Ρωσία: Το αρκτικό πρωτότυπο του “BAZ-69092” σύντομα θα δοκιμαστεί στην Γιακουτία

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Μπριάνσκ (“BAZ”) του ομίλου «Αλμάζ-Αντέι» κατασκεύασε ένα πρωτότυπο αμάξωμα του “BAZ-69092” για επιχειρήσεις στους αιώνιους παγετούς. Οι δοκιμές του οχήματος πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Δημοκρατία των Σαχά, όπως δήλωσε ο όμιλος.

“Είναι το πρωτο όχημα που παράγεται απο την επιχείρηση μας για τις ανάγκες του υπουργείου εκτάκτων αναγκών. Εργαστήκαμε για να ικανοποιήσουμε στο μέγιστο τις απαιτήσεις του πελάτη και είμαστε βέβαιοι ότι, κατά τις δοκιμές, το όχημα δεν θα μας απογοητεύσει. Ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιπες σχεδιάσεις μας θα ειναι σε ζήτηση στο βόρειο άκρο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της “BAZ” Ντμίτρι Ολεϊνικ.

Το νέο αρκτικό όχημα έχει σχεδιαστεί πάνω στο αμάξωμα του εξάτροχου (6Χ6) οχήματος “BAZ-69092” με πλατφόρμα φόρτωσης φορτίων για αποστολές ανθρωπιστικής βοηθείας, διασώσεων και διακομιδές, όπως επίσης και για την υποστήριξη της ζωής στις περιοχές. Το όχημα ειναι βαμμένο άσπρο και διαθέτει σύμβολά του υπουργείου εκτάκτων αναγκών. Η αρκτική επιλογή διαφέρει σημαντικά από το προηγούμενο αμάξωμα “Voshchina-1”. Εχει αναβαθμισμένα συστήματα υποστήριξης ζωής, αμάξωμα και κατασκευή σκάφους για πετυχημένες επιχειρήσεις στο βόρειο άκρο και την αρκτική.

Το ειδικό τροχοφόρο αμάξωμα “BAZ-6909” αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από το Εργοστάσιο Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Μπριάνσκ. Είναι ενα ειδικής σχεδίασης, βαρύ, υψηλής κινητικότητας στρατιωτικό όχημα. Είναι το μοντέλο αναφοράς της οικογενείας στρατιωτικών οχημάτων “Voschina”. Αυτη η οικογένεια περιλαμβάνει βαρέα 6Χ6 και 8Χ8 οχήματα υψηλής κινητικότητας, κυρία κινητήρια συστήματα, ελκυστήρες πυροβολικού με ικανότητες μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου από 13 ως 21 τόνους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.