Στα τέλη του έτους το Ρωσικό Ναυτικό πρόκειται να παραλάβει την πρώτη φρεγάτα κλάσης «Ναύαρχος Γκορσκόφ»

Στα μέσα Μαΐου η πρώτη φρεγάτα της κλάσης «Ναύαρχος Γκορσκόφ» θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες εν πλω δοκιμές. (TASS.ru)

Η πρώτη φρεγάτα της κλάσης «Ναύαρχος Γκορσκόφ» Project 22350 πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου τις νέες εν πλώ δοκιμές στον κόλπο της Φινλανδίας και να εισέλθει στην υπηρεσία του Ρωσικού Ναυτικού κατά τέλη του έτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2015 ο πρόεδρος της ναυπηγικής εταιρείας United Shipbuilding Corporation, Αλεξέι Ραχμάνοφ.

«Η πρώτη φρεγάτα της κλάσης “Ναύαρχος Γκορσκόφ” θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες δοκιμές λειτουργίας στα μέσα Μαΐου. Το Ναυτικό θα παραλάβει την καινούρια φρεγάτα του Project 22350 εντός του χρονοδιαγράμματος – στα τέλη του τρέχοντος έτους,» είπε ο Ραχμάνοφ.

Η φρεγάτα, η όποια κατασκευάζεται στο Σεβερναγια Βερφ (Βόρειο Ναυπηγείο) στην Αγία Πετρούπολη της βορειοδυτικής Ρωσίας, έπλευσε την 18η Νοέμβριου 2014 στον κόλπο της Φινλανδίας για τις πρώτες εν πλω δοκιμές. Μετά από την ολοκλήρωση τους, ο εκπρόσωπος τύπους της εταιρείας είπε ότι  από τα τέλη Ιανουαρίου 2015 το πρώτο πλοίο της νέας κλάσης πρόκειται να ξεκινήσει νέες δοκιμές.

Νωρίτερα, κάποια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το «Ναύαρχος Γκορσκόφ» αντιμετώπιζε προβλήματα στην μονάδα ισχύος. Ωστόσο, το ναυπηγείο απέρριψε τις δημοσιεύσεις των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν προβλήματα» με την μονάδα ισχύος και «κατά τις δοκιμές το πλοίο απέδωσε πολύ καλά.»

Την ίδια στιγμή, την Τρίτη στον ιστότοπο των κρατικών προμηθειών έχει ξεκινήσει ένας διαγωνισμός για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του αεριοστρόβιλου κινητήρα για την παραγγελία 921 του Project 22350 (Ναύαρχος Γκορσκόφ) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανάπτυξης και παραγωγής «Saturn» η οποία ενεργεί ως ο κύριος προμηθευτής.

Το Σεβερναγια Βερφ είναι ο αγοραστής των εργασιών που η αξία τους εκτιμάται στα 135 εκατομμύρια ρούβλια (2,7 εκατ. δολάρια $) και σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρόκειται να ολοκληρωθούν έως τον Δεκέμβριο του 2016.

«Το κόστος αγοράς που αναφέρεται στα υλικά περιλαμβάνει μια σειρά από διάφορες εργασίες στο πλαίσιο των λειτουργικών δραστηριοτήτων της εταιρείας,» είπε ο πρόεδρος της United Shipbuilding Corporation, σχολιάζοντας την πληροφορία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο των κρατικών προμηθειών.

Απόδοση από το TASS.ru για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.