsimuha

  Ενα πληρως οπλισμενο SU-35, η λεπτομερεια ειναι οι δυο R-77 (περα απο αυτους στα φτερα ) στον κοιλιακο φορεα,μολις που διακρινονται οι κεφαλες τους δεξια και αριστερα απο την βαση του ριναιου συστηματος προσγειωσης.
  Κανονικα μπορει να φερει αλλους 2 πιο πισω-στον κοιλιακο φορεα (οπως το SU-27 φερει δυο ΑΑ-10 εκει, τον ενα πισω απο τον αλλο εμπρος).

  View post on imgur.com

  Απάντηση
  • Ευστάθιος Παλαιολόγος

   Ομορφα! Σημαινει πληρες ΑΑ φορτιο ακομα και οταν δεσμευονται πυλωνες για ΑΕ
   Το ιδίο προσπαθουν κι οι Αμερικανοι.
   Τελικα φαίνεται οτι πολλους ανησυχει ο αριθμος ΑΑ οπλων στον αερα.
   Θυμιζω και τους τριπλους φορεις ΑΜRAAM που προταθηκαν στην Ινδια για τα F-16V

   Απάντηση
 3. Gunslinger32

  Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα απο ρωσικά μαχητικά της σειράς Su-30/35 με πλήρες φορτίο εναέριας υπεροχής. Εκτός απο τον αριθμό όπλων που μπορεί να μεταφέρει, έχει και η μεγάλη ποικιλία όπλων που μπορεί να φέρει σε μια αποστολή σημασία, εφόσον αυτή αυξάνει την ευελιξία στον σχεδιασμό αποστολών.
  Ανάλογες ικανότητες στο οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ έχει μόνο η νέα έκδοση του Eagle.

  ?w=96

  Παρακάτω με μικτό φορτίο

  https://www.forcesdz.com/images/ext/be4a5716276da5a1f9fa5916755e4556

  Der F-22-Kampfjet der USA ist Russlands Spitzen-Kampfflugzeug begegnet — und offenbarte einen gigantischen Nachteil

  https://www.businessinsider.de/usa-mit-f22-russland-unterlegen-2017-12

  US F-22s came face-to-face with Russia’s top fighter near Alaska and were at a major disadvantage

  https://www.businessinsider.de/us-f-22s-faced-russias-su-35-over-alaska-at-a-major-disadvantage-2018-9?r=US&IR=T

  BREAKING: RuAF precision strike kills Abu Ayub al-Shishani, one of senior ISIL Leaders
  http://rusvesna.su/english/1495816909

  Για σύγκριση ένα στιγμιότυπο με το νέο Su-57

  Απάντηση
 4. tsimuha

  Bολη πυραυλου Х-35Υ απο SU-34 εναντιων στοχων εδαφους στη Συρια

  (Κραταω χρονο για τους εγκυρους ρωσολογους παπαρολογους, για να δω σε ποσο χρονο «τυχαια» θα πεσουν πανω στην ιδια ειδηση ωστε να την βαλουν στα «εγκυρα» φορουμ τους)

  https://twitter.com/o_gilvi/status/1090537651273457664/video/1

  Απάντηση
 5. tsimuha

  View post on imgur.com

  “Στανη ο Φαιδων” (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Στις 21 Νοεμβριου 1952 ο πρωτος ρωσικος πυραυλος αερος-επιφανειας КС-1 “Комета” βυθιζει το καταδρομικο “Красного Кавказа” κοντα στην Феодосии, κατα την διαρκεια δοκιμης του οπλου.
  Οι εργασιες για την αναπτυξη του οπλου ειχαν ξεκινησει πεντε χρονια νωριτερα.

  https://rg.ru/2019/11/21/udar-komety-kak-pervaia-sovetskaia-krylataia-raketa-udivila-sozdatelej.html

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: