Σουηδία: Προμήθεια πλωτών γεφυρών «IRB»

Η εταιρεία «General Dynamics European Land Systems» υπέγραψε σύμβαση με την σουηδική  «Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών» (FMV) για την παραγωγή και παράδοση της «Βελτιωμένης Γέφυρας Ribbon» (IRB).

Μετά τις πρόσφατες επιτυχημένες καλοκαιρινές και χειμερινές δοκιμές, ο Σουηδικός Στρατός θα εκσυγχρονίσει μέρος των παλιών «Πλωτών Γεφυρών Υποστήριξης» (FSB), που είχαν παραληφθεί νωρίτερα από την «General Dynamics European Land Systems-Germany», με τη «Βελτιωμένη Γέφυρα Ribbon» ώστε να καλύψει τις νέες απαιτήσεις του στόλου οχημάτων του.

Η παραλαβή του πρώτο συστήματος έχει προγραμματιστεί για το 2020.

«Μας τιμά η εν λόγω ανάθεση σύμβασης καθώς αντικατοπτρίζει την υψηλή εμπιστοσύνη και ικανοποίηση του Σουηδικού Στρατού για την απόδοση του προϊόντος μας. Υποστηρίζουμε τις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις για περισσότερο από δύο δεκαετίες και προσβλέπουμε στην συνέχιση αυτής της υποστήριξης στο μέλλον», δήλωσε ο δρ Τόμα Καούφμαν, αντιπρόεδρος διεθνών επιχειρήσεων και υπηρεσία της «General Dynamics European Land Systems».

Η «IRB» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πορθμείο πολλαπλών ζευγμάτων όπως επίσης και ως μια πλωτή γέφυρα. Παρέχει την ικανότητα διέλευση ευρέος υδάτινου κωλύματος για φορτία άνω της στρατιωτικής κλάσης φορτίου «80» για ερπυστριοφόρα και «96» για τροχοφόρα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του σουηδικού κύριου άρματος μάχης «Leopard 2». Τα ζεύγματα της γέφυρας «IRB» θα μεταφέρονται και θα αναπτύσσονται από ένα υφιστάμενο και εκσυχρονισμένο φορτηγό πολλαπλών χρήσεων.

Η «IRB» είναι ήδη σε υπηρεσία σε όλον τον κόσμο και έχει υποστηρίξει το θέατρο επιχειρήσεων και τις αποστολές διατήρησης ειρήνης, όπως επίσης και τις ανθρωπιστικές και περιβαλλοντολογικές αποστολές. Η «IRB» είναι πλήρως διαλειτουργική με τα παλιότερα πλωτά συστήματα γεφύρωσης της « General Dynamics European Land Systems», συμπεριλαμβανομένης της «Πλωτής Γέφυρας Υποστήριξης», την «Βασική Γέφυρα Ribbon» (SRB) και του «Αμφίβιου Συστήματος Πορθμείου και Γεφύρωσης Μ3».

Βίντεο: Ανάπτυξη γέφυρας “IRB” από το Στρατό των ΗΠΑ:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.