Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), στο πλαίσιο προετοιμασίας της πυροσβεστικής περιόδου 2013, διοργάνωσε Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης.

Φωτογραφία αεροπυρόσβεσης με CL-415. Το CL-415 έχει τη δυνατότητα λήψης 5455 λίτρων νερού σε 12 δευτερόλεπτα. Τα CL-415 βρίσκονται στην 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη, στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων “Πρωτέας”. Φέρει δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Το σεμινάριο διεξήχθη στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και στην 113 Πτέρυγα Μάχης/ Αεροπορική Βάση Μίκρας από 14 έως 15 Μαρτίου και από 21 έως 22 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα.

Αναμνηστική φωτογραφία των συμμετεχόντων. (Πηγή: ΓΕΑ)

Στόχος ήταν η ενίσχυση των διακλαδικών επιχειρήσεων στην κατάσβεση πυρκαγιών. Πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση του εμπλεκομένου προσωπικού και εκτελέστηκε άσκηση δασοπυρόσβεσης.

Φωτογραφία απο το σεμινάριο. (Πηγή: ΓΕΑ)

Το σεμινάριο παρακολούθησαν Ιπτάμενοι από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, την 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, το 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Φωτογραφία απο το σεμινάριο αεροπυρόσβεσης. (Πηγή: ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: