Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων έλαβε δωρεά από την Τσεχική Δημοκρατία το ποσό των 25 εκατομμυρίων τσεχικών κορόνων ή ένα εκατομμύριο ευρώ με στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων της αστυνομίας των Σκοπίων και την αγορά τεχνικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεταναστευτικής κρίσης.

Με τη δωρεά αυτή, η Τσεχία έχει μέχρι στιγμής δωρίσει σε  υλικούς, τεχνικούς και οικονομικούς πόρους ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της αστυνομίας των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο των αξιωματικών της Τσεχικής αστυνομίας στην επίτευξη επιτυχούς παρακολούθησης και ελέγχου των συνόρων με την Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, σε αυτό το έργο,  που ξεκίνησε το 2016,  το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας,  μέχρι τις αρχές του Αυγούστου του τρέχοντος έτους,  είναι η αποστολή 734 Τσέχων αστυνομικών στο έδαφος του κράτους των Σκοπίων που διανέμονται σε 19 αγήματα.

“Αυτοί με τους αστυνομικούς της χώρας μας επιτηρούν και ελέγχουν τα νότια σύνορα”, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: http://www.echedoros-a.gr

7 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Μέσα σε αυτούς που επένδυσαν στην προσπάθεια καταστολής των ισλαμικών ροών προς την κεντρική Ευρώπη είναι και η Αυστρία.
  Αυτά να τα έχουν υπόψην τους όσοι ψηφίζουν ότι να’ναι, για υποσχέσεις που για έναν λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο εμφανίζονται εξαρχής ως υπερβολικά αισιόδοξες, για να μην πούμε ψευδείς. Επειδή αρκετοί θέλουν να πιστέψουν οπωσδήποτε σε ένα ψέμα επειδή τους φτιάχνει την ψυχολογία, δεν σημαίνει ότι είναι και εφαρμόσιμο στην πρακτική.

  Σε μια πραγματική δημοκρατία οι οποία θα άξιζε αυτό τον χαρακτηρισμό, απαιτούν οι πολίτες απο τους πολιτικούς που επιλέγουν/εκλεγούν και όχι το αντίθετο. Όταν όμως ένα μεγάλο μέρος των πολιτών/ψηφοφόρων ψηφίζει πίστη στο (καραμπινάτο) ψέμα και στο προσωπικό συμφέρον, αγνοώντας την πραγματικότητα, το φιάσκο είναι η αναμενόμενη εξέλιξη(όσο στο οικονομικό τόσο και στο «προσφυγικό»). Επειδή φαίνεται να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με υπερβολικά χαλαρή πολιτική στάση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, φεύγουν σήμερα οι Έλληνες(όσοι απέμειναν γνήσιοι στην ψυχή), και αναπληρώνονται συστηματικά με ξένους παράνομους, οι οποίοι εισάγουν αγραμματοσύνη και αλλά αρνητικά στην πολύπαθη(συχνά απο τους ίδιους της τους πολίτες) αυτή χώρα η οποία δεν λέει να στρώσει όσα χαστούκια και να της ρίξουν.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Έχω βαρεθεί,και σιχαθεί,να βλέπω την Ἑλλάδα να τρέχει πίσω από όποιο κουβάρι αμολήσει ἡ Τουρκία.
   Αναχαιτίσεις μυριάδες χωρίς κατάρριψη,λαθραίοι εκατομμύρια χωρίς κυρώσεις,και οἱ σφαλιάρες από παντού μία αυτονόητη καθημερινότητα.
   Με τους στάνταρ «ανθρωποβελτιωτές» και «κοσμοσωτήρες» να ψάλλουν το «ειρήνη στον κόσμο»,και το «δέν έγινε και τίποτε»,όταν τρώμε σφαλιάρες,αλλά και «μήν προκαλούμε»,όταν τίθεται ὡς επιλογή το αυτονόητο,(για άλλες χώρες),δηλαδή ἡ προστασία του εθνικού συμφέροντος.
   Λαθραίοι και παράτυποι,αντί να φέρονται ὡς ικέτες,να καταλύουν την εξουσία του ἑλλαδικού κράτους,να επιβάλλουν μπλόκα στο Πολύκαστρο και την Ειδομένη,να κάνουν κατάληψη στο κτίριο «Υπατία»,να δημιουργούν άβατα για τους ¨Ελληνες πολίτες,και άλλα ὧν οὖκ έστι αριθμός.
   Μακάρι να ήμασταν εμείς αυτοί που θα έπαιρναν την βοήθεια για έλεγχο των ροών.
   Αφού δέν το κάνουμε,ἄς μην τσαντιζόμαστε με αυτούς που το κάνουν,επειδή δέν καταλαβαίνουν από «προχώ» θεωρίες αυτοκαταργήσεως.

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Πραγματικά μια απελπιστική περίπτωση όλη αυτή η υπόθεση αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ. Με μια μικρή παρένθεση στις καταρρίψεις, συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα είπες και τα υπογράφω (συμφωνώ όμως γενικά σε αυτές, επειδή θα έπρεπε να ήμασταν εμείς οι επιθετικοί για να διατηρούμε εμείς την πρωτοβουλία σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται αδιάκοπα επάνω απο τον ΕΕΧ, αλλά και στην θάλασσα, να προσθέσω). Συμφωνώ εν μέρη στο συγκεκριμένο σημείο/θέμα, επειδή υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες είναι προτιμότερο να δείχνουμε ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς να εμφανιζόμαστε σαν aggresors/pistoleros (όχι εξαιτίας των γειτόνων, αλλά εκείνων στους οποίους θα απευθυνθούν για να ζητήσουν αυτοί υποστήριξη, την οποία μαλλον θα έχουν), εφόσον θα μπορούσε να ερμηνευθεί προς όφελος των γειτόνων(σε διπλωματικό επίπεδο, στο οποίο έχω την εντύπωση ότι πάσχουμε επίσης και εξαιτίας της ηλήθιας πολιτικής του ΝΑΤΟ). Γενικά συμφωνώ όμως ότι εφόσον ξεπερνιούνται συγκεκριμένα όρια θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αισθητές συνέπειες για τους παραβάτες, όταν αυτοί δεν αλλάζουν συμπεριφορά μετά απο προειδοποιήσεις, αυτό προϋποθέτει όμως σωστή προετοιμασία(η οποία σήμερα δεν υπάρχει απο ότι φαίνεται). Όλα όμως στα πλαίσια που νομιμοποιούν την χρήση μέσον για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας όπως έχει συμφωνηθεί και αποφασιστεί στον ΟΗΕ, για να μην έχουν πάτημα οι απέναντι εφόσον έχουν αναγνωρίσει/επικαιροποιήσει επίσημα αυτή την απόφαση*, αναγνωρίζοντας αναγκαστικά και τις συνέπειες που συνοδεύουν μια απόκλιση (που συνδέεται με μια μονόπλευρη ερμηνεία), απο αυτή την απόφαση. Εδώ είναι ξεκάθαρη ευθύνη της πολιτικής στην Ελλάδα να εφαρμόσει αυτά που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των μελών των ενωμένων εθνών. Αλλά απο εκεί προφανώς δεν υπάρχει πρόθεση και ενδιαφέρον για υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, παρά που είναι στην ουσία μια ξεκάθαρη υπόθεση(ειδικά στο θέμα των παραβιάσεων).

    Σχετικά με την οικονομική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των ροών λαθρομεταναστών, νομίζω ότι θα είχαμε αυτή την υποστήριξη, εάν απέφευγε ο στρατάρχης τις λαϊκίστικες του ανακοινώσεις που πλάσαρε σαν ένα είδος τελεσίγραφο στους ευρωπαίους, στους διάφορους πύρινους λόγους του για να παριστάνει τον άντρακλα με παράδες/χαρτζιλίκι στο παντελόνι που έπαιρνε/παίρνει απο αυτούς που προσπαθούσε να εκβιάσει(εδώ γελάμε), για να τσιμπήσει ψήφους απο κάτι δεξιούς με αριστερές τσέπες (το λέω επίτηδες ανάποδα εφόσον δεν ήταν μόνο σοσιαλιστές που έδωσαν ψήφο σε αυτή την πολιτική «ηγεσία» που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα).

    Οι γείτονες πήραν βοήθημα και ήξεραν να το χρησιμοποιήσουν σωστά, αν έπαιρνε η Ελλάδα δεν νομίζω ότι θα τα έριχνε εκεί που θα έπρεπε. Συνεπώς δεν έχω προσωπικά έναν λόγο να εκνευρίζομαι για τις αποφάσεις των γειτόνων, εφόσον το λάθος είναι στην ελληνική πολιτική η οποία συνεχίζει όπως έχει μάθει/συνηθίσει στην εποχή μετά την «δημοκρατική επανάσταση» της χώρας.

    Πιο αποτυχημένο μοντέλο απο το ελληνικό δεν υπάρχει σε αυτό το θέμα(με λωποδύτες/φτωχομπινέδες που έχουν συνηθίσει να γίνονται δημοσίως ρεντίκολα, αρκεί να παίρνουν τακτικά το χαρτζιλίκι τους, δεν γίνεται χωριό).

