Σε εξέλιξη οι δοκιμές αξιολόγησης του βρετανικού Scout SV

Η αναγνωριστική έκδοση Scout SV. (General Dynamics UK)

Το σημαντικό πρόγραμμα επανεξοπλισμού του Βρετανικού Στρατού με νέας γενιάς θωρακισμένα οχήματα Scout SV σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας ολοκλήρωσε την 17η Νοεμβρίου με επιτυχία την Κρίσιμη Αναθεώρηση Μελέτης (CDR).

Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση του αναγνωριστικού οχήματος Scout εκπλήρωσαν την απαίτηση της CDR την 30η Ιανουαρίου, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου.

Τον Σεπτέμβριο η βιομηχανία General Dynamics UK βραβεύθηκε με σύμβαση αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων £ για την προμήθεια στον Βρετανικό Στρατό 589 ειδικών οχημάτων Scout (Scout SV) ξεκινώντας τις παραδόσεις από το 2017.

Στο επίκεντρο των απαιτήσεων βρίσκεται το νέο αναγνωριστικό όχημα, αλλά η οικογένεια περιλαμβάνει επίσης τις εκδόσεις Διοίκησης και Ελέγχου, Αναγνώρισης Μηχανικού, Θωρακισμένο Αναγνωριστικό Όχημα Υποστήριξης (PMRS) όπως επίσης και οχήματα περισυλλογής και υποστήριξης, οι οποίες έχουν ως βάση τους κοινή πλατφόρμα.

Η συμφωνία παραγωγής, που ανακοινώθηκε ώστε να συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής του NATO που διοργανώθηκε στη Βρετανία, υπογράφηκε όταν ήδη η σύνθετη αναγνωριστική έκδοση του οχήματος με πύργο δεν είχε περάσει εκείνη τη στιγμή από τη CDR.

Το επόμενο κρίσιμο ορόσημο, το οποίο το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας αποκαλεί «ορόσημο άγκυρα», είναι η CDR του συστήματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του έτους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τις εκδόσεις PMRS, Scout αναγνώρισης, εξοπλισμό υποστήριξης και επισκευών και εξοπλισμό της έκδοσης περισυλλογής και υποστήριξης.
Ο εκπρόσωπος τύπου είπε οτι ενα ορόσημο άγκυρα μπορεί να αποτελέσει το σημείο όπου μπορεί να εκληφθεί μια απόφαση για τη συνέχιση της σύμβασης.

Η αναγνωριστική έκδοση του Scout πρόκειται να αντικαταστήσει το στόλο των παλιών οχημάτων CVR(T) που υπηρετεί σήμερα στον Βρετανικό Στρατό.

Το ερπυστριοφόρο αναγνωριστικό όχημα με τη ψηφιακή αρχιτεκτονική και τους διάφορους αισθητήρες νέας γενιάς, διαθέτει επίσης ένα νέο πυροβόλο των 40 χιλιοστών της CTAI, το οποίο είναι το μοναδικό που χρησιμοποιεί τα τηλεσκοπικά πυρομαχικά τα οποία αναπτύχθηκαν απο την κοινοπραξία των εταιρειών BAE/NEXTER.

Ο πύργος της αναγνωριστικής έκδοσης του Scout αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται από την Lockheed Martin UK.

Την τελευταία εβδομάδα η Νορβηγική Kongsberg ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση αξίας 61 εκατομμυρίων £ με την General Dynamics για την προμήθεια του τηλεχειριζόμενου μη επανδρωμένου οπλικού σταθμού Protector αρχίζοντας τις παραδώσεις στα τέλη του επόμενου έτους.

Το Protector θα είναι διαθέσιμο για την τοποθέτηση σε όλες τις εκδόσεις της πλατφόρμας Scout SV δήλωσε η Kongsberg.

Απόδοση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.