Το ρωσικό ναυτικό προγραμματίζει να παραλάβει έξι περιπολικά πλοία σχεδίου 22160 δήλωσε ο αρχηγός του ναυτικού ναύαρχος Βλαντιμίρ Κορολιέφ. “Μια σειρά περιπολικών πλοίων σχεδίου 22160 που προορίζονται για το ρωσικό ναυτικό κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο ναυπηγείο Ζελενοντόλσκ (στο διαμέρισμα Βόλγα). Προς το παρόν, έχει υπογραφεί σύμβαση για έξι περιπολικά πλοία αυτού του τύπου”, δήλωσε ο Κορολιέφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ναυπηγείο Αντιράλτι Γαρβές της Αγίας Πετρούπολης, στην βορειοδυτική Ρωσία, κατασκευάζει επί του παρόντος το πρωτο περιπολικό πλοίο πάγων σχεδίων 23550, Ιβάν Παπανίν. Στο πλαίσιο της σύμβασης πρόκειται να κατασκευαστούν δυο πλοία.

“Το πλοίο Ιβάν Παπανίν ειναι κατά δεκαπέντε τοις εκατό έτοιμο. Οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το πλοίο βρίσκεται σε μια υπαίθρια ναυπηγική κλίνη και αυτή τη στιγμή το σκάφος του ειναι υπό κατασκευή”, δήλωσε ο Κορολιέφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα εκπληρωθούν όλες οι τεχνικές απαιτήσεις που έχουν οριστεί από το ρωσικό ναυτικό για τα πλοία.

©topwar.ru | Καλλιτεχνική απεικόνιση του περιπολικού πλοίου σχεδίου 22160.

Το περιπολικό πλοίο κλάσης πάγων σχεδίου 23550, Ιβάν Παπανίν, που αναπτύχθηκε από το κεντρικό γραφείο ναυτικών σχεδιάσεων Αλμάζ, θα διαθέτει εκτόπισμα περίπου 9000 τόνων και μήκος 100 μέτρων. Το πλοίο θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των ρυμουλκών, παγοθραυστικών, περιπολικών και ωκεανογραφικών πλοίων.

Το πλοίο σχεδίου 22160 εκτοπίζει περίπου 1300 τόνους. Είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο 57 χιλιοστών, πολυβόλα και εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-αέρος Ιγκλα (κωδικοποίηση NATO: SA-18 Grouse) και μεταφέρει ένα ελικόπτερο. Μέχρι σήμερα έχει τοποθετηθεί η τρόπιδα πέντε πλοίων του τύπου και βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.

©vk.com/milinfolive | Το πρωτο πλοίο σχεδίου 22160 βρίσκεται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Ζελενοντόλσκ. 23 Ιουνίου 2017.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: