Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξόντωσαν τους δράστες επιθέσεων κατά της ρωσικής βάσης, στη Συρία

Ρώσοι στρατιωτικοί εκπρόσωποι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν και εξάλειψαν μιαν ομάδα τρομοκρατών εμπλεκόμενων στις επιθέσεις κατά της κύριας ρωσικής βάσης στη Συρία, με κινητοποίηση «του προσωπικού και του εξοπλισμού του πολυεπίπεδου ρωσικού συστήματος πληροφοριών στη Συρία» και ειδικότερα τις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς από μικρή ομάδα τρομοκρατών οπλισμένων με όλμους, που κατάφεραν να σκοτώσουν δύο Ρώσους οπλίτες και να προκαλέσουν ζημίες σε επτά αεροπλάνα στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, έξω από την Λατάκια (Λαοδικεία) στη Συρία, γεγονός που αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απώλεια ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην όλη εκστρατεία της Συρίας.

Ακολούθησε στις 6 Ιανουαρίου η συντονισμένη επίθεση από 13 βαριά εξοπλισμένα ανεπάνδρωτα αερόπλοια, η οποία επέσυρε την διεθνή προσοχή καθώς Ρώσοι αξιωματούχοι και ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσαν ότι οι δράστες θα πρέπει να διέθεταν έξωθεν κρατική κάλυψη, δεδομένου του επαγγελματικού στρατιωτικού χαρακτήρα της επιχείρησης και της παρουσίας δορυφόρου και εκρηκτικών προηγμένης τεχνολογίας στον εξοπλισμό των ιπταμένων ρομπότ.

Κατόπιν των δύο επιθέσεων οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και διεξήγαγαν στοχευμένες επιθέσεις, βασισμένες σε πληροφορίες που είχαν εντοπίσει τη βάση της πρώτης επίθεσης με όλμους.

Κατά τις πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ΤΑSS, μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων εντόπισε την θέση των τρομοκρατών κοντά στα δυτικά όρια της επαρχίας Ιντλίμπ.

«Όταν οι τρομοκράτες έφθασαν στη βάση τους όπου επρόκειτο να επιβιβασθούν σε ένα μικρό λεωφορείο, ολόκληρη η ομάδα τους εξοντώθηκε από ένα πύραυλο Krasnopol υψηλής ακρίβειας,” ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης. Στην επιχείρηση έλαβε μέρος όλο το προσωπικό και ο τεχνικός εξοπλισμός του πολυεπίπεδου ρωσικού συστήματος μυστικών πληροφοριών, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Το 2K25 Krasnopol ημικατευθυνόμενο από Λέιζερ εκρηκτικό βλήμα.

Ταυτόχρονα μ’ αυτήν επιχείρηση, είπαν οι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, το ρωσικό πυροβολικό στόχευσε και κατέστρεψε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης και αποθήκη ανεπάνδρωτων αεροπλάνων κοντά στην ελεγχόμενη από την Αλ Κάϊντα Ιντλίμπ, που πιστεύεται ότι πιθανώς εμπλεκόταν στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου, η οποία -μολονότι εξουδετερώθηκε, όπως ανακοίνωσαν- προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες, όσον αφορά το ευπρόσβλητο και την ασφάλεια της πιο δραστήριας βάσης της Ρωσίας στο εξωτερικό.

«Οι ρωσικές υπηρεσίες αναγνώρισης ανακάλυψαν μιαν εγκατάσταση συναρμολόγησης και αποθήκευσης ιπταμένων ρομπότ με σταθερές πτέρυγες στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία καταστράφηκε με βλήματα υψηλής ακριβείας Krasnopol», ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ανέφεραν ότι τα ιπτάμενα ρομπότ ήρθαν από το χωριό Μουβαζάρα στο Ιντλίμπ, απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων, γεγονός που υποδεικνύει ως άμεσο δράστη την τρομοκρατική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ ή Χάι ατ Ταχρίρ Αλ Σαμ, (μετονομασίες της Αλ Κάϊντα). Οι οργανώσεις αυτές, μολονότι καταχωρημένες στον μαυροπίνακα του Πενταγώνου ως τρομοκρατικές, έχουν λάβει άμεσα ή έμμεσα βοήθεια από την CIA και συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες σε διάφορες φάσεις του πολέμου στη Συρία, ιδιαίτερα στην εκστρατεία του 2015 για την απόσπαση της πόλης Ιντλίμπ από τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

«Ξέρουμε ποιοι ήταν και πόσο πληρώθηκαν γι’ αυτήν την δόλια πρόκληση», είχε προηγουμένως προειδοποιήσει ο Πούτιν, ταυτόχρονα δηλώνοντας πως είχε αποδείξεις πως οι δράστες είχαν εξωτερική βοήθεια, προφανώς από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Μολονότι η Ρωσία δεν θέλησε να παρουσιάσει αποδείξεις για την ξένη πατρότητα των επιθέσεων, ο Πούτιν αναφέρεται πως τηλεφώνησε στον Ερντογάν (και αργότερα δήλωσε δημοσία) ότι ξέρει πως η Τουρκία δεν έχει ανάμιξη και ότι ξένοι προβοκάτορες επιχείρησαν να υπονομεύσουν την λεπτή συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν, που επιτεύχθηκε στο Σότσι τον Νοέμβριο, για την πολιτική λύση στη Συρία. Ο επόμενος κύκλος των συνομιλιών αναμένεται ν’ αρχίσει στα τέλη του μηνός, γεγονός που ενίσχυσε τις ρωσικές υποψίες για την στόχευση των πρόσφατων επιθέσεων.

Την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε την Ουάσιγκτον ότι παρασκηνιακά υποκινεί οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης συμμετέχουσες στις συνομιλίες του Σότσι να σαμποτάρουν τις ρωσικές προσπάθειες για συμφωνία ειρήνευσης και πολιτικό διακανονισμό στη Συρία.

Το Πεντάγωνο διέψευσε οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις εναντίον ρωσικών βάσεων ή προσωπικού στη Συρία.

Zero Hedge, 13-1-18

Μετάφραση Μ, Στυλιανού

Πηγη: Ινφογνώμων Πολιτικά

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

 1. Με εμπειρίες που απέκτησαν οι ρωσικές ΕΔ στους πολέμους στο Αφγανιστάν και (αργότερα μετά την πτώση της ΕΣΣΔ) στον Καύκασο, είναι σε θέση να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τέτοιου είδους δράστες και απειλές.

  Προφανώς (και σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες απο εμπλεκόμενους) παιχτικάν και σε προηγούμενες περιπτώσεις τα ίδια παιχνίδια, με πρωτοπαλίκαρα τις τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται και σήμερα, απο συμβούλους που έχουν εκπαιδευτεί στο Φόρτ Μπράγκ και στην φάρμα.

  Η αναφορά του Πούτιν στην οποία λέει ότι «ξέρει πως η Τουρκία δεν έχει ανάμιξη και ότι ξένοι προβοκάτορες επιχείρησαν να υπονομεύσουν την λεπτή συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν», θα μπορούσε να είναι και μια προειδοποίηση(ακόμα και προς τον Ερντογάν), εφόσον οι σχέσεις του Τούρκου με τις ισλαμικές ομάδες που δρουν στην Συρία είναι γνωστές.

 2. View post on imgur.com

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Η 21η μοναδα ειδικων επιχειρησεων «Тайфун» , της Εθνικης Φρουρας της Ρωσικης Ομοσπονδιας στην Ανατολικη Στρατιωτικη Περιοχη.

