Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΕΠΧΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΘΩΜΑ» (‘Ασσηρος), παρουσίαση – επίδειξη σε επιτελείς και προσωπικό του ΓΕΣ, της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ EU-OHQ, του Γ΄ΣΣ και της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, από εκπροσώπους της εταιρείας “EODH SA” με θέμα τις ειδικοποιημένες εκδόσεις του οχήματος HOPLITE “4×4” κατασκευής της.

Στην διάρκεια της παρουσίασης – επίδειξης, οι επιτελείς ενημερώθηκαν για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του οχήματος, καθώς και για τις ειδικοποιημένες εκδόσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία όπως ενδεικτικώς:

-έκδοση μεταφοράς όλμου 81 ή 120 mm.
-αντιαρματική έκδοση με πυροβόλο 20 mm και μονό ή διπλό Α/Τ εκτοξευτή πυραύλων.
-έκδοση Διοικήσεως που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλούς σταθμούς Επικοινωνιών και Τερματικό του ΣΔΕ ΗΝΙΟΧΟΣ.
-έκδοση Προωθημένου Παρατηρητή Πυροβολικού.
-έκδοση μεταφοράς οπλικών συστημάτων όπως του πυραυλικού συστήματος SPIKE NLOS.
-έκδοση φορειοφόρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για την νέα αερομεταφερόμενη έκδοση Ειδικών Επιχειρήσεων με βάρος 7,5 τόννους, ανοικτή οροφή και δυνατότητα μεταφοράς πολυβόλων, αυτόματων βομβιδοβόλων, όλμων 60mm και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου σε ειδική βάση στο πίσω μέρος.

Στην επίδειξη που ακολούθησε, παρουσιάσθηκε η δυνατότητα επιβίβασης Ομάδος Μάχης 8 ατόμων (με την συγκεκριμένη διαμόρφωση καθισμάτων η οποία μπορεί να αλλάξει) με πλήρη εξοπλισμό και η ασφαλής και άνετη μεταφορά της με υψηλές ταχύτητες σε αρματικό έδαφος εκτός οδών.

Η σπονδυλωτή σχεδίαση και η μεγάλη μεταφορική ικανότητα του οχήματος, σε συνδυασμό με τις πρωτοπόρες καινοτομίες που ενσωματώνει, παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής του ΟΠΛΙΤΗ σε κάθε επιχειρησιακή απαίτηση, συνδυάζοντας αρμονικά την υψηλή ευκινησία με κορυφαίο επίπεδο προστασίας και επάρκεια χώρων για κάθε αποστολή.

2 Σχόλια

  1. ΚΤ

    Πιστεύει κάποιος ότι υπάρξει περίπτωση κατασκευής; Μετά το εθνικό φορτηγό, εθνικό τυφέκιο, εθνικό πλοίο, θα περιμένει την σειρά του. Εθνικό θέατρο πάντως υπάρχει.

    Απάντηση
  2. Kostas Bouzonas

    Τα 8 άτομα που είναι; Φαίνονται 4 + 2 + 2 Μετράμε και τον οδηγό λες και θα αφήσει το όχημα και θα κατέβει να πολεμήσει; Στα ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ οδηγός, πολυβολητής, αρχηγός δεν μετράνε στην ομάδα.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: