Ρωσία: Συσκευή για την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε εγκέφαλο και ηλεκτρονικά εξαρτήματα

©Rostec

Η Ρωσική επιχείρηση Rostec δημιούργησε ενα μοντέλο προ-παραγωγής μιας συσκευής για την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στον εγκέφαλο και μια εξωτερική συσκευή (οικιακές συσκευές, υπολογιστές, εξωσκελετοί, αισθητήρια όργανα τεχνητής νοημοσύνης (AI), αναπηρικά αμαξίδια κ.α.). Η νευροδιεπαφή λειτουργεί αξιόπιστα μέσα σε μεγάλα πλήθη, μαζικές συγκοινωνίες και όταν είναι περικυκλωμένη από μεγάλο αριθμό συσκευών αναμετάδοσης.

Το Ινστιτούτο Ελέγχου μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (INEUM), τμήμα Αυτοματισμών της Ρωσικής κρατικής επιχείρησης Rostec, βρίσκεται πίσω από αυτήν την τεχνολογία. Η εφεύρεση χρησιμοποιεί μια συσκευή για την προσαρμοστική ψηφιακή διαδικασία της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου και την μη επεμβατική μέθοδο εξαγωγής δεδομένων με «στεγνά» ηλεκτρόδια. Αυτό καθιστά εφικτή την ακριβής καταγραφή του 92-95% των σημάτων χωρίς την άμεση επαφή με τον εγκέφαλο, ενσωματώνοντας τη διεπαφή σε ένα ειδικό κράνος/πλέγμα, το οποίο μπορεί να φορεθεί και αφαιρεθεί πολύ εύκολα.

Μια πλατφόρμα λογισμικού και υλικού που εξάγει δεδομένα και φιλτράρει τις παρεμβολές δημιουργήθηκε ειδικά για την νευροδιεπαφή. Χάρις σ’ αυτή, η συσκευή λειτουργεί όχι μόνο στις αποστειρωμένες συνθήκες εργαστηρίου, λειτουργεί αξιόπιστα μέσα σε μεγάλα πλήθη, στις μαζικές συγκοινωνίες ή όταν περιστοιχίζεται από μεγάλο αριθμό συσκευών μετάδοσης. Η ακρίβεια της επεξεργασίας του σήματος δεν μειώνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Η ρομποτική είναι μια σημαντική περιοχή έρευνας και δραστηριοτήτων για τις παγκόσμιες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Η Rostec δεν αποτελεί εξαίρεση. Με αυτήν την εξέλιξη, οι μηχανικοί μας έχουν δημιουργήσει νέες πιθανότητες για προσθετικά μέλη και την αποκατάσταση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Η νευροδιεπαφή μπορεί να ελέγξει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό: προσθετική συσκευή ή οχήματα. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ενός «έξυπνου» οικιακού συστήματος ή ως ένα χειριστήριο τύπου μοχλού (joystick) στα ηλεκτρονικά παιχνίδια υπολογιστή. Τα σχέδια μιλούν για την αποδέσμευση του κράνους στην ανοιχτή αγορά το 2019,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec, Σερκέι Χεμέζοφ.

Η διάσκεψη Boitechmed έλαβε χώρα την 9-11 Σεπτεμβρίου 2018 στην Γκελέτζικ. Συνδυάζει την επιστημονική διάσκεψη με εκθετικό χώρο για την ενθάρρυνση της συζήτησης και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ο σκοπός της Biotechmed ήταν η προσέλκυση του ενδιαφέροντος σε μια συνδυασμένη δράση για να διασφαλιστεί η μετάβαση στα φάρμακα νέας γενιάς και να σχηματιστεί ένα ενιαίο όραμα με τα προβλήματα, τις προκλήσεις και ευκαιρίες στο πεδίο. Στη διάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.