  1. Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση με τα σεξιστικά και υβριστικά σχόλια του τσιμούχα έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Δούκα καλή συνέχεια σε εσένα και στο σάιτ, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω να βλέπω αυτό τον οχετό που έχεις επιτρέψει να σου ασχημαίνει το σάιτ και τους κόπους σου να διατηρείς το σάιτ και να μας ενημερώνεις. Δεν χρειάζεσαι τα υβριστικά σχόλια του τσιμουχα

 3. Εγω φιλε οταν καποιος μου κανει PIPES τον τιμω και τον ευχαριστω, μεχρι στιγμης μου εχει κανει 127 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ PIPES, ζωη να χει το GIDI να μου κανει αλλες 1000 PIPES.
  Bεβαια οταν καποιος PAPARAS ρωτησε στη στανη του ΤΣΟΠΑΝΗ γιατι τους βριζω ολη μερα , δεν ειχανε τα ΚΑΚΑΛΑ να σου απαντησουν ,ουτε το GIDI αλλα ουτε και ο ΑΡΧΙΤΣΟΠΑΝΗΣ που το εκτρεφει, αλλωστε τι θα μπορουσαν να σου πουνε, οτι χωρις τις PIPES στον tsimuha το site τους θα εβαζε μια ειδηση την εβδομαδα.
  Αλλα για πες μου, αφου εσυ ξερεις οτι τα σχολια μου ειναι σεξιστικα και υβριστικα γιατι κανεις τον κοπο να τα διαβασεις, δεν μπορεις να κρατηθεις, απο τη μια σε πειραζουν αλλα πο την αλλη σαν …….νιτσα θελεις να τα διαβασεις.
  Εδω εχεις τα ΚΑΚΑΛΑ να ρωτας τον ΔΟΥΚΑ, στη ΣΤΑΝΗ του ΤΣΟΠΑΝΗ γιατι δεν εχεις τα ΚΑΚΑΛΑ να πεις «ρε GIDI εισαι αξιος να ανεβασεις μια ειδηση που να μην την παρεις απο τον tsimuha» , θα μπορουσε να υποθεσει καποιος οτι με την τοση πρεμουρα που δειχνεις εσυ εισαι το GIDI του ΤΣΟΠΑΝΗ.
  H αληθεια ειναι οτι αν φυγεις απο εδω θα βαλουμε ολοι πλερεζες,τοσο σημαντικη ειναι η συνεισφορα σου στην ενημερωση αυτου του site που την επομενη στιγμη θα καταρρευσει.
  Ολα αυτα τα χρονια οι ειδησεις που εχεις ποσταρει ειναι οσες εγω βαζω ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ( Αν εχεις ΚΑΚΑΛΑ αρχισε να μετρας να δουμε αν λεω ψεμματα η οχι )
  Αλλα εχω και ενα ερωτημα γιατι θελεις αραγε να εισαι εδω, δεν την βρισκεις αλλο στη στανη , δεν σε εκφραζει πια, μεσα στα γαργαρα νερα, μεσα σε τοσα GIDIA, μεσα στους ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΟΥΣ, μεσα στα ΜΑΛΑΚΑ ΚΛΑΡΙΝΑ…….
  Καλο ταξιδι λοιπον και αερα στα πανια σου, πιστεψε με δεν θα λειψεις σε κανεναν, ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα πει που να ειναι αραγε o Kostas, αντιθετα αν σταματησω εγω να βαζω ειδησεις αρκετοι θα πουνε που να ναι αραγε ο tsimuhas, οχι επειδη τους αρεσω εγω σαν ανθρωπος αλλα επειδη τους αρεσουν οι ειδησεις που ανεβαζω.
  Οταν εφυγα απο τη Στανη πολλοι ειπαν «ρε παιδια που ειναι ο tsimuhas», KANEΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα πει ρε παιδια που ειναι Kostas, αυτη ειναι η διαφορα μας.
  Εγω απο οποιο φορουμ περασα αφησα το στιγμα μου (καλο η κακο) εσυ απο οπου και αν περασες ησουν ΕΥΓΕΝΕΣ ΑΕΡΙΟ ( αχρωμο, αγευστο και αοσμο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.