    Υ.Γ

    Σε ευχαριστώ για την μεταφορά των αναφορών μου στην σχετική συζήτηση για τις νέες τορπίλες που θέλει να επιλέξει το ΠΝ.

    Σημειώσεις

    Territoriale Souveränität

    Territoriale Integrität

    Artikel 2 Absatz 4 der Charta der Vereinten Nationen bestimmt:

    „Alle Mitglieder unterlassen in ihren internationalen Beziehungen jede gegen die territoriale Unversehrtheit oder die politische Unabhängigkeit eines Staates gerichtete oder sonst mit den Zielen der Vereinten Nationen unvereinbare Androhung oder Anwendung von Gewalt.“

    https://www.unric.org/html/german/pdf/charta.pdf

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου σχετικά με την «νομιμοποίηση» των καταρρίψεων,αλλά σε διαβεβαιώ,ότι και ἄν όλος ὁ υποκριτής κόσμος (γιαλαντζί ντουνιά που λένε και οἱ απέναντι) του ΟΗΕ,ΝΑΤΟ,πούντο,και λοιπά-και λοιπά,παρίσταναν τους «αποτροπιασμένους»,οἱ ίδιοι οἱ Τούρκοι θα καταλάβαιναν πάρα πολύ καλά το μήνυμα,και προσωπικά είμαι πάρα πολύ δύσπιστος στο ότι θα τολμούσαν να τραβήξουν το σκοινί πέραν του επικοινωνιακού επιπέδου.
    Αλλά ίσως ακόμη και να το έθαβαν για να μήν γίνουν «ρεζίλ» στο εσωτερικό.
    Το έκαναν και το 1974,όταν έχασαν 2 F-102 μετά από αερομαχία με δικά μας F-5 (χειριστές οἱ Δινόπουλος και Σκαμπαρδώνης),όπου έχασαν και τους δύο χειριστές.
    Μόνο ἡ δική μας ιπποτική σιωπή τους έδωσε το πάτημα να πουν δύο ολόκληρα χρόνια μετά,ότι οἱ δυό χειριστές τους σκοτώθηκαν σε δυστύχημα,και «θυμήθηκαν» ότι αυτοί οἱ ίδιοι είχαν καταρρίψει τους δικούς μας το 1974.
    Στο τέλος-τέλος της γραφής,οἱ Τούρκοι έγραψαν στα αρχαιότερα των υποδημάτων τους τα ψηφίσματα 541 και 550 του ΟΗΕ για την Κύπρο,και έκτοτε ὁ ΟΗΕ λειτουργεί περίπου ὡς συνήγορος τους.
    Ἄς το παίξουμε σωστά το παιχνίδι (δηλαδή σωστά για το δικό μας συμφέρον,όχι των εχθρών μας),ἤ άς ἄς κάνουμε ομαδικά χαρακίρι,πρίν δώσουμε γήν και ύδωρ.(και όνομα και ψυχή)

   • Gunslinger32

    Επειδή λίγο η πολύ τους ξέρουμε και οι δυο μας(εξαιτίας της μακρόχρονης τριβής που έχουμε με αυτούς) πως Σκέπτονται και πως αντιδρούν, είμαι σίγουρος ότι θα λάμβαναν το μήνυμα. Εδώ θα πρότεινα και μια σύντομη επανάληψη (με την επόμενη ευκαιρία) για σιγουρευτούν ότι όντως ισχύει.
    Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είμασταν όμως Προετοιμασμένοι για την αντίδραση που θα ερχόταν, εφόσον όπως είναι γνωστό είναι ύπουλοι σε αυτά.

    Για την περίπτωση με τα F-5 vs F-102 που ανέφερες θυμάμαι να έγινε μια συζήτηση (πέρσι η πρόπερσι;), δεν θυμάμαι όμως σε πια ιστοσελίδα ήταν.
    Η σιωπή απο πλευράς μας για το συμβάν ίσως να ήταν όμως επιβεβλημένη απο το ΝΑΤΟ, για να μην εξελιχθεί σε μια ατελείωτη αντιπαράθεση(την οποία θέλουν να αποφύγουν στο ΝΑΤΟ).
    Ρεζίλι έγιναν ούτως η άλλως, αλλά αυτό δεν ήταν και πρώτη φορά έχοντας υπόψην την περίπτωση με το πλοίο «Κοτζάτεπε» που χτυπήθηκε απο τους ίδιους. Είχαμε όμως παρόμοια περίπτωση με το Νοράτλας στον ίδιο πόλεμο, αν και με λιγότερες (όχι όμως ασήμαντες) απώλειες.

    Συμφωνώ επίσης ότι οι ίδιοι συνηθίζουν να γράφουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αλλά αυτό μπορούν να το συνεχίσουν μόνο όσο θα έχουν το αριθμητικό η και ποιοτικό πλεονέκτημα.
    Σε αυτό το σημείο έχουμε αρκετές ελείψεις, και αυτοί ξέρουν να το εκμεταλλευτούν σωστά, η οικονομική κρίση επιρεάζει φυσικά τις ελλείψεις, όπως και η στάση της πολιτικής ηγεσίας στο των αμυντικών εξοπλισμών.
    Όπως έδειξε η πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με τα ελικόπτερα ΝΗ-90, όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για περίπτωση προσωπικών αντιλήψεων της πολιτικής ηγεσίας.

    Έχοντας υπόψην μου μερικές αναφορές για την ιστορία της λευκής εταιρίας του Άγγλου Σερ Τζόντι Χακγούντ (Sir John Hawkwood) θα πρότεινα και μια πραγματική αύξηση του επαγγελματισμού στις ΕΕΔ, αλλά αυτό είναι μελλοντική μουσική για μια Ελλάδα(η οποία θέλει να συγκρίνεται με μια Αμερική, χωρίς ενδιαφέρον να διαθέσει και τα απαραίτητα χρήματα όπως πρέπει, και όχι όπως συμφέρει πολιτικά στις εκλογές).

    Ένα πράγμα που θέλω να παρατηρήσω ακόμα στο θέμα τις προετοιμασίας στα σύνορα, είναι ότι ακόμα και αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας, δεν θα μπω όμως σε λεπτομέρειες σε ανοιχτή συζήτηση, εφόσον με αυτό που συνέβει πρόσφατα σε άλλη σοβαρή σελίδα, είναι προφανές ότι μας παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον όλοι μας οι γείτονες. 🤫😉

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Ανοίγουμε ανεξάντλητο θέμα…
    Εγώ θα κλείσω με κάποιες παρατηρήσεις και μία υπενθύμιση.
    Παρατήρηση πρώτη:οἱ μικρές επιτυχίες είναι που οφείλουν να τύχουν επικοινωνιακής αξιοποιήσεως -οἱ μεγάλες επιτυχίες ούτως ἤ άλλως γίνονται βούκινο από μόνες τους.
    Παρατήρηση δεύτερη:οἱ πόλεμοι,όπως αυτός ὁ ακήρυκτος μεταξύ Ἑλλάδος και Τουρκίας,είναι σύγκρουση θελήσεων.
    Ὡς τέτοιοι,απαιτούν αταλάντευτη θέληση,και εμείς έχουμε αποδείξει ότι αυτή ακριβώς ἡ θέληση μας λείπει στις κρίσιμες περιστάσεις.
    Αυτό είναι θέμα εθνικής διαπαιδαγωγήσεως,και όχι «δαπανών».
    Παρατήρηση τρίτη:σε τέτοιου είδους ασύμμετρους-υβριδικούς πολέμους φθοράς,δέν έχεις ελπίδα σε μακρά προοπτική,ἄν δέν παίρνεις στοχευμένες πρωτοβουλίες σε πρόσφορες προς τούτο στιγμές.Ακόμη και ἄν έχεις κάποια μαγική υάλινη σφαίρα,ἤ κάποια μυθικής αποτελεσματικότητος υπηρεσία πληροφοριών,και μπορείς να την στήνεις στον αντίπαλο όποτε αυτός ετοιμάζει κάποια ατιμία,απλώς του αφήνεις την ηρεμία να γνωρίζει ότι ἄν δέν τολμήσει κάτι,δέν θα πάθει τίποτε,αλλά και τον χρόνο να ψὰξει νέες ιδέες για εφαρμογή σε βάρος σου.
    Μόνο όταν του δημιουργήσεις την βεβαιότητα ότι και εσύ (όπως αυτός) ψάχνεις ευκαιρίες για να του ρίξεις ηχηρές σφαλιάρες,θα τον αναγκάσεις όχι μόνο να κάτσει φρόνιμα,αλλά και να το περάσει στον λαό του ότι ὁ ανταγωνισμός μαζί σου είναι αδιέξοδος.
    Και ἡ υπενθύμιση:
    Οἱ δύο των Καστανειών,υπολοχαγός Α.Μητρετώδης και λοχίας Δ.Κούκλατζης,κρατούνται ἥδη για περισσότερες από 100 ημέρες στην Αδριανούπολη,ΧΩΡΙΣ να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
    Και στην Ἑλλάδα,όλοι πετάνε χαρταετό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: