Σιγκαπούρη: Το σύγχρονο τεθωρακισμένο όχημα μάχης δέχθηκε νέο ανεπάνδρωτο πύργο

Το σύγχρονο τεθωρακισμένο όχημα μάχης της Σιγκαπούρης, με την ονομασία Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης Νέας Γενιά (NGAFV), δέχθηκε νέο ανεπάνδρωτο πύργο που αναπτύχθηκε απο την ισραηλινή Rafael Advance Defence Systems.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε από τον Mike Yeo, στον λογαριασμό του στο Twitter, την 1η Μαρτίου, δείχνει την αναβαθμισμένη εκδοσή του νέου σιγκαπουρέζικου σύγχρονου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης.

Η βελτιωμένη έκδοση του NGAFV ειναι εφοδιασμένη με τον ανεπάνδρωτο πύργο Samson 30 της Rafael.

Εκτός απο το 30αρι αυτόματο πυροβόλο και το συζυγές πολυβόλο, ο νέος πύργος διαθέτει δύο ανεξάρτητα σκοπευτικά και δυο πολλαπλών χρήσεων καθοδηγούμενους πυραυλους, χωνευτούς εκτοξευτές για καπνογόνα.

Αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα μπορεί να εντοπίσει την πηγή του πυροβολισμού, ώστε το πλήρωμα να επιστρέψει αποτελεσματικά τα πυρά με τον ανεπάνδρωτο πύργο Samson 30 ή μέσω διασύνδεσης με άλλες πλατφόρμες μάχης μέσω του δικτύου BMS.

Σύμφωνα με το GlobalSecurity.org, το NGAFV θα ειναι ο στυλοβάτης των μηχανοκίνητων δυνάμεων των σιγκαπουρέζικων Ενόπλων Δυνάμεων (SAF), θα επιχειρεί μαζί με τα τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού Bionix, για να εκπληρώσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των SAF. Το νέας γενιάς ΤΟΜΑ, το οποίο ανέπτυξαν απο κοινού η Υπηρεσία Αμυντικων Επιστημών και Τεχνολογιών και την Singapore Technologies Engineering Ltd (ST Engineering), θα προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις αυξημένη ισχύ πυρός, προστασία, κινητικότητα και επίγνωση κατάστασης.

Η ST Engineering ανακοινωσε την 22η Μαρτίου 2017 οτι ο βραχίωνας των χερσαίων συστημάτων της έχει αναλάβει σύμβαση απο το υπουργείο άμυνας της χώρας για την παραγωγή και προμήθεια του NGAFV. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η ST Kinetics θα παρέχει επίσης ολοκληρωμένη υλικοτεχνική υποστήριξη η οποία περιλαμβάνει ανταλλακτικά, εκπαίδευσης και βιβλιογραφία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.