Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: 190 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην Πατρίδα

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων “Αλέξανδρος Ξηρός”, η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων-δράσεων, στο πλαίσιο εορτασμού των 190 ετών από την ίδρυσή της από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια το 1828 στο Ναύπλιο.

Οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις έχουν ως σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους που κατά καιρούς οργάνωσαν διοίκησαν και αναμόρφωσαν τη Σχολή καθώς και να τιμήσει τους ήρωες που προήλθαν από τα σπλάχνα της, και έπεσαν στα πεδία των μαχών υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους.

Την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων κήρυξε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, ενώ κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε:

-Χαιρετισμός από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αρχηγό ΓΕΣ και εκτενής ομιλία για την ιστορία της Σχολής από τον επίτιμο ΓΕΠΣ Αντγο ε.α Χρήστο Φωτόπουλο .

-Παρουσίαση “Τι είναι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων” από τον ΕΙ Νικόπουλο Βασίλειο.

-Παρουσίαση χαρακτηριστικών στρατιωτικών ασμάτων σε διασκευή από τη χορωδία και τη μπάντα της Σχολής.

-Προβολή σχετικών βίντεο.

-Περιήγηση στην έκθεση που οργανώθηκε με βιβλία, κειμήλια και λοιπά εκθέματα στις εγκαταστάσεις της Σχολής

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χριστόφορος Σμυρλής, Επίτιμοι Αρχηγοί τα μέλη του ΑΣΣ, πρώην Δκτές της Σχολής, οι Δντές των Δνσεων Όπλων και Σωμάτων καθώς και οι Δντές των επιτελικών Δνσεων του ΓΕΣ, Ανώτεροι Αξκοί από ΓΕΣ και αντιπροσωπεία μαθητών από τις παραγωγικές σχολές των ΕΔ και ΣΑ.

Η Σχολή, για την επέτειο των 190 χρόνων από την ίδρυσή της έχει σχεδιάσει ένα πλήθος εκδηλώσεων σε διάφορες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ένδοξης ιστορίας και προσφοράς της στο Έθνος. Οι κυριότερες δράσεις ενδεικτικά έχουν όπως παρακάτω:

– Συμμετοχή σημαίας και τμήματος παρελάσεως στο πλαίσιο επετειακού εορτασμού απελευθέρωσης Ιωαννίνων-Ρόδου-Αλεξανδρούπολης και Μυτιλήνης

– Πρόταση μετονομασίας λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου σε λεωφόρο Ευελπίδων

– Χορευτική/Χορωδιακή παράσταση Αθήνα/Θεσσαλονίκη

– Συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις σε πόλεις που φιλοξένησαν τη Σχολή

– Συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες (Μαραθώνιος) και πρόσκληση αντιπροσωπειών από ακαδημίες του εξωτερικού

– Έκδοση επετειακών αναμνηστικών (μετάλλιο, συλλογή γραμματοσήμων, λεύκωμα)

Μία εκδήλωση αντάξια της Ιστορίας της Σχολής, του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, που συνεχίζει να εκπληρώνει απόλυτα αυτό που όρισε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας για τους Ευέλπιδες: «Καλή Ελπίδα του Έθνους».

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην ΠατρίδαΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - Εκδήλωση για την Έναρξη των Δράσεων για τα 190 Χρόνια Συνεχούς Προσφοράς της στην Πατρίδα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Η Στρατιωτικη Σχολη Ευελπιδων,ιδρυθηκε απο τον Ιωαννη Καποδιστρια το 1828.Εκανε πολλες εκκλησεις ο Καποδιστριας προς τους Προκριτους(την τοτε «ελιτ» του κρατιδιου),να στειλουν τα παιδια τους στην Σχολη,για να γινουν Αξιωματικοι.Αυτοι ομως αρνουνταν να τα στειλουν.Γνωριζετε γιατι;Διοτι δεν ηθελαν τα παιδια τους,να ζουν υπο καθεστως πειθαρχειας και διαταγων.Ηθελαν αυτοι να διαταζουν αλλους!Οι απογονοι αυτων των Προκριτων,μας κυβερνουν εως σημερα(βουλευτες,δημαρχοι,περιφερειαρχες,υπουργοι).Γι’αυτο αυτη η χωρα βρισκεται συνεχως,σε κατασταση σηψεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.