Στρατιώτες και πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσαν τις δοκιμές του διακλαδικού ελαφρού τακτικού οχήματος (“JLTV”), την 17η Απριλίου 2018, στο κέντρο αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων του σώματος πεζοναυτών. Το πρόγραμμα “JLTV” καλύπτει ένα σημαντικό κενό ικανοτήτων του στρατού και το σώματος πεζοναυτών των ΗΠΑ αντικαθιστώντας ένα μεγάλο μέρος του στόλου των παλιών οχημάτων “HMMWV” με ένα ελαφρύ τακτικό όχημα με πολύ ανώτερη προστασία και εκτός δρόμου κινητικότητα.

Στρατιώτες των ΗΠΑ από τον λόχο Μπράβο, της 1ης μοίρας, του 33ου συντάγματος ιππικού, της 3ης ταξιαρχίας, της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας μαζί με πεζοναύτες του λόχου όπλων, του 1ου τάγματος, του 7ου συντάγματος πεζοναυτών οδήγησαν το JLTV μέσα στις δοκιμασίες διενεργώντας πραγματικές αποστολές σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον τόσο αληθοφανές όσο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουάριου, και σύμφωνα με τον Ρανταλ Τζ, Φιντσερ, τον αξιωματικό δοκίμων του “JLTV” της διοίκησης επιχειρησιακών δοκιμών του στρατού των ΗΠΑ, τριάντα εννιά (39) “JLTV”, στις δύο εκδόσεις του Τακτικού Οχήματος Μάχης και του Οχήματος Υποστήριξης Μάχης, χωριστήκαν, με τα δεκαοχτώ (18) να πηγαίνουν στους πεζοναύτες και τα είκοσι ένα (21) στον στρατό για δοκιμές.

Τον Αύγουστο του 2015, η Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων (“TACOM”) Διοίκηση Διαχείρισης Κύκλου Ζωής (“LCMC”) ανέθεσε στην “Oshkosh Defence, LLC, μια εταιρεία της επιχείρησης “Oshkosh”, σύμβαση σταθερής τιμής αξίας $6,7 εκατομμυρίων για την παραγωγή του κοινού ελαφρού τακτικού οχήματος (“JLTV”).

Το πρόγραμμα “JLTV” παρέχει προστατευόμενη, σταθερή και διαδικτυωμένη ελαφριά τακτική κινητικότητα στα στρατεύματα των ΗΠΑ σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων οπουδήποτε σε όλον τον κόσμο. Η σύμβαση παραγωγής του “JLTV” που ανατέθηκε στην “Oshkosh” περιλαμβάνει την βασική σύμβαση και οχτώ χρόνια ως προαίρεση που περιλαμβάνουν τρία χρόνια για την μαζική παραγωγή χαμηλού ρυθμού (“LRIP”) και πέντε χρόνια για την μαζική παραγωγή γρήγορου ρυθμού (FRP). Η “Oshkosh” θα ξεκινήσει την παράδοση των οχημάτων περίπου δέκα μήνες μετά την ανάθεση της σύμβασης.

Η οικογένεια οχημάτων “JLTV” αποτελείται από τρεις βασικές πλατφόρμες οχημάτων, το βοηθητικό όχημα (“JLTV-UTL”), το όχημα φορέα μάχης όπλων εγγύς μάχης (“JLTV-CCWC”) και το όχημα γενικής χρήσης (“JLTV-GP”). Η βασική βοηθητική πλατφόρμα οχήματος ειναι μια δίθυρη διαμόρφωση, οι βασικές πλατφόρμες του οχήματος γενικής χρήσης και φορέα μάχης όπλων εγγύς μάχης είναι μια τετράθυρη διαμόρφωση. Η βασική κωδικοποίηση “M” του στρατού των ΗΠΑ εφαρμόζεται στις βασικές πλατφόρμες οχημάτων όταν αυτές διαμορφώνονται σε μια συγκεκριμένη διαμόρφωση πακέτου αποστολής.

Οι εκδόσεις “JLTV” για τον στρατό και τους πεζοναύτες των ΗΠΑ περιλαμβάνουν:

-Την βασική πλατφόρμα οχήματος γενικής χρήσης (“JLTV-GP”): Φορέας Βαρέων Όπλων M1278 στη διαμόρφωση πακέτου αποστολής φορέα βαρέων όπλων.

-Την βασική πλατφόρμα βοηθητικού οχήματος (“JLTV-UTL”): Βοηθητικό όχημα M1279 στη βοηθητική διαμόρφωση πακέτου αποστολής.

-Την βασική πλατφόρμα γενικής χρήσης (“JLTV-GP”): Γενικής Χρήσης όχημα M1280 στη διαμόρφωση πακέτου αποστολής γενικής χρήσης.

-Την βασική πλατφόρμα φορέα όπλων εγγύς μάχης (“JLTV-CCWC”): Φορέας Όπλων Εγγύς Μάχης M1281 στη διαμόρφωση πακέτου αποστολής φορέα όπλων εγγύς μάχης

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: