Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας φιλοξένησε το Ετήσιο Συνέδριο Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας [Military Airworthiness Conference (MAC)], του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το MAC, ως ένα εκ των κορυφαίων συνεδρίων του European Defence Agency (EDA), ενημερώνει τους εκπροσώπους χωρών, οργανισμών και εταιρειών για τις αποφάσεις του EDA επί της Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις διεθνείς εξελίξεις και τις συνεργασίες μεταξύ Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Αρχών και διεθνούς Αεροναυτικής Βιομηχανίας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν εκατόν πενήντα (150) εκπρόσωποι από τριάντα δύο (32) χώρες (από Ευρωπαϊκή Ένωση και Αυστραλία, Βραζιλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα), τεσσάρων (4) διεθνών οργανισμών (European Commission, ΝΑΤΟ, EASA, EATC) και είκοσι (20) εταιριών της διεθνούς Αεροναυτικής Βιομηχανίας.

Στο φετινό MAC, ο EDA έδωσε έμφαση στην αμοιβαία αναγνώριση των Στρατιωτικών Αρχών, που είναι απαραίτητη για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων αξιοπλοϊμότητας από τις Βιομηχανίες  για την κατασκευή των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (RPAS).

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ παρουσίασε το Πρόγραμμα Εφαρμογής Στρατιωτικής Αξιοπλοϊμότητας στην Συμμαχία, που στηρίζεται στα πρότυπα και προδιαγραφές του EDA, ενώ χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι σκοπεύουν να υιοθετήσουν το ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: