«Ένα Σύνταγμα πρέπει να διαθέτει άρματα μάχης». Ούλφ Χάμπεργκ, Διοικητής 181ης Επιλαρχίας, σχολιάζει ικανοποιημένος την πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα με άρματα μάχης στο Σύνταγμα Γκότλαντ (P-18) μετά από 21 χρόνια.

Μετά το εικοσαετές κενό, το νέο Σύνταγμα Γκότλαντ έχει αρχίσει να επανακτά τις αρματικες ικανότητες του. Η εκπαίδευση των Στρατιωτών θητείας της επόμενης χρονιάς θα εστιάσει στα άρματα μάχης και το 2025 η Ίλη αρμάτων μάχης «Λάρμπρο» θα είναι πλήρως επανδρωμένη.

«Τα άρματα μάχης είναι μια σημαντική ενίσχυση στις ικανότητες της Μονάδας μου. Αυτήν την στιγμή έχουμε εξασφαλίσει τις ικανότητες που απαιτούνται για την εκπαίδευση των αρματιστών της νέας γενιάς, ξεκινώντας το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Ουλφ Χάμπεργκ, Διοικητής της 181ης Επιλαρχίας.

Κατά την εκπαίδευση των δύο τελευταίων εβδομάδων του Σεπτεμβρίου, τα άρματα μάχης επανεισάχθηκαν στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της Επιλαρχίας και την 20η Σεπτεμβρίου, το Σύνταγμα Γκότλαντ, εκτέλεσε επιχειρησιακή εκπαίδευση με πραγματικά πυρά αρμάτων μάχης για πρώτη φορά από τον Μάιο 2000. Τα άρματα μάχης ήταν μερικώς επανδρωμένα από προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στην Σκέβντε και αποσπάστηκε στο Σύνταγμα Γκοτλαντ.

3 Σχόλια

 1. Nikos

  Είναι ξεχωριστό Οπλο τα Τεθωρακισμένα και πιστεύω ότι δεν είναι προς εξαφάνιση! Απλώς θα πρέπει να γίνει μια

  νέα τοποθέτηση της αποστολής τους με βάση τις εμπειρίες από πρόσφατες πολεμικές συρράξεις.

  Πως και πότε και που τα χρησιμοποιώ για να μην χάσω πληρώματα(πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό) και υλικό.

  Το οποίο για εμάς σημαίνει χρυσοπληρωμένο, αναφέρομαι στα LEO 2A6 τα οποία χρρήζουν και αναβάθμισης πλέον!

  Απάντηση
  • ΚΤ

   Τα λάθη στην χρησιμοποίηση τεθωρακισμένων, στην αυριανή επέτειο για τους Ισραηλινούς, τον πολέμο του, YOM KIPPUR. Μάλλον εμάς το πάθημα μάθημα του 1973 μας να είναι άγνωστα.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: