Σημαντικές επαφές με τον αρχηγό του ναυτικού των ΗΑΕ

O Αρχηγός Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχος Ibrahim Salem Al-Musharakh, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 07 έως 09 Δεκεμβρίου 2014. (ΓΕΝ)

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει δωρεάν τα ανταλλακτικά των φρεγατών τύπου “Standard”

Σημαντική, επίσημη, επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Υποναύαρχος Ibrahim Salem Al-Musharakh, επιστέγασμα των οποίων μπορεί να είναι σημαντική συμφωνία για την απόκτηση – πιθανότατα υπό μορφή δωρεάς – όλων των αποθεμάτων «αμοιβών» (ανταλλακτικών) των φρεγατών τύπου “Standard”, του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε αποκτήσει το Ναυτικό των ΗΑΕ και τώρα έχει θέσει όλες εκτός επιχειρησιακής ζωής.

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αρχηγό Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ναύαρχο Ibrahim Salem Al-Musharakh. (ΓΕΕΘΑ)

Ο Υποναύαρχος Ibrahim Salem Al-Musharakh έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στο ΓΕΝ, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, και πέραν των διμερών επαφών με τον Έλληνα Αρχηγό, συνοδευόμενος από αυτόν είχε εθιμοτυπικού χαρακτήρος επισκέψεις τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια, όσο και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος είχε «ανοίξει το δρόμο» των εξαιρετικών διμερών στρατιωτικών μας επαφών με τα ΗΑΕ. Εκτός από το θέμα των ανταλλακτικών των φρεγατών τύπου “S”, συζητήθηκαν και θέματα εκπαιδεύσεως καθώς και το θέμα της εκπαιδεύσεως των ναυτικών των ΗΑΕ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα, αλλά και υποστηρίξεως των ελληνικών πολεμικών σκαφών όποτε αυτά μετέχουν στην επιχείρηση της ΕΕ “Atalanta” για την πάταξη της πειρατείας στη θάλασσα στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής και στον Ινδικό ωκεανό.

Επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχου Ibrahim Salem Al-Musharakh, σε πολεμικά πλοία. (ΓΕΝ)

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας την περίοδο 1975-1982 ναυπήγησε 12 συνολικώς φρεγάτες τύπου “S”, από τις οποίες τις δύο αγόρασε το Ελληνικό ΠΝ («ΕΛΛΗ», «ΛΗΜΝΟΣ») και τις υπόλοιπες 10 ενέταξε το ίδιο στη δύναμή του. Από τις δέκα αυτές φρεγάτες με την πάροδο των ετών το Ελληνικό ΠΝ απέκτησε σταδιακώς άλλες οκτώ, από τις οποίες είναι επτά στην ενεργό υπηρεσία και τις υπόλοιπες δύο απέκτησε το ναυτικό των ΗΑΕ, μαζί με τεράστιες ποσότητες αμοιβών τους. Αυτά τα αμοιβά τώρα – αν αποκτηθούν από το ΠΝ – αναμένεται να επιλύσουν το καίριο ζήτημα των ανταλλακτικών τους. Οι δύο φρεγάτες των ΗΑΕ ονομάστηκαν “Al Emirat” και “Abu Dhabi”, τις οποίες όμως οι Εμίρηδες τελικώς προτίμησαν να μετατρέψουν σε υπερπολυτελή ….σούπερ γιωτ, πιο γνωστά με τα ονόματα “Swift 141” και “ Swift 135.

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr

Επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχου Ibrahim Salem Al-Musharakh, σε πολεμικά πλοία. (ΓΕΝ)
Επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχου Ibrahim Salem Al-Musharakh, σε πολεμικά πλοία. (ΓΕΝ)
Επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχου Ibrahim Salem Al-Musharakh, σε πολεμικά πλοία. (ΓΕΝ)
Επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Υποναύαρχου Ibrahim Salem Al-Musharakh, στοΑρχηγείο Στόλου. (ΓΕΝ)
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Αρχηγός Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Αρχηγό ΓΕΝ και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού. (ΓΕΝ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.