Ρωσία: Παρέλαση Ήμερα της Νίκης 2018 – Οχήματα Μάχης, Τεθωρακισμένα, Αντιαεροπορικά Συστήματα

Ανάλυση και φωτογραφίες από την συντακτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού άμυνας και ασφάλειας “Army Recognition” σχετικά με τον νέο στρατιωτικό εξοπλισμό, θωρακισμένα, κύρια άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα που εμφανίστηκαν στην ρωσική στρατιωτική Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης 2018, στην Μόσχα.
Η ετήσια παρέλαση πραγματοποιείται την 9η Μάιου και σηματοδοτεί την συμμαχική νίκη κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Ανατολικό Μέτωπο, καθώς και την υπογραφή της πράξης συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους στο Βερολίνο, τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 1945.

Άρμα μάχης “T-34-85”

Το “T-34” ήταν ένα σοβιετικό μεσαίο άρμα μάχης το οποίο είχε μια βαθιά και συνεχή επίδραση στον τομέα σχεδίασης αρμάτων μάχης. Αν και η θωράκιση και ο οπλισμός του ξεπεράστηκε μετά τον πόλεμο, συχνά είχε αναγνωριστεί ως η πιο αποτελεσματική, αποδοτική και σημαντική σχεδίαση άρματος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το “T-34-85” (γερμανική ονομασία: T-34/85) ήταν μια σημαντική βελτίωση με το πυροβόλο των 85 χιλιοστών και τον τριμελή πύργο.

Όχημα Παντός Εδάφους “AM-1”

Το όχημα παντός εδάφους (“ATV”) “AM-1” ειναι η πρώτη τετράτροχη μοτοσυκλέτα ρωσικής κατασκευής για χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις. Το όχημα ειναι διθέσιο με την επιλογή να δεχθεί οπλισμό. Όπως βλέπουμε: Πολυβόλα, εκτοξευτές βομβίδων, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή και λοιπός εξοπλισμός μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο τετράτροχο. Η συνολική αυτονομία του ειναι 200 χιλιόμετρα και οι εκτός δρόμου ικανότητες του ειναι αρκετά διευρυμένες.

“Tigr-M”

Το “Tigr-M” ή “GAZ-233114” (εδώ με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού “Arbalet-DM”) ειναι μια βελτιωμένη έκδοση του 4Χ4 βασικού τακτικού ελαφρού οχήματος “Tigr GAZ-2330”. Το όχημα παράγεται από την ρωσική αμυντική βιομηχανία Εργοστάσιο Μηχανημάτων Αρζαμάς, μια θυγατρική αμυντική εταιρεία, το οποίο συνεχίζει να βελτιώνεται διαρκώς.

“Tigr Kornet-D”

Το “Tigr Kornet-D” ειναι η τελευταία έκδοση του οχήματος φορέα καθοδηγούμενου αντιαρματικού συστήματος το οποίο εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το όχημα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη δοκιμαστική διέλευση της στρατιωτικής παρέλασης της Ημέρας της Νίκης 2015. Ο σταθμός όπλου “Kornet-D” ειναι ενσωματωμένος στο 4X4 πολλαπλού ρόλου, παντός εδάφους, ελαφρύ θωρακισμένο όχημα “Tigr-M GAZ 233116” που παράγεται απο τη ρωσική εταιρεία Βιομηχανική Αμυντική Εταιρεία (“BMK”). Πριν απο κάποια χρόνια, η “BMK” πρότεινε το “Tigr” εξοπλισμένο με τον σταθμό οπλισμού “Kornet-EM”.

“Typhoon K-53949”

Το “KamAZ-53949” ειναι ένα ρωσικής κατασκευής 4Χ4 ανθεκτικό σε νάρκες – προστατευόμενο από ενέδρες (MRAP) (“MRAP”) όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την εταιρεία “KAMAZ”. Το όχημα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το 2014 κατά την έκθεση άμυνας “KADEX” στο Καζακστάν. Το όχημα αυτό μπορεί να μεταφέρει συνολικά 10 στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων οδηγού και αρχηγού. Έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 2000 κιλών. Προσφέρει υψηλού επίπεδο προστασία εναντίον των απειλών από μικρά όπλα και νάρκες.

 

“Typhoon-K”

Το “KamAZ-63968 Typhoon” ονομάζεται επίσης και “Typhoon-K” ειναι μια οικογένεια ρωσικών πολλαπλών λειτουργιών, αρθρωτών, θωρακισμένων, “MRAP” οχημάτων. Η οικογένεια ‘Typhoon” ειναι τμήμα του ρωσικού προγράμματος “Typhoon” που ξεκίνησε το 2010. “KamAZ” και “GAZ-Group” συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Typhoon” και αναπτύσσουν τη δική τους οικογένεια οχημάτων. To “KamAZ-63968 6X6 Typhoon” (Ταϊφουν) έχει βάρος 21 τόνων και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 16 στρατιώτες στο διαμέρισμα προσωπικού.

“BMP Kurganets-25”

Το “BMP Kurganets-25” ειναι η έκδοση τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) της οικογενείας “Kurganets” που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε απο την ρωσική αμυντική εταιρεία “Εργοστάσιο Κατασκευής Μηχανημάτων Κουργκάν” για τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας ελαφριών ερπυστριοφόρων οχημάτων. Το “Kurganets-25” ειναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκίνητο ανεπάνδρωτο πύργο τοποθετημένο στο κέντρο του σκάφους. Ο πύργος ειναι οπλισμένος με το αυτόματο πυροβόλο “2A42” των 30 χιλιοστών. Ενα συζυγές πολυβόλο “PKT” των 7,62 χιλιοστών ειναι εγκατεστημένο στο αριστερή πλευρά του κεντρικού οπλισμού. Δύο εκτοξευτές αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων “Kornet-EM” ειναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά του πύργου.

“BMP-3”

Το “BMP-3” ειναι ενα σοβιετικό ερπυστριοφόρο αμφίβιο όχημα μάχης, διάδοχος των “BMP-1” και “BMP-2”, το οποίο εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία με τον κόκκινο στρατό το 1990 και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του την ίδια χρονιά. Ο κυρίως οπλισμός του “BMP-3” ειναι ένα ημιαυτόματο ραβδωτό πυροβόλο/εκτοξευτής πυραύλου “2A70” των 100 χιλιοστών, το οποίο ειναι σταθεροποιημένο σε δύο άξονες και μπορεί να βάλλει είτε τα βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας/διασποράς (“ΗΕ-FRAG”) είτε τους αντιαρματικούς καθοδηγούμενους πυραύλους “3UBK10”.

“T-72B3”

Στην παρέλαση της ημέρας της νίκης το 2017, ο ρωσικός στρατός παρουσίασε την νέα έκδοση “T-72B3” εξοπλισμένη με νέο πακέτο θωράκισης κατα την δοκιμαστική διέλευση της στρατιωτικής παρέλασης τον Μάιο του 2017. Ο κυρίως οπλισμός του “T-72B3” ειναι το λειόκαννο πυροβόλο “2A46M-5” των 125 χιλιοστών εξοπλισμένο με θερμοαπαγωγικό περίβλημα ελαφρού κράματος και εκκενωτή αερίων.

“T-14 Armata”

Το “T-14 Armata” ειναι το νεότερο ρωσικό κύριο άρμα μάχης. Το “T-14 Armata” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό κατά την στρατιωτική παρέλαση στην Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης, την 9η Μαΐου 2015. Το “T-14 Armata” ειναι εξοπλισμένο με έναν ανεπάνδρωτο πύργο και όλο το πλήρωμα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Ο νέος ανεπάνδρωτος τηλεχειριζόμενος πύργος του “Armata T-14” εχει εξοπλιστεί επίσης με το νέας γενιάς λειόκαννο πυροβόλο “2A48-1M” των 125 χιλιοστών με αυτόματο σύστημα γέμισης και 32 βλήματα αμεσης χρήσης. Το κυρίως πυροβόλο μπορεί να βάλλει επίσης τον νέο καθοδηγούμενο με λειζερ πύραυλο με βεληνεκές 7 ως 12 χιλιόμετρα.

“BMPT”

Στην αμυντική έκθεση “Ρωσικά Όπλα Expo 2013” στο Νινζι Ταγκίλ, η ρωσική αμυντική εταιρεία ΟυράλΒαγκονΖαβόντ αποκάλυψε την νέα έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος πυρών υποστήριξης “Terminator”, το “BMPT-72. Το “BMPT-72” ή “Terminator-2” ειναι εφοδιασμένο με έναν νέο ανεπάνδρωτο επανασχεδιασμένο πλήρως σταθεροποιημένο ηλεκτρομαγνητικό πύργο, με χαμηλή κατατομή και καλύτερη προστασία. Ο κυρίως οπλισμός του πύργου του “BMPT-72” αποτελείται από δύο αυτόματα πυροβόλα “2A42” των 30 χιλιοστών και ενα συζυγές πολυβόλο “PKTM” των 7,62 χιλιοστών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον των ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων και πεζοπόρου προσωπικού.

“BMD-4M”

Το “BMD-4M” ειναι η τελευταία γενιά του ρωσικής κατασκευής αερομεταφερόμενου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης το οποίο μπορεί να πέσει με αλεξίπτωτο για την παροχή ισχύος πυρός και υποστήριξης στα αερομεταφερόμενα στρατεύματα. Είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του “BMD-4” (“BMD-3M”). Το “BMD-4D” ειναι εφοδιασμένο με ενα διμελή πύργο οπλισμένο με ένα πυροβόλο “2A70” των 100 χιλιοστών, συζευγμένο με ένα πυροβόλο “2A72” των 30 χιλιοστών και ένα πολυβόλο “PKT” των 7,62 χιλιοστών τοποθετημένο εκ δεξιών του κυρίως οπλισμού. Το 100 χιλ. πυροβόλο χρησιμοποιεί αυτόματο σύστημα γέμισης με 34 βλήματα των 100 χιλιοστών έτοιμα προς πυροδότησης και 18 σε αποθήκευση.

“BTR-MDM Rakushka”

Το “BTR-MDM Rakushka” ειναι μια περαιτέρω εξέλιξη του αερομεταφερόμενου ερπυστριοφόρου πολλαπλού ρόλου τεθωρακισμένου οχήματος “BTR-MD”. Το “BTR-MDM” αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην 9η Διεθνή Έκθεση Όπλων, Στρατιωτικού Εξοπλισμού και Πυρομαχικών “Russia Arms Expo” η οποία πραγματοποιήθηκε από 25 ως 28 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη Νίζνι Ταγκίλ, στην Ρωσία.

“2S35 Koalitsiya-SV”

Το “2S35 Koalitsiya-SV” ειναι το νέο ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο που βασίζεται στο σκάφους του “2S19” εξοπλισμένο με νέο πύργο. Το ερπυστριοφόρο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο “2S35 Koalitsiya-SV” ειναι οπλισμένο με το νέο πυροβόλο “2A88” των 155 χιλιοστών το οποίο ειναι υπό εξέλιξη. Το “2S35” μπορεί να βάλλει το νέας γενιάς -καθοδηγούμενο με λέιζερ- βλήμα “9K25 Krasnopol” των 152 χιλιοστών το οποίο έχει μέγιστο βεληνεκές 20 χιλιομέτρων.

“2S19 MSTA-S”

To “2S19 MSTA-S” ειναι το βασικό αυτοκινούμενο οβιδοβόλο του ρωσικού στρατού, το πρωτο όχημα παραγωγής ολοκληρώθηκε το 1989 για να αντικαταστήσει τα συστήματα πυροβολικού “2S5 Giatsint-S” των 152 χιλιοστών. O κυρίως οπλισμός του “2S19” αποτελειται από το μακρύκαννο πυροβόλο των 152 χιλιοστών, το “2A64”, εξοπλισμένο με εκκενωτή αερίων και χαλινωτήριο στομίου κάννης.

“Iskander-M”

Ο πύραυλος “Iskander-M SS-26 Stone” ειναι ένα μικρού βεληνεκούς τακτικό πυραυλικό σύστημα που αναπτύχθηκε και παράγεται στην Ρωσία. Το σύστημα αντικατέστησε το “Oka SS-23 SPIDER” το οποίο τερματίστηκε στο πλαίσιο της Συνθήκης Ενδιάμεσων Πυρηνικών Δυνάμεων (“INF”). Η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιήθηκε από το γραφείο μηχανικών μελετών Κολόμνα κατά τη δεκαετία του 1990 υπο το έργο με την ονομασία “Tender”. Το “Iskander-M” διαθέτει βεληνεκές 400 χιλιομέτρων με δυνατότητα επέκτασης στα 500 χιλιόμετρα κατά παράβαση της συνθήκης “INF”.

“Buk-M2”

Ο “Buk-M2” (ΝΑΤΟϊκή ονομασία “SA-17 Grizzly”) ειναι ένα ρωσικής κατασκευής κινητό μεσαίου βεληνεκούς επιφανείας-αέρος πυραυλικό σύστημα (“SAM”) σχεδιασμένο για την προστασία των στρατιωτών στο πεδίο και εγκαταστάσεων διοικητικής υποστήριξης απο τις αεροπορικές απειλές. Το “Buk-M2” μπορεί να εμπλέξει ενα ευρύ φάσμα στόχων από αεροσκάφη μέχρι πυραυλους που πετούν σε υψόμετρο μεταξύ 10 και 24000 μέτρων και υπό καθορισμένες συνθήκες στο ανώτατο βεληνεκές των 50 χιλιομέτρων. Το “SA-17 Grizzly” μπορεί να εμπλέξει ταυτόχρονα εως 24 στόχους που πετούν από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

“TOR-M2U”

Το “TOR-M2U” ειναι η αναβαθμισμένη έκδοση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος μεσαίου βεληνεκούς “TOR-M2”. Το “TOR-M2U” ειναι εφοδιασμένο με ενα νέο σύστημα πεδίου μάχης με καλύτερους αλγορίθμους για την αναγνώριση και κατηγοριοποίηση των στόχων και μπορεί να εμπλέξει τεσσερις απειλές ταυτόχρονα. Το “TOR-M2U” μπορεί να εξοντώσει κινούμενους εχθρικούς στόχους εντός βεληνεκούς 12 χιλιομέτρων και σε υψόμετρα από 10 μέτρα έως 1000 μέτρα.

“TOR-M2DT”

To “TOR-M2DT” ειναι ενα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό πυραυλικό συστημα μεσαίου βεληνεκους που χρησιμοποιεί τον σταθμό εκτοξευσης πυραυλών του “TOR-M2”. Το συστημα ειναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται στην περιοχή της Αρκτικής και βασίζεται στο σκάφος του ερπυστριοφόρου παντός έδαφους όχηματος “DT-30PM” το οποίο αποτελειται απο δύο ερπυστριοφόρα όχηματα συνδεμένα μεταξι τους με εναν μηχανισμό διεύθυνσης.

“Μοτοέλκηθρο TTM-1901-40 Berkut”

Το μοτοέλκηθρο “Berkut” διαθέτει μια κλειστή διθέσια καμπίνα επιβατών από συνθετικό ή μεταλλικό πλαίσιο. Το αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης της καμπίνας διατηρεί τη θερμοκρασία των +18ºC ακόμα και όταν έξω ειναι -50ºC. Το όχημα κινείται πάνω στο χιόνι ανεξάρτητα από το πάχος του και σε ταχύτητες των 35-40 χιλιομέτρων ανά ώρα, μεταφέροντας αρκετούς στρατιώτες. Υπάρχει ένας σταθμός μάχης για τον πολυβολητή ο οποίος μπορεί να εξαπολύσει πυρά ακριβείας στον εχθρό κατά τη διάρκεια της κίνησης.

“Pantsyr-S1”

Το “Pantsyr-S1” (Κωδική NATOϊκή ονομασία “SA-22 Greyhound”) ειναι ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό/πυροβόλου σύστημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τις ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες γραφείο μελέτης οργάνων “KBP” και εργοστάσιο μηχανημάτων Ουλιάνοφσκ. O οπλισμός του “Pantsir-S1” περιλαμβάνει δώδεκα καθοδηγόυμενους πυραυλους επιφανείας-αέρος “57E6” και δύο αυτόματα πυροβόλα “2A38M” των 30 χιλιοστών που αναπτύχθηκαν από το δίδυμο πυροβόλο “Gsh-30” των 30 χιλιοστών. Παρέχεται με ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών ικανό να εντοπίζει εναέριους στόχους με δραστική επιφάνεια διασποράς ανω των 2-3 τετραγωνικών μέτρων σε απόστασή μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων και να τους καταρρίπτει από απόσταση μέχρι 24 χιλιομέτρων.

“S-400 Triumph”

Το “S-400 Triumph” ειναι ένα μεγάλου βεληνεκούς πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος που κατασκευάζεται απο την “Almaz-Antey”. Το “S-400” εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την 28η Απριλίου 2007, αντικαθιστώντας το σύστημα αεράμυνας “S-300”. Η πιθανότητα χρήσης αντιαεροπορικών πυραύλων με διάφορα δραστικά βεληνεκή διασφαλίζει οτι η αρθρωτή ικανότητα του συστήματος το καθιστά ικανό να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη αεράμυνα και μη στρατηγικά αντιπυραυλικές άμυνες. O πύραυλος του “S-400” διαθέτει μέγιστο βεληνεκές 400 χιλιομέτρων και μπορεί να προσβάλλει με υψηλή ακρίβεια όλους τους εναέριους στόχους.

“Uran-6”

Το “Uran-6” (“MRTK-R”) ειναι ένα πολλαπλών λειτουργιών ανεπάνδρωτο σύστημα εκκαθάρισης ναρκών σχεδιασμένο και κατασκευασμένο απο την ρωσική αμυντική βιομηχανία. Το “Uran-6” ειναι η ρωσική έκδοση του κροατικού συστήματος εκκαθάρισης ναρκών “MV-4 DOK-ING”. Το “Uran-6” μπορεί να εκτελέσει την εργασία 20 σκαπανέων. Ο χειριστής του μπορεί να πραγματοποιήσει την αποστολή του από απόστασή ασφαλείας 1 χιλιομέτρου.

“Uran-9”

Το “Uran-9” ειναι ένα οπλισμένο ανεπάνδρωτο χερσαίο όχημα (“UGV”) σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο από την ρωσική κρατική εταιρεία “766th UPTK” στο πλαίσιο του κρατικού οργανισμού “Rostec”. To “Uran-9” ειναι ειδικά σχεδιασμένο για να εκτελεί αποστολή συνδυασμένων όπλων, αναγνώριση και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με την παροχή απομακρυσμένης αναγνώρισης και παροχής πυρών υποστήριξης. Το “Uran-9” μπορεί να χρησιμοποιηθεί πληρως σε πληρως αυτόνομη λειτουργία σε ένα προκαθορισμένο δρομολόγιο ή χειροκίνητα από έναν άνθρωπο απο το εσωτερικό ενός φορτηγού ή μέσω ενός μικρού σακιδίου πλάτης – σταθμού ελέγχου.

“Korsar UAV”

Στην σημερινή του έκδοση, το “Korsar” έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί το έδαφος, να εκτελεί πτήσεις περιπολιών και παρατήρησης και να πραγματοποιεί αεροπορικές καταγραφές μέσα σε ακτίνα 120 χιλιομέτρων. Το ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα (“UAV”) ειναι εφοδιασμένο με ενα εμβολοφόρο κινητήρα και μια ωστική έλικα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ως 150 χλμ/ωρα. Το “Korsar” ζυγίζει 200 κιλά, έχει εκπέτασμα πτερύγων 6,5 μέτρων και μήκος ατράκτου 4,2 μέτρων. Όπως τονίζει η “Rostec”, το “Korsar” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολίτικες αποστολές, όπως την περιβαλλοντολογική επιτήρηση, τον έλεγχο της οδικής κυκλοφορίας και τις εγκαταστάσεις υποδομών, την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων.

“Katran UAV”

Με το “Katran” ολοκληρώνεται ο νέος αυτόνομος εξοπλισμός, το “Katran” ειναι ένα ελικόπτερο ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα (“UAV”) με χαρακτηριστικά απαράμιλλης ώσης, χρόνου πτήσης και ωφέλιμου φορτίου στην κατηγορία του. Η παντός καιρού συσκευή μπορεί να μεταφέρει σειρά εξοπλισμού, επιτρέποντας του να υπηρετήσει ως μια πλατφόρμα αναγνώρισης ή ηλεκτρονικού πολέμου, ή να εκτελεί προσβολές χρησιμοποιώντας τόσο καθοδηγούμενα όσο και μη καθοδηγούμενα πυρομαχικά. Το ευέλικτο “UAV” μπορεί να ανυψωθεί σε ύψος μέχρι δύο χιλιομέτρων και να πετάξει με ταχύτητα 130 χλμ/ωρα. Το “Katran” έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 120 κιλών.

“Yars RS-24”

Ο “Yars RS-24” ειναι ένας ρωσικής κατασκευής διηπειρωτικός κινητός βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα φορτηγό φορέα ή να τοποθετηθεί σε σιλό. Η πρώτη παραγωγή του “Yars” ξεκίνησε το 2004. Η κατατομή του οχήματος ειναι παρόμοια με το “Topol-M SS-27”. Ο πύραυλος “RS-24” ειναι τριών σταδίων, σταθερού καυσίμου, με ικανότητα “MIRV” (Πολλαπλά Οχήματα Ανεξάρτητης Σκόπευσης Επανεισόδου στην Ατμόσφαιρα), “ICBM” (διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος) με βεληνεκές 10500 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος χρησιμοποιεί εκσυγχρονισμένα σύστημα καθοδήγησης των αδρανειακών και “Glonass” συστημάτων που χρησιμοποιούνται στον πύραυλο “RS-12M2” (“Topol-M SS-27”). Η ακρίβεια του αναμένεται στα 250 μετρά ακτίνας ισοπιθανοτικού κύκλου (“CEP”). Ο “RS-24” αναμένεται να διαθέτει ελάχιστο βεληνεκές 2000 μέτρων και μέγιστο βεληνεκές 10500 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος “RS-24” μπορεί να οπλιστεί με μέχρι 10 πολεμικές κεφαλές.

“Patrol Kamaz”

Το “Patrol” ειναι ένα όχημα “MRAP” σχεδιασμένο για να μεταφέρει προσωπικό και εξοπλισμό μέσα απο δύσβατα εδάφη και εχθρικές περιοχές. Αναπτύχθηκε από την “Asteys”, το όχημα βασίζεται στο αμάξωμα της “Kamaz”. Σύμφωνα με την εταιρεία, το όχημα μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα ευρύ φάσμα πολεμικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων αστικών επιχειρήσεων. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 10 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) ή φορτίο μέχρι 1500 κιλών, και μπορεί να εξοπλιστεί με μονάδα όπλων για την παροχή περιορισμένης υποστήριξης πεζικού.

Ελαφρύ φορτηγό “UAZ-23632-148-64”

Το “UAZ-23632-148-64” ειναι ένα ελαφρύ φορτηγό οπλισμένο με πολυβόλα “KORD” και “Pecheneg”. Το όχημα αυτό βασίζεται στο γνωστό πολύ γνωστό “UAZ Patriot”. Η τετράθυρη πέντε θέσεων έκδοση του ελαφρύ φορτηγού της “UAZ” βασίζεται στο μοντέλο 3163, επίσης με μεταξόνιο 3000 χιλιοστών. Το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος ειναι 725 κιλά.

“ K17 Boomerang”

Το “K17 Boomerang” ή “Bumerang” ειναι μια ενα 8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού νέας εξέλιξης που παρουσιάστηκε από την ρωσική βιομηχανία για να αντικαταστήσει την παλιά οικογένεια “BTR” που χρησιμοποιείται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διεθνή έκθεση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού “RAE 2013” στην Νίζνι Ταγκιλ, το έργο του οχήματος παρουσιάστηκε μόνο στον πρωθυπουργό της Ρωσίας. Το “K17 Boomerang” ειναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκίνητο ανεπάνδρωτο πύργο στο κέντρο του σκάφους. Ο πύργος ειναι οπλισμένος με το αυτόματο πυροβόλο 2Α42 των 30 χιλιοστών. Ενα συζυγές πολυβόλο “PKT” των 7,62 χιλιοστών ειναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του κυρίως οπλισμού. Δυο εκτοξευτές των αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων “Kornet-EM” ειναι εγκαταστημένοι σε κάθε πλευρά του πύργου.

Βίντεο: Η στρατιωτική Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης 2018, στην Μόσχα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

 1. Όπως πάντα εντυπωσιακή η παρέλαση στην Μόσχα.
  Υπερήφανο έθνος οι Ρώσοι και συνεπείς, όχι μόνο στην εκτίμηση των πολεμιστών/ηρώων τους στην οποία επιμένουν (και πρακτικά), αλλά και στην ανάπτυξη/εξέλιξη των οπλικών συστημάτων, όπως απέδειξαν για άλλη μια φορά.

  Στα υπερθετικά είναι φέτος, οι παρουσιάσεις των ρομποτικών συστημάτων, νέων οχημάτων MRAP και συστήματα για αγώνα σε αρκτικές περιοχές. Ειδικά η παρουσίαση του μοτοέλκηθρου επάνω σε φορτηγό, θυμίζει οπλισμένα οχήματα μάχης του είδους απο παλαιότερες εποχές.

 2. Κοσμοιστορικες αλλαγες στην παρελαση της Νικης στις 9 Μαιου
  Οι λιμουζινες ZIL πηραν συνταξη, απο φετος την παρελαση θα ανοιγουν λιμουζινες Αurus
  Hδη καμουφλαρισμενα μοντελα σε εκδοση καμπριο εκαναν προβες

  https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201904121101-vfdn.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.