Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στο Αιγαίο για τις ασκήσεις στην Μεσόγειο Θάλασσα

Ρώσοι πεζοναύτες, (© ITAR-TASS/Alexei Pavlishak)

Οι φρεγάτες Linyi και Weifang του Κινεζικού Ναυτικού και το αερόστρωμνο πυραυλοφόρο πλοίο Samum του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού ολοκλήρωσαν την Παρασκευή 15 Μαΐου τη διέλευση των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Μια ομάδα πολεμικών πλοίων των Πολεμικών Ναυτικών Ρωσίας και Κίνας έχουν εισέλθει στο Αιγαίο Πέλαγος και κατευθύνονται προς την περιοχή όπου θα πραγματοποιήσουν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Join Sea 2015», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Ναυτικού Πλοίαρχος Ιγκορ Ντιγκάλο.

Τα Ναυτικά της Ρωσίας και Κίνας θα πραγματοποιήσουν την πρακτική φάση των ασκήσεων τους με την ονομασία Joint Sea 2015 στη Μεσόγειο Θάλασσα από 17 έως 21 Μαΐου.

«Μια ομάδα πολεμικών πλοίων που αποτελείται από τις φρεγάτες Linyi και Weifang του Κινεζικού Ναυτικού και το αερόστρωμνο πυραυλοφόρο πλοίο Samum του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού σήμερα εισήλθαν στο Αιγαίο Πέλαγος,» είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Τα Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την περιοχή της κοινής Σινο-Ρωσικής ναυτικής άσκησης Joint Sea 2015 στην Μεσόγειο Θάλασσα. Καθώς θα πλέουν στις θάλασσες, «τα πλοία θα πραγματοποιούν εκπαίδευση στην αντιαεροπορική άμυνα και την ανάλυση της κατάστασης στην θάλασσα,» είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Στα γυμνάσια της Joint Sea 2015 θα συμμετέχουν εννιά πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Linyi και Weifang και ενός πλοίου υποστήριξης από το Κινεζικό Ναυτικό. Το Ναυτικό της Ρωσίας θα εκπροσωπείται από το καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων Moskva, το πλοίο συνοδείας Ladny, τα μεγάλα πλοία αμφίβιων αποβάσεων Alexander Otrakovsky και Alexander Shabalin, το αεροστρωμνο πυραυλοφόρο πλοίο Samum και ένα ρυμουλκό πλοίο.

Το Ρωσικό καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων Moskva πέρασε από τα στενά της Μαύρης Θάλασσας για τα κοινά ναυτικά γυμνάσια με την Κίνα

Το καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων Moskva του Στόλου Μαύρης Θάλασσας έχει ξεκινήσει την διέλευση των στενών του Βοσπόρου και Δαρδανελίων για τις κοινές ασκήσεις με το Κινέζικο Ναυτικό στη Μεσόγειο Θάλασσα, είπε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Ναυτικού Πλοίαρχος Ιγκορ Ντιγκάλο.

Το καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων Moskva αναχώρησε από την ναυτική βάση του Ρωσικού Στόλου Μαύρης Θάλασσας την 14η Μαΐου και κατευθύνεται για να συμμετέχει στα σινο-ρωσικά κοινά γυμνάσια, είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

«Κατά τη διάρκεια της περιόδου των ναυτικών γυμνασίων, το Καταδρομικό Καθοδηγούμενων Πυραύλων Moskva θα φιλοξενήσει τις έδρες των εν πλω διοικήσεων της ενωμένης ναυτικής ομάδας.
Το καταδρομικό Moskva θα είναι το σημείο εκπαίδευσης στη διαχείριση αποστολής άμεσων εντολών στα ασκούμενα πλοία κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης των ασκήσεων σε συνεργασία με τα κοινά σινο-ρωσικά ναυτικά γυμνάσια Join Sea 2015 σε μια προκαθορισμένη περιοχή στην Μεσόγειο Θάλασσα,» ειπε ο Ντίγκαλο.

Το καταδρομικό Moskva αναμένεται να διέλθει την περιοχή των στενών του Βοσπόρου και Δαρδανελίων προς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Αναχώρηση της ναυτικής ομάδας απο το ναύσταθμο του Στόλου Μαύρης Θάλασσας για την συμμετοχή στα σινο-ρωσικά ναυτικά γυμνάσια Joint Sea 2015.

Απόδοση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.