Σιγκαπούρη: Το ντρόουν Hycopter μπορεί να παραμείνει εν πτήσει για τρεισήμισι ώρες

Μια εταιρεία με έδρα την Σιγκαπούρη έχει δρομολογήσει ένα νέο ντρόουν υδρογόνου σχεδιασμένο ειδικά για την επιθεώρηση μεγάλης κλίμακας βιομηχανικών εργασιών.

Τo πρωτο δεκαήμερο Νοεμβρίου η HES Energy Systems παρουσίασε το Hycopter, ένα σύστημα πολλαπλών στροφείων που μπορεί να μεταφέρει στον αέρα κάμερες ακριβείας και άλλους αισθητήρες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διευρύνοντας νέες εμπορικές ευκαιρίες ενώ παράλληλα μειώνεται το λειτουργικό κόστος.

Σχεδιασμένο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Όστιν, στο Τέξας, το Hycopter μπορεί να επαναφορτιστεί μέσα σε λεπτά χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο υδρογόνο βιομηχανικής χρήσης. Οι πλατφόρμες τύπου Hycopter μπορουν επίσης να εκτελέσουν παράδοση προϊόντων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από ό,τι ειναι εφικτό σήμερα. Στο μέλλον, τα μεγάλης εμβέλειας μεταφορικά ντροουν θα εξαπολύονται από αυτόνομα “ντροουνοδρόμια” υδρογόνου.

Η HES συγχώνευσε τις βασικές τεχνολογίες της σε μια ειδικά προσαρμοσμένη σχεδίαση πολλαπλών στροφείων ώστε η αυτονομία πτήσης να επεκταθεί στις 3,5 ώρες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: “Η αντιμετώπιση της αυτονομίας των πτήσεων μικρής διάρκειας ειναι ένα από τα τελευταία σύνορα στην τεχνολογία των ντρόουν. Η HES διαθέτει μακροχρόνια φήμη για την παραγωγή των ελαφρύτερων και πιο συμπαγών συστημάτων κυψελών καυσίμου στον κόσμο, τα οποία μπορεί να ειναι πέντε φορές ελαφρύτερα από τις μπαταρίες λιθίου. Μετά το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από μια ομάδα που είχε την υποστήριξη της NASA πριν από δέκα και παραπάνω χρόνια, η HES διευρύνει όλο και περισσότερο τα όρια της στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας, εργαζόμενη στην Σιγκαπούρη σε διάφορα προγράμματα UAV και με ηγετικά αεροδιαστημικά ινστιτούτα απ’ όλον τον κόσμο.”

Στην συνέχεια θα εμφανιστούν εκδόσεις του Hycopter στις εφαρμογές VTOL μεταβλητής πτέρυγας, και αυτή τη στιγμή η ίδια βασική τεχνολογία της HES κλιμακώνεται για να εξοπλίσει τα επανδρωμένα ηλεκτρικά αεροσκάφη, όπως επίσης και άλλες εναέριες πλατφόρμες μετά απο συζήτηση με διάφορες διεθνείς αεροδιαστημικές εταιρείες.

Συνήθως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου-πολυμερούς τροφοδοτούν τα περισσότερα διαθέσιμα εμπορικά ντροουν αλλά περιορίζονται λόγω του γεγονότος οτι η παρέχουν ενεργεία το πολύ, στην καλύτερη περίπτωση, για μια πτήση διάρκειας 30 λεπτών. Αυτό σημαίνει οτι οι πιλότοι πρέπει να αλλάζουν πακέτα μπαταριών κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης αποστολής -μια ιδιαίτερα απαράδεκτη κατάσταση για τα αυτόνομα ντροουν. Για τα στρατιωτικής χρήσης UAV σταθερής πτέρυγας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κηροζίνη αλλα ειναι επιβλαβής για το περιβάλλον και δύσκολα αποθηκεύεται.

Τα καθαρής ενεργείας συστήματα καυσίμου υδρογόνου που είναι απαλλαγμένα από την εκπομπή άνθρακα, ειναι ανανεώσιμες πηγές που ίσως να είναι μια βιώσιμη επιλογή τόσο για τα στροφιόπτερα και σταθερής πτέρυγας ντροουν εξελίσσονται διαρκώς. Τα πακέτα καυσίμου υδρογόνου κατασκευάζονται με ηλεκτρόλυση του ύδατος, χρησιμοποιώντας ενέργεια απο οποιαδήποτε πηγή ενέργειας συμπεριλαμβανομένων των αιολικών, υδροηλεκτρικών και ορυκτών ενεργειών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το dronelife.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.