Ο Σουηδικός Στρατός διαθέτει στόλο 509 CV90. (World Armies/Flickr)

Η Σουηδική κυβέρνηση ανάθεσε σύμβαση στην BAE Systems για την ανακατασκευή 262 “Οχημάτων Μάχης 90” (CV90) του Σουηδικού Στρατού.

Η εργασία της βιομηχανίας θα περιλαμβάνει την ανακατασκευή του σκάφους και την αναβάθμιση του πύργου και της επιβίωσης, όπως επίσης και την ενίσχυση της απόδοσης των συστημάτων μάχης. Όλες αυτές οι προσπάθειες θα βοηθήσουν στην επαύξηση της διάρκειας ζωής για την υποστήριξη των δυνατοτήτων του Σουηδικού Στρατού.

“Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την BAE Systems και τον Σουηδικό Στρατό,” είπε η Λένα Γκιλστρομ, διευθύνων σύμβουλος της “BAE Systems Οπλικά Συστήματα” στην Καρλσκόγκα, η οποία κατασκευάζει τους πύργους. “Μ’αυτή την ανακατασκευή και την τοποθέτηση του νέου Συστήματος Διαχείρισης Μάχης, τα οχήματα αυτά θα κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός στην εποχή της ψηφιακής άμυνας για να ενισχυθεί η ικανότητα του Στρατού στην αντιμετώπιση των μελλοντικών απειλών.”

Η BAE Systems θα εργαστεί στενά μαζί με τον πελάτη καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα με τις παραδόσεις να αρχίζουν το 2018 όπου θα συνεχίσουν έως το 2020.

“Για τον Σουηδικό Στρατό, το CV90 έχει αποδείξει την αξία και τις δυνατότητες του κατά το πέρασμα των ετών,” είπε ο Τομι Γκουσταφσον-Ρασκ πρόεδρος της BAE Systems Haggluns AB στην Όρνσκολντσβικ. “Το CV90 υπηρετεί ήδη σε εφτά χώρες και τώρα, μ’αυτο το πρόγραμμα ανακατασκευής, θα επεκτείνουμε περαιτέρω την συνεισφορά του CV90 στην άμυνα της Σουηδίας.”

Το CV90 είναι μια σουηδική οικογένεια ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης που σχεδιάστηκε από την “Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών της Σουηδίας” (FMV), “BAE Systems HAgglunds” και την “BAE Systems Οπλικά Συστήματα” με περισσότερες από 4 εκατομμύρια ώρες μηχανικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη αυτού του προηγμένου τεθωρακισμένου οχήματος. Η Σουηδική έκδοση του οχήματος είναι εξοπλισμένη με πύργο που διαθέτει ένα αυτόματο πυροβόλο 40 χιλιοστών.

Ο Σουηδικός Στρατός διαθέτει στόλο 509 CV90. Άλλες χώρες που, σήμερα, χρησιμοποιούν το όχημα είναι οι: Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, Εσθονία, Ολλανδία και Ελβετία.

Η σύμβαση ανατέθηκε στην HB Utveckling AB, μια κοινοπραξία μεταξύ της BAE Systems Bofors AB (τμήμα της “BAE Systems Οπλικά Συστήματα”), και BAE Systems Hagglunds AB.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: