Σε αναμονή πιστοποίησης από Βρετανία-Γαλλία το πυροβόλο CTA 40 χιλ.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση βλητικών δοκιμών του πυροβόλου 40 χιλιοστών, στη φωτογραφία ο πύργος T40 τοποθετημένος στο όχημα επίδειξης AMX-10RC.

Σύμφωνα με την εταιρεία BAE Systems, έχουν ολοκληρωθεί οι βλητικές δοκιμές του συστήματος πυροβόλου CTA International (CTAI) των 40 χιλιοστών με τα βλήματα APFSD (διατρητικό) και εκπαιδευτικά (TP).

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου την 25 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της BAE Systems στο Raway Green του Ηνωμένου Βασιλείου, ο διευθυντής της CTAI ( την κοινοπραξία της BAE Systems με τον γαλλική αμυντική εταιρεία Nexter) David Coughtrie, δήλωσε πως όλες οι δοκιμές του πυροβόλου CTAI, με βλήματα APFSD και TP έχουν ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η μελέτη των αποτελεσμάτων.

Ο Coughtrie δήλωσε, πως μέχρι στιγμής χρησιμοποιήθηκαν 10000 βλήματα και αναμένεται, το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η εταιρεία, να λάβει την πιστοποίηση από το υπουργείο Άμυνας του Ην. Βασιλείου και την γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) .

H πιστοποίηση του πυρομαχικού που θα ταιριάζει στο πυροβόλο των 40 χιλ., το οποίο θα τοποθετηθεί στα οχήματα Scout και Warrior IFV του Ην. Βασιλείου και το γαλλικό EBRC (μελλοντική πλατφόρμα θωρακισμένου οχήματος) πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια.

Η πρώτη φάση είναι η πιστοποίηση του πυροβόλου, η βολή βλημάτων APFSD και TP έχει ολοκληρωθεί και τώρα ακολουθεί η δεύτερη φάση, στην οποία θα γίνει η πιστοποίηση του πυρομαχικού γενικής χρήσης-έκρηξης σημείου (GPR-PD), η οποία ξεκίνησε το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 4ου τριμήνου του 2014.

Σύμφωνα με την CTAI, η πιστοποίηση του πυρομαχικού GBR-AB θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και θα συνεχιστεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Για τις φάσεις πιστοποίησης και επίδειξης, η CTAI έχει διαθέσει συνολικά 16 πυροβόλα στα οχήματα επίδειξης, έξι για πιστοποίηση, πέντε για το όχημα Warrior και πέντε για το όχημα Scout μαζί με 32 ανταλλακτικές κάννες και 20000 βλήματα.

Ο Coughtrie δήλωσε πως, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξής, πραγματοποιήθηκαν βλητικοί αρκετές βολές μαζί με την Lockheed Martin και μία δοκιμή με την εταιρεία Nexter για το πύργο T40, ο οποίος τοποθετείται στα τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα AMX-10RC. η επανδρωμένη έκδοση του πύργου T40, αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.