Η κατασκευάστρια εταιρεία ισχυρίζεται πως οι “αόρατες” ικανότητες του Ρωσικού T-50 είναι πιο μπροστά από το Αμερικάνικό F-22. (Rostec)

H Sukhoi παρουσίασε τις νέες σχεδιαστικές λύσεις για την επαύξηση των “αόρατων” ικανοτήτων του T-50 καταφέροντας να μειώσει σημαντικά την επιφάνεια σκέδασης στόχου (RCS: Radar Cross Section), η οποία είναι το βασικό στοιχείο για τον εντοπισμό του από τα ραντάρ των εχθρικών μαχητικών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Rostec την 14η Ιανουαρίου η μέση τιμή του RSS για το μαχητικό T-50 κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 1 τετραγωνικού μέτρου.

Με σκοπό να επιτύχουν τον συγκεκριμένο βαθμό stealth, οι σχεδιαστές μετέφεραν όλα τα όπλα στο εσωτερικό του μαχητικού και αλλάξανε το σχήμα των αεραγωγών, επίσης, επικάλυψαν τα τοιχώματα με ένα υλικό που απορροφά τα ραδιοκύματα.

Δια μέσου του επικεφαλής σχεδιαστή Alexander Davidenko, η εταιρεία ισχυρίζεται πως σε σύγκριση με το Αμερικάνικό μαχητικό πεμπτης γενίας F-22 του οποίου η τιμή RSS ειναι μεταξύ 0,3-0,4 τετραγωνικά μέτρα, ο νέος σχεδιασμός έχει αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες Stealth του T-50.

H εταιρεία Rostec παρήγαγε τα κυρίως τμήματα του T-50, τα υπόλοιπα ράδιο-ηλεκτρονικά βοηθήματα και τα ηλεκτρονικά πτήσης για το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς τα προμήθευσε η Radioelectronic Technologies.

Η RT-Khimkompozit παρήγαγε το θόλο και την επένδυση. To Τ-50 είναι το πρώτο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο κατασκευάστηκε από υψηλό ποσοστό συνθετικών υλικών, ξεπερνώντας το 25% του όγκου του αεροσκάφους και καλύπτοντας το 70% της επιφανείας του.

Tο σύστημα πρόωσης του αεροσκάφους έχει αναπτυχθεί από την United Engine Corporation. Επι του παρόντος το πρωτότυπο T-50 βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών των κινητήρων AL-41F1, ενως στροβιλοκινητήρα απλού και διπλού ρεύματος με μετάκαυση και σύστηµα διανυσµατικού ελέγχου πτήσης TVC (Thrust Vectoring Control).
Μια ακόμη εταιρεία της Rostec, η Aviation Equipment, εξέλιξε, ειδικά, για το T-50 ένα μοναδικό σύστημα πτήσης, το περιλαμβάνει νέο σύστημα τροφοδοσίας το οποίο είναι δύο φορές ισχυρότερο από οποιοδήποτε παρόμοιο ρωσικό σύστημα.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: