Ρωσία: Το Ratnik θα ενσωματωθεί με ρομποτικά συστήματα και UAV

©Army Recognition|Εξοπλισμός Ratnik επιδεικνύεται στην AAD 2016

Ο εξελιγμένος εξοπλισμός στρατιώτη τρίτης γενιάς Ratnik πρόκειται να ενσωματωθεί με φορητά ρομποτικά συστήματα και ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV) για να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. Συγκροτήματα που ειναι υπό εξέλιξη θα κατασκευαστούν από υπερελαφρά και ανθεκτικά υλικά. Εκτός από αυτά, οι εξωσκελετοί που θα ενσωματωθούν στα πακέτα εξοπλισμού θα αυξήσουν τις φυσικές ικανότητες των στρατιωτών.

Επιπλέον, ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα έχει ήδη αναπτυχθεί και κατασκευαστεί για την εκτίμηση της φυσικής κατάστασης του στρατιώτη. Αυτό το σύστημα μπορεί να επιτηρεί τις φυσιολογικές παραμέτρους του ανθρώπου: Τον καρδιακό παλμό και την αναπνοή, τα χαρακτηριστικά παλμού του αγγειακού συστήματος, την πίεση αίματος, κ.τλ. Στο εγγύς μέλλον θα δοκιμαστεί απο τις Επίγειες Δυνάμεις. Οι μονάδες που θα εξοπλιστούν με τον εξοπλισμό μάχης τρίτης γενιάς θα διαθέτουν ανεξαρτησία, αυτονομία και αυτάρκεια για να εκτελέσουν διάφορες πολεμικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης τους σε τμήματα πυρών και αναγνώρισης.

Το Ratnik ειναι ο ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός που επίσης αναφέρεται ως “συλλογή για τους στρατιώτες του μέλλοντος”. To Ratnik ειναι μέρος ενός ολοκληρωμένου έργου που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ενός μεμονωμένου στρατιώτη στο πεδίο της μάχης με την χρήση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στην πλοήγηση, τα συστήματα νυχτερινής παρατήρησης, την επιτήρηση της ψυχο-φυσιλογικής κατάστασης του στρατιώτη, χρησιμοποιώντας νέα υλικά για την κατασκευή της θωράκισης και των υφασμάτων ένδυσης. Το σύστημα ειναι κατασκευασμένο από σύγχρονα μέσα προστασίας.

Στην πραγματικότητα, το Ratnik ένα ρωσικό σύστημα μάχης πεζικού παρόμοιο με το γαλλικό σύστημα στρατιώτη του μέλλοντος FELIN. Σχεδιάστηκε για τη βελτίωση της διασύνδεσης και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του ρωσικού Στρατού. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν εκσυγχρονισμένη προστασία σώματος, κράνος με ειδική οθόνη (επιτήρηση οφθαλμών, μονόκυαλο θερμικής – νυχτερινής παρατήρησης και φακό), συστήματα επικοινωνίων και ειδικά ακουστικά κεφαλής. Το 2014 το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοινωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγή του ρωσικής κατασκευής και σχεδίασης εξοπλισμού στρατιώτη του μέλλοντος Ratnik. Τον Σεπτέμβριο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επρόκειτο να παραλάβουν την τελευταία εκδοσή του Ratnik. Περισσότεροι από 80000 στρατιώτες του ρωσικού Στρατού εξοπλίστηκαν με το Ratnik-2. Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Ρωσία ξεκίνησε την εξέλιξη της τρίτης γενιάς συστήματος μάχης πεζικού Ratnik. Οι εξελίξεις αναμένονται να ενσωματώσουν διάφορα βιομηχανικά εργαλεία, συμπεριλαμβανόμενου ενός εξωσκελετού.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.