Σομαλία και Τουρκία υπέγραψαν διμερή στρατιωτική συμφωνία

Σομαλοί στρατιώτες επιδεικνύουν τις ικανότητες τους κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης σε Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ουγκάντα. 1η Φεβ. 2013. (voanews.com)

Σομαλία και Τουρκία την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου υπέγραψαν διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας η οποία θα επιτρέψει την Τουρκία να εκπαιδεύσει Σομαλούς στρατιώτες και να κατασκευάσει σύγχρονες στρατιωτικές βάσεις.

“Η συμφωνία θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο Στρατό της Σομαλίας όσον αφορά την ποιότητα, δύναμη και εμπειρία – είμαστε πολύ ευγνώμονες προς την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την συνεχόμενη βοήθεια τους” δήλωσε ο Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Σομαλίας Νταχίρ Αντάν Ελμι, και συμπλήρωσε λέγοντας πως “Αυτό είναι τμήμα ενός τεράστιου προγράμματος το οποίο θα βοηθήσει το Στρατό της Σομαλίας”.

Τούρκοι και Σομαλοί ειδικοί θα εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες στη Αφρικανική χώρα. Επιπρόσθετα, η Τουρκία θα κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις και θα ανακατασκευάσει παλιά στρατόπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Χιιλ Γευνε στα περίχωρα του Μογκαντίσου δημοσίευσε η Hiraan Online.

Ο Αρχηγός του Κλάδου Εκπαιδεύσεως του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας Στρατηγός Χαμντί Αργκου είπε πως 40 ειδικοί Στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στη Σομαλία και πραγματοποιούν εκπαίδευση στα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού της Σομαλίας.

Η συμφωνία συνεχίζει την εκτέλεση στρατιωτικής εκπαίδευσής που είχε υπογραφεί από τις δύο χώρες τον Μάιο του 2010.

sabahionline.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.