Η Trijicon, η κατασκευάστρια βιομηχανία του σκοπευτικού ASOG το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), διαθέτει ένα σκοπευτικό αντανάκλασης για το πολυβόλο M2.50, γνωστό και ως “Ma Deuce”, και το μεσαίο πολυβόλο M240, συμφωνά με τον Johnny Moir, τον διευθυντή προγράμματος της βιομηχανίας.

Το νέο σκοπευτικό, το “Σκοπευτικό Αντανάκλασης Πολυβόλου” – “Machine Gun Reflex Sight” ή “MGRS”, παρέχεται με δύο βαλλιστικές κάμερες οι οποίες προσφέρουν στον χειριστή την δυνατότητα να το αλλάξει εύκολα μεταξύ του M2 και του M240, σύμφωνα με τον Moir. Ο χειριστής απλά θα πρέπει να επανα-μηδενίσει το όπλο μετά την αλλαγή ανάμεσα στο .50 και το M240.

Το νέο σκοπευτικό αντανάκλασης καλύπτει ένα “τεράστιο κενό ικανοτήτων” δήλωσε ο Moir. “Δεν υπάρχει προβλεπόμενο σκοπευτικό για τα πολυβόλα επί βάσεως”.

Το M2 έχει μόνο μεταλλικά σκοπευτικά, και οι άνθρωποι δεν βλέπουν πολλά μετά τα 1000 μέτρα, καθιστώντας δύσκολη την πρόσκτηση στόχου, είπε.

Το νέο σκοπευτικό θα κάνει το M2, ένα απο τα παλαιότερα όπλα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ, πιο φονικό και ακριβές “αυξάνοντας την πιθανότητα προσβολής στόχου με το πρώτο βλήμα”, είπε ο Moir.

Το νέο σκοπευτικό MGRS κοστίζει το τεράστιο ποσό των 4500$ και περίπου 5000$ με την νυχτερινή ικανότητα.

Το σκοπευτικό της Trijicon έγινε αποδέκτης μεγάλου ενδιαφέροντος στο εσωτερικό του στρατού των ΗΠΑ. Ο στρατός, η αεροπορία, η ακτοφυλακή και κάποιες ειδικές ομάδες σκαφών του ναυτικού δοκιμάζουν το σκοπευτικό, και περίπου 100 σκοπευτικά έχουν πωληθεί διεθνώς, δήλωσε ο Moir.

Shawn Snow

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: