Σουηδία: Μετά από 21 χρόνια επανέρχονται τα άρματα μάχης στο Σύνταγμα Γκότλαντ

«Ένα Σύνταγμα πρέπει να διαθέτει άρματα μάχης». Ούλφ Χάμπεργκ, Διοικητής 181ης Επιλαρχίας, σχολιάζει ικανοποιημένος την πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα με άρματα μάχης στο Σύνταγμα Γκότλαντ (P-18) μετά από 21 χρόνια.

Μετά το εικοσαετές κενό, το νέο Σύνταγμα Γκότλαντ έχει αρχίσει να επανακτά τις αρματικες ικανότητες του. Η εκπαίδευση των Στρατιωτών θητείας της επόμενης χρονιάς θα εστιάσει στα άρματα μάχης και το 2025 η Ίλη αρμάτων μάχης «Λάρμπρο» θα είναι πλήρως επανδρωμένη.

«Τα άρματα μάχης είναι μια σημαντική ενίσχυση στις ικανότητες της Μονάδας μου. Αυτήν την στιγμή έχουμε εξασφαλίσει τις ικανότητες που απαιτούνται για την εκπαίδευση των αρματιστών της νέας γενιάς, ξεκινώντας το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Ουλφ Χάμπεργκ, Διοικητής της 181ης Επιλαρχίας.

Κατά την εκπαίδευση των δύο τελευταίων εβδομάδων του Σεπτεμβρίου, τα άρματα μάχης επανεισάχθηκαν στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της Επιλαρχίας και την 20η Σεπτεμβρίου, το Σύνταγμα Γκότλαντ, εκτέλεσε επιχειρησιακή εκπαίδευση με πραγματικά πυρά αρμάτων μάχης για πρώτη φορά από τον Μάιο 2000. Τα άρματα μάχης ήταν μερικώς επανδρωμένα από προσωπικό που εκπαιδεύτηκε στην Σκέβντε και αποσπάστηκε στο Σύνταγμα Γκοτλαντ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Είναι ξεχωριστό Οπλο τα Τεθωρακισμένα και πιστεύω ότι δεν είναι προς εξαφάνιση! Απλώς θα πρέπει να γίνει μια

    νέα τοποθέτηση της αποστολής τους με βάση τις εμπειρίες από πρόσφατες πολεμικές συρράξεις.

    Πως και πότε και που τα χρησιμοποιώ για να μην χάσω πληρώματα(πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό) και υλικό.

    Το οποίο για εμάς σημαίνει χρυσοπληρωμένο, αναφέρομαι στα LEO 2A6 τα οποία χρρήζουν και αναβάθμισης πλέον!

    1. Τα λάθη στην χρησιμοποίηση τεθωρακισμένων, στην αυριανή επέτειο για τους Ισραηλινούς, τον πολέμο του, YOM KIPPUR. Μάλλον εμάς το πάθημα μάθημα του 1973 μας να είναι άγνωστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.