Σε πορεία μορφοποίησης η συμφωνία τυποποίησης (STANAG) των συστημάτων ενεργής προστασίας (APS)

[dropcap size=small]Η[/dropcap] υπηρεσία τυποποίησης του NATO αποδέσμευσε τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την συμφωνία τυποποίησης (STANAG) που θα καλύπτει τα συστήματα ενεργής προστασίας (APS).

Καθότι παραμένει ένα σχέδιο εργασίας, η STANAG 4686, είναι επιπρόσθετη στην συνοδευτική Allied Engineering Publication -AEP-62- που καθορίζει ήδη τις μεθοδολογίες για τις δοκιμές των soft και hard kill APS.

Ο πρώτος τόμος της STANAG 4686 AEP-62 καλύπτει την κατηγοριοποίηση των γνωστών εισερχόμενων εχθρικών πυρομαχικών που ένα APS ίσως να αντιμετωπίσει. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται τα αντιαρματικά καθοδηγούμενα όπλα (ATGW), οι πυραυλο-ωθούμενες βομβίδες (RPG), τα βλήματα άρματος χημικής ή κινητικής ενέργειας (CE/KE) και οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (IED).

Οι συγκρίσεις των στοιχείων που συλλέγονται από τα παραπάνω πυρομαχικά περιλαμβάνουν τον τύπο του πυρομαχικού, τις φυσικές διαστάσεις, το βεληνεκές όπλισης, προφίλ ταχύτητας και την καμπύλη τροχιά τους και κωδικοποιούνται ώστε αυτές οι απειλές να αποθηκευτούν στην βιβλιοθήκη απειλών των APS.

James Bingham

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.