ΔΗΜΗΤΡΑ-2012

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης επισκέφθηκε το στρατόπεδο “Στέλιου Μαυρομάτη” στο πλαίσιο της άσκησης “ΔΗΜΗΤΡΑ-2012” (Φωτογραφία: mod.gov.cy)

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός κ. Δημήτρης Ηλιάδης την Παρασκευή 22 Ιουνίου το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομάτη» στο Σταυροβούνι, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΗΤΡΑ-2012», η οποία άρχισε 21 Ιουνίου  και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.

Ο Υπουργός, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης καθώς και για την ομαλή και με πλήρη τάξη κατάταξη των εφέδρων, προς τους οποίους απευθυνόμενος ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω και εκφράζω εκτίμηση για την μαζική και αθρόα ανταπόκριση στην κατάταξη για την άσκηση ΔΗΜΗΤΡΑ-2012. Η άσκηση, σε ετήσια βάση, πραγματοποιείται για να επιτυγχάνουμε υψηλή ετοιμότητα και επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής μας Φρουράς. Όσο υπάρχει τουρκική κατοχή είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να διατηρούμε όσο μπορούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η Εθνική Φρουρά αγωνίζεται για την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Αυτή την περίοδο η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια φάση δυναμικής ανασύνταξης και ανασυγκρότησης. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του διαθέσιμου υλικού. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά, με τη νέα της ηγεσία, γίνεται μια μεγάλη, σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμεων και ενίσχυσης των αμυντικών και αποτρεπτικών δυνατοτήτων των ενόπλων μας δυνάμεων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια γίνεται και ανασυγκρότηση του συστήματος εφεδρείας ώστε να επιτύχουμε δύο στόχους: την καλύτερη εξάσκηση τους και την καλύτερη αξιοποίηση τους από Εθνική Φρουρά εκεί, όπου και όταν χρειάζονται.

Η Εθνική Φρουρά είναι δύναμη άμυνας και αποτροπής και είναι βασικός συντελεστής και παράγοντας στην προσπάθεια που καταβάλλει ο λαός μας για ελευθερία, ειρήνη, αξιοπρέπεια, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλω να σας ευχηθώ να διεξάγετε την άσκηση με πλήρη επιτυχία».

Ακολούθως, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η εν λόγω ετήσια Τακτική Άσκηση είναι μία άσκηση μετά στρατευμάτων και μάλιστα μεγάλης κλίμακας. «Σε αυτή συμμετέχουν και οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων. Συμμετέχουν όλοι οι Σχηματισμοί της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης και αρκετές χιλιάδες εφέδρων, ενώ επιτάσσεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων. Η άσκηση σκοπεύει στην επίτευξη και διατήρηση υψηλής ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων», είπε, προσθέτοντας ότι η κατάταξη των εφέδρων συνεχίζεται και ολοκληρώνεται ομαλά και σε πλήρη τάξη. «Η άσκηση μέχρι στιγμής εξελίσσεται με επιτυχία σύμφωνα με τη σχεδίαση της. Η Εθνική Φρουρά αποτελεί ασπίδα για την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την ελευθερία της πατρίδας μας», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά με την νέα της ηγεσία.

Ο Υπουργός Άμυνας, με τη συνοδεία της στρατιωτικής ηγεσίας, θα συνεχίσει τις επισκέψεις για παρακολούθηση των διαφόρων φάσεων της άσκησης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: