Σιγκαπούρη: Νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις για επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους

Ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης Dr Ng Eng Hen σκοπεύει με ένα ημιαυτόματο σύστημα ελεύθερου σκοπευτή M110 στο MULFAC. (armyrecognition.com)

O υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης Dr Ng Eng Hen εγκαινίασε επισήμως, την Πέμπτη 14 Αυγούστου, τις Εγκαταστάσεις Επιχειρήσεων σε Κατοικημένους Τόπους (MULFAC) στο Πεδίο Βολών Lim Chu Kang .
Το MULFAC παρέχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Σιγκαπούρης (SAF) αυξημένη εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα σε ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον κατοικημένων τόπων.

Eπισκόπηση του MULFAC. (mindef.gov.sg)

Στο MULFAC οι SAF μπορούν να πραγματοποιήσουν ολοκληρωμένες επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους επίπεδου λόχου και πάνω. Οι εγκαταστάσεις συμβάλουν στην εξάσκηση και τελειοποίηση των σκοπευτικών ικανοτήτων και οι στρατιώτες μπορούν να εφαρμόσουν κανόνες εμπλοκής που απαιτούν εκτίμηση στόχου σε πραγματικό χρόνο πριν την εκτέλεση της βολής. Επίσης παρέχουν τις δυνατότητες στους αξιωματικούς και στρατιώτες των SAF ώστε να αποκτήσουν εμπειρία στις πολυπλοκότητες των επιχειρήσεων σε κατοικημένους τόπους σε καταστάσεις πραγματικών συνθηκών.

To εσωτερικό των κτηρίων. (mindef.gov.sg)

Αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα πέντε κτηρίων, το MULFAC διαθέτει επιπλέον ένα οίκημα εκπαίδευσης στη χρήση χειροβομβίδων και μια αίθουσα ενημέρωσης απολογισμού μετά την εκπαίδευση (AAR).
Διαθέτει διάφορες θέσης πυρός που επικαλύπτουν τις βολές που πραγματοποιούνται εκ του συστάδην.

Διάφοροι στόχοι. (mindef.gov.sg)

Σύμφωνα με το Army Recognition το MULFAC είναι από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως που ενσωματώνει τακτικά συστήματα στρατιώτη, εξοπλισμό πολεμικών εφέ και προηγμένα βαλλιστικά υλικά τα οποία παρέχουν ασφαλή, ρεαλιστική και ουσιαστική εκπαίδευση.

Οι εγκαταστάσεις απολογισμού μετά την εκπαίδευσή (ΑΑR). (mindef.gov.sg)

Συγκρινόμενο με τις εγκαταστάσεις κατοικημένων τόπων όπως αυτές τωv Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (HΠΑ) και της Αυστραλίας, το MULFAC παρέχει την μοναδική δυνατότητα στους στρατιώτες να πυροβολήσουν με εκπαιδευτικά φυσίγγια 7,62 χιλιοστών έως και αντιαρματικά βλήματα στις εξωτερικές προσόψεις, και ταυτοχρόνως ασκούνται στις εκ του συστάδην επιχειρήσεις στο εσωτερικών των ίδιων κτηρίων.
Παρέχει επίσης τη δυνατότητα εκτέλεσης βολών από ένα κτίριο σε άλλο για την υποστήριξη των εφοδευόντων τμημάτων.

Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Σιγκαπούρης εκπαιδεύονται στο MULFAC. (mindef.gov.sg)

Βίντεο από παλιότερη εκπαίδευση των ΕΔ της Σιγκαπούρης.

Απόδοση από το Army Recognition για το Προέλαση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.