Στους νέους τρόπους εκτέλεσης βολών ασκήθηκαν οι αρματιστές των ΧΧΙΙΙ και ΧΧV ΤΘΤ στο πεδίο βολής Πετροχωρίου Ξάνθης

Άρμα μάχης Leopard 2HEL εκτελεί βολή. (ΓΕΣ)

Την Tετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης – Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων των ΧΧΙΙΙ και ΧΧV ΤΘΤ.

Συγκεκριμένα έλεγξε τον νέο τρόπο εκτέλεσης βολών πληρωμάτων αρμάτων που εστιάζεται σε:

– Εκτέλεση βολών από μεγάλες αποστάσεις (4.000 μέτρα).
– Κίνηση αρμάτων με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.
– Αντίδραση πληρωμάτων στην ταυτόχρονη και αιφνίδια εμφάνιση πολλαπλών εχθρικών στόχων για αξιολόγηση της απειλής και προτεραιοποίηση της προσβολής, αρχίζοντας από τον πλέον επικίνδυνο στόχο.
– Αντίδραση πληρωμάτων στην ταυτόχρονη και αιφνίδια εμφάνιση πολλαπλών στόχων, για διευκρίνιση και διαχωρισμό σε φίλιους και εχθρικούς τους οποίους στη συνέχεια προσβάλλει.
– Ταυτόχρονη εκτέλεση βολών από Ομάδα και Ουλαμό Αρμάτων με σκοπό την εξάσκηση στη διαδικασία διοίκησης και ελέγχου πυρός.

Η εκπαίδευση στην εκτέλεση βολών τέτοιου είδους ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης, αναπτύσσει τις δεξιότητες των πληρωμάτων, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων αρμάτων που διαθέτουμε και συμβάλλει στην ανύψωση της αυτοπεποίθησης και του ηθικού των αρματιστών.

Βολές ΑρμάτωνΒολές ΑρμάτωνΒολές ΑρμάτωνΒολές ΑρμάτωνΒολές ΑρμάτωνΒολές ΑρμάτωνΒολές Αρμάτων

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

 1. Τα ἀνωτέρω ἐκπαιδευτικά ἀντικείμενα δέν νομίζω ὅτι εἶναι πρόσφατη ἀνακάλυψη,ἀπλῶς κάπως ἐπικαιροποιημένη,στο πλαίσιο και των δυνατοτήτων του ὑλικοῦ.
  Ἤδη στην δεκαετία του ᾿70 κάποιες ΕΜΑ ἐκπαιδευόταν ὅχι μόνο ἑντατικά,ὅπως ἡ 10η το 1975,ἀλλά και με πατέντες,ὅπως ἡ 11η το 1980 ἐπί διοικήσεως Δημοτσάκου,που ἀνέπτυξε τεχνική για την καλύτερη ἀξιοποίηση των προβολέων ὑπερύθρου/λευκοῦ φωτός (ΟΝΥΠΑΣ VSS-3A).
  Το πρώτο το ἔχω ἀκούσει ἀπό τέθωρα που ὑπηρετοῦσε το 1974-75 στην 10η,το δεύτερο το διάβασα κάπου.
  Ἀντίστοιχα ἔχω ἀκούσει πολλά και διάφορα για τις ΕΜΑ της εὐρύτερης ἐνδοχώρας της Θεσσαλονίκης (23η,26η,33η,και 34η).
  Συνήθως το ὑλικό ἦταν που ὑπολειπόταν.

  1. Αχέρωντα μιλάς για τη μέθοδο όπου συγκεκριμένο άρμα φώτιζε τον στόχο με τον προβολέα του και διαφορετικό άρμα τον έπληττε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.