Ρωσία: Τοποθέτηση τρόπιδας του τρίτου συμβατικού υποβρυχίου κλάσης Lada

Τελετή απο την τοποθέτησ της τρόπιδας στη ναυπηγική κλίνη του υποβρυχίου B-587 "Velikiye Luki". (Port News)
Τελετή από την τοποθέτηση της τρόπιδας στη ναυπηγική κλίνη του υποβρυχίου B-587 “Velikiye Luki”. (Port News)

Με μία επίσημη τελετή, τα ναυπηγεία Admiralty εγκαινίασαν την τοποθέτηση της τρόπιδας στη ναυπηγική κλίνη του ντιζελ-ηλεκτρικού υποβρύχιου σχεδίου 677 Lada.

Το Velykiye Luki είναι το τρίτο σκάφος της σειράς των υποβρύχιων του σχεδίου 677 που κατασκευάζονται από τα ναυπηγεία Admiralty. Το Lada σχεδίου 677 είναι ένα συμβατικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς.

Η εργασίες κατασκευής του δευτέρου και τρίτου υποβρυχίου σχεδίου 677 ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο 2013 και στα τέλη του 2014 αντιστοίχως. Η τοποθέτηση της τρόπιδας των υποβρυχίων έγινε το 2005 και 2006 αλλά το 2009 η κατασκευή των υποβρυχίων σταμάτησε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πριν την παράδοση του πρώτου υποβρυχίου για την εκτέλεση των δοκιμαστικών ελέγχων.

Μια νέα σύμβαση υπογράφηκε από το υπουργείο Άμυνας που εξουσιοδότησε την κατασκευή των υποβρυχίων συμφωνά με τον αναθεωρημένο λεπτομερή σχεδιασμό. Ο σχεδιαστής των υποβρυχίων σχεδίου Lada, το CDB ME “Rubin”- διενέργησε πολλές εργασίες στη βελτίωση του υποβρυχίου και την εξέλιξη των σύγχρονων συστημάτων του σκάφους.

Τα υποβρύχια της σειράς θα είναι εξοπλισμένα με εκσυγχρονισμένα πρότυπα εξοπλισμού, ενσωματωμένο αυτόματο σύστημα σκάφους, σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης και συστήματα πλοήγησης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.