Ρωσία: Το δεύτερο πλοίο πληροφοριών “Ιβάν Κχούρς” έργου 18280 αρχίζει τις θαλάσσιες δοκιμές

Το πλοίο πληροφοριών “Ιβάν Κχούρς” του έργου 18280 που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο “Βόρεια Ναυπηγεία” (“Северная верфь”) απέπλευσε στη Βαλτική Θάλασσα για διενεργήσει δοκιμές, ανακοίνωσε το ναυπηγείο.

“Σχεδόν τριακόσια άτομα από το πλήρωμα και την ομάδα παράδοσης θα ελέγχουν για έναν μήνα το κύριο συγκρότημα ισχύος, τα πηδάλια, τους μηχανισμούς και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του “Ιβάν Κχούρς”. Θα διενεργήσουν δοκιμές ταχύτητα και ελιγμών και θα δοκιμάσουν τις συσκευές επί του πλοίου αλλά και την αγκυροβολία. Πρέπει να ολοκληρώσουν περίπου εκατόν πενήντα δοκιμές πιστοποιήσεων. Στην περίπτωση που οι δοκιμές ειναι επιτυχείς το πολεμικό πλοίο θα αρχίσει τις δοκιμές αποδοχής”, δήλωσε.

Το “Ιβάν Κχούρς” έχει σχεδιαστεί για την παροχή επικοινωνιών, έλεγχο του στόλου και τη συμμετοχή σε ειδικές αποστολές. Το πρωτο πλοίο της σειράς, το “Γιούρι Ιβάνοφ”, παραδόθηκε στο ρωσικό ναυτικό το 2014.

Το πλοίο πληροφοριών-επικοινωνίων (μεσαίο αναγνωριστικό πλοίο 2ου βαθμού) του έργου 18280 ειναι το μεγαλύτερο ρωσικό πλοίο της κλάσης του. Εκτοπίσει τεσσερις χιλιάδες (4000) τόνους, έχει μήκος ενενήντα πέντε (95) μέτρων και πλάτος δεκαέξι (16) μέτρων. Η ανωτάτη ταχύτητα του ειναι δεκαέξι (16) κόμβους και η επιχειρησιακή αυτονομία του ειναι οχτώ χιλιάδες (8000) μίλια. Το πλήρωμα αποτελειται από εκατόν τριάντα ένα (131) άτομα. Το πλοίο μπορεί να οπλιστεί με ένα ελαφρύ αντιαεροπορικό πακέτο των τεσσάρων πολυβόλων “KPVT” των 14,5 χιλιοστών τοποθετημένων επί βάθρου και έξι φορητούς εκτοξευτές “Igla 9K38” (NATOϊκή κωδικοποίηση “SA-18 Grouse”) με μια συλλογή τριάντα δύο (32) αντιαεροπορικών καθοδηγούμενων πυραύλων “9M39”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NavyